Ajutaţi Ucraina!

Pachetul de 33 miliarde de dolari pentru Ucraina este şocant de mare. Culmea e că, în stilul familiei Biden, acesta este o fraudă pe faţă. Una dintre fraudele secolului pentru contribuabilul american. Într-un mod de-a dreptul hilar îţi dai seama că e vorba de o fraudă când pui cifrele propuse cap la cap. Chestiune de aritmetică elementară. Să vă explic.

În conformitate cu declaraţiile făcute, pachetul de 33 mld $ este împărţit astfel: 20 mld $ ajutoare în arme şi muniţie, 8,5 mld $ ajutor economic şi 3 mld $ ajutor umanitar. Făcând o simplă adunare, observăm că din start lipsesc la socoteală 1,5 mld $ deoarece 20+8,5+3=31,5 mld $. Asta conform matematicii. Cum însă matematica e considerată mai nou a fi rasistă, e posibil ca familia Biden să fi descoperit o cale creativă de a rezolva altfel adunările, cu toate că eu bănuiesc că aici e vorba de împărţiri. Dar să lăsăm chestiunile mărunte de-o parte. Să intrăm în detalii.

Avem deci 20 mld $ ajutor militar. Adică arme şi muniţie. În mod cât se poate de transparent, aceştia ajung la complexul militar american, fără licitaţie, complet netransparent. Ce se va face cu ei e greu de înţeles. Insiderii susţin că o parte a acestor bani vor reprezenta „plăţi în arme americane” pentru statele estice care donează tehnologie sovietică ucrainenilor. Alţii spun că, de fapt, toţi banii se vor cheltui aşa pentru a mai calma nemulţumirile unor state estice ceva mai vocale. Culmea, beneficiarul principal ar urma să fie nemulţumita şi nealiniata Ungaria. Pentru a o aduce la sentimente mai bune, administraţia Biden le propune maghiarilor donarea întregii tehnologii militare de provenienţă rusă către NATO (cu destinaţia finală Ucraina). Dincolo de faptul că asta va însemna o afacere excelentă pentru maghiari (noi iar picăm de proşti!), SUA speră ca prin această ofertă otrăvită să-l îndepărteze pe Orban de Putin, iar în cazul în care refuză, să o prefacă în muniţie pentru opoziţia maghiară. Mă rog, informaţia e destul de vagă, aşadar nu insist. Cert este că acei bani sunt de fapt o investiţie în industria militară americană care, astfel, mai primeşte o bucată de subvenţie.

Partea de 8,5 mld $ ajutor economic, de asemenea reprezintă o noţiune vagă. Unii spun că, de fapt, mare parte a acestui pachet se va concretiza în produse americane care vor fi trimise către Ucraina, consultanţă şi pachete financiare pe modelul fondurilor europene (care vor avea ca finalitate tot cumpărarea de echipamente americane). Din nou, grosul banilor merge în economia americană şi în fraudă (partea de consultanţă).

Ajutorul umanitar va consta în kit-uri diverse (alimentare, sanitare etc.) eliberate din rezerva americană şi care, probabil, vor fi înlocuite cu altele noi. Cum ar fi conservele de-o tonă bucata. Vor cuceri Ucraina!

În concluzie, cu ce se vor alege ucrainenii? Cu şi mai multă tehnică militară depăşită, cu echipamente vag funcţionale şi, probabil, cu ceva praf în ochi sub forma Javelin-urilor şi a muniţiei pentru acestea. Fără doar şi poate, pentru a supravieţui, Ucraina are nevoie să se împrumute în continuare. Dar cine o va mai împrumuta? La modul umoristic, ruşii spun că Ucraina se ipotechează americanilor. Au dreptate doar parţial, întrucât nu americanii sunt cei care au exclusivitate la împrumuturile care ipotechează Ucraina, ci o altă entitate. Hai că ştiţi cine, doar sunt şi bancuri conform cărora am ajuns să ne învecinăm cu Republica Rotschild.

Autor: Dan Diaconu

Citiți și:
Situaţia datoriei americane explicată pe înţelesul tuturor
Rămâneţi de partea adevărului!

 

yogaesoteric
23 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More