Revelații despre spirale. Unele chei oculte inițiatice (II)

 

de profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Citiţi prima parte a articolului 


Rezonanța ocultă cu lumi paralele

Marele înţelept şi eliberat spiritual Ramana Maharishi a afirmat că, indiferent dacă ştim sau nu ştim, microcosmosul fiecărei fiinţe umane acţionează şi interacţionează în simultaneitate cu 21 de tărâmuri tainice paralele ce există în universul astral.

Unele dintre aceste tărâmuri subtile paralele ce există în universul astral sunt cunoscute în tradiţia yoghină sub numele de LOKAS-uri. Această revelaţie a marelui înţelept Ramana Maharishi se află în strânsă legătură cu învăţătura yoghină fundamentală referitoare la stările multiple ale fiinţei.

Gradul de interferenţă al fiecărei fiinţe umane cu aceste 21 de tărâmuri subtile paralele este în strânsă legătură cu trezirea şi dinamizarea care deja a apărut în universul nostru lăuntric. Preponderenţa unei astfel de treziri în microcosmosul fiinţei noastre declanşează apoi procese tainice de rezonanţă ocultă care ne fac să intrăm şi să ne menţinem în legătură aproape permanentă cu astfel de tărâmuri subtile paralele din universul astral.

Fiecare dintre noi avem în universul lăuntric, fie în stare potenţială, fie în stare de trezire sau de dinamizare pregnantă, unul sau mai multe paradisuri ori unul sau mai multe infernuri. Atunci când în microcosmosul fiinţei noastre sunt deja dinamizate unul sau mai multe paradisuri, asta ne face să fim fiinţe umane bune, fericite, echilibrate, sănătoase. La celălalt pol, când în microcosmosul fiinţei noastre au fost deja trezite şi dinamizate unele tărâmuri infernale (care sunt în număr de 7), asta ne face să fim o fiinţă umană rea, nefericită, bolnavă, tulburată şi dezechilibrată.
 
Este esenţial să reţinem că atunci când părăsim definitiv această lume prin aşa-zisa moarte, ajungem în mod automat şi inevitabil exact în tărâmul paralel care a fost în mod preponderent dinamizat în universul fiinţei noastre pe parcursul existenţei noastre terestre.

Tocmai de aceea se poate spune că atât în timpul întregii noastre existenţe pământeşti, cât şi după aceea, când mergem în lumea de dincolo după aşa-zisa moarte, fiecare dintre noi vom avea ceea ce merităm, ne vom primi răsplata pentru eforturile pe care le-am făcut. Dacă faptele şi strădaniile noastre au fost în mod preponderent rele, este o tâmpenie să ne aşteptăm să ajungem totuşi în Paradis.

Este important să reflectăm, în lumina acestei revelaţii, la un faimos dicton înţelept, care există şi în folclor: „Bine faci, bine găseşti; rău faci, rău găseşti”.

Această revelaţie a marelui înţelept Ramana Maharishi ne permite să înţelegem că atunci când participăm fie la o spirală YANG, fie la o spirală YIN, fiecare dintre noi interferăm şi comunicăm, datorită proceselor de rezonanţa ocultă ce se declanşează în universul nostru lăuntric, cu unul sau cu altul dintre cele 21 de tărâmuri paralele invizibile din universul astral.

Prin urmare, atunci când participăm la o spirală YANG sau la una YIN, este foarte important să fim fără încetare atenţi la procesele de rezonanţa ocultă ce se declanşează în fiinţa noastră, deoarece aceste trăiri ne dezvăluie realitatea anumitor fenomene de comuniune şi comunicare cu unul dintre cele 21 de tărâmuri tainice paralele ce există în universul astral.

Chiar dacă în anumite situaţii nu vedem neapărat imagini, ci avem doar percepţii de altă natură, cum ar fi percepţii sublime olfactive, percepţii sublime gustative, percepţii sublime sonore, percepţii sublime spirituale, aceste experienţe inefabile revelează că atunci intrăm într-o tainică stare de comuniune cu realitatea enigmatică a unuia dintre aceste tărâmuri paralele ce există in universul astral.

Pregătirea pentru saltul spiritual

În strânsă legătură cu energia foarte mare de care dispuneţi atunci când participaţi la o spirală YANG sau la o spirală YIN, în strânsă legătură cu intenţia clară şi fermă pe care o manifestaţi, este posibil să translataţi cu uşurinţă într-un tărâm paralel paradiziac şi să experimentaţi o stare lăuntrică extraordinară pe întreaga durată a acelei spirale.

Dacă de acum înainte veţi fi foarte atenţi la aceste aspecte tainice, fiecare dintre voi veţi ajunge să descoperiţi misterul realităţilor interdimensionale.

Acţionând de fiecare dată astfel, veţi experimenta anumite stări spirituale extraordinare, ce vă vor permite totodată să descoperiţi, fie în timpul spiralelor YANG, fie în timpul spiralelor YIN, că existaţi în simultaneitate şi chiar translataţi prin intermediul corpului astral în anumite tărâmuri paralele tainice; că, prin intermediul aurei voastre, se face legătura cu energiile subtile tainice prezente în unul dintre cele 21 de tărâmuri subtile paralele.

Atunci când veţi participa, fiind foarte atenţi la aceste aspecte tainice, atât la o spirală YANG, cât şi la o spirală YIN, veţi descoperi că în fiinţa voastră se trezeşte capacitatea de a translata cu o mare uşurinţă de la realitatea unui tărâm paralel la altul şi vă veţi putea da seama că este necesar doar să alegeţi realitatea subtilă inefabilă a unui anumit tărâm paralel cu care simţiţi că aveţi afinităţi, aspirând apoi să vă deschideţi către o comunicare amplă, profundă şi intimă cu acea dimensiune tainică, acceptând-o plenar.

Este necesar, de asemenea, să ştiţi că dintre aceste 21 de tărâmuri tainice cu care interferaţi 7 sunt paradiziace, dumnezeieşti, sublime, iar celelalte 14 sunt binefăcătoare şi armonioase.

Datorită consacrării fructelor fiecărei spirale către Dumnezeu Tatăl, intrarea în rezonanţă ocultă cu unul dintre cele 7 tărâmuri infernale care există în universul astral este exclusă. Cele 21 de tărâmuri tainice despre care am vorbit aici nu cuprind cele 7 infernuri care există in universul astral.

Atunci când, graţie atenţiei voastre ferm focalizate şi stăruitoare, vă veţi branşa şi veţi intra astfel în comuniune subtilă cu realitatea unui anumit tărâm paralel benefic dintre cele 21, declanşând anumite procese de rezonanţă ocultă, veţi capta anumite energii subtile specifice şi veţi observa apariţia anumitor stări conexe sau receptarea anumitor informaţii care ţin de branşarea universului nostru lăuntric la realitatea tainică a acelui tărâm paralel.

Vă oferim în continuare sugestii creatoare care vă vor ajuta să faceţi salturi în timpul spiralelor YANG sau spiralelor YIN în realităţile enigmatice ale tărâmurilor paralele. De îndată ce vor fi accesate, aceste planuri subtile vor declanşa în universul vostru lăuntric felurite procese benefice de rezonanţă ocultă ce vor atrage transformarea ca prin farmec a punctului vostru de vedere.

Viziunea voastră asupra realităţii şi asupra propriei voastre fiinţe se va modifica surprinzător de mult. Iar atunci când veţi remarca o transformare pregnantă a punctului vostru de vedere, veţi putea fi siguri că aţi realizat deja procesul tainic de translaţie într-una dintre aceste dimensiuni paralele benefice.

În prima fază veţi constata că veţi translata cu mare uşurinţă mai ales în tărâmurile paralele cu care aveţi deja anumite afinităţi. Vă rugăm să aveţi în vedere că atunci când în universul vostru lăuntric va apărea transformarea netă a punctului de vedere, veţi deveni totodată conştienţi de importanţa acestei transformări.

Pe parcurs, după ce veţi experimenta de mai multe ori la rând anumite puncte de vedere ce vor evidenţia intrarea şi menţinerea în stare de rezonanţă ocultă cu unul dintre cele 21 de tărâmuri paralele, vă veţi putea exersa abilitatea de a alege în mod constant să priviţi de undeva foarte de sus atât propria voastră fiinţă, cât şi evenimentele existenţei voastre, urmărind să păstraţi cât mai mult timp posibil acea înaltă şi sublimă perspectivă.

Vă sugerăm ca în timpul participării la o spirală YANG sau la o spirală YIN să exersaţi modificarea de minim 3 sau 5 ori a punctului vostru de vedere, în strânsă legătură cu intrarea şi menţinerea în stare de rezonanţă ocultă cu unul sau cu altul dintre cele 21 de tărâmuri paralele tainice.

Este ideal să vă dezvoltaţi obiceiul benefic de a vă focaliza la voinţă şi de a rămâne pentru mult timp într-o astfel de stare specială ce este în strânsă legătură cu un anumit punct de vedere manifestat în universul vostru lăuntric prin intermediul interferenţei cu unul sau cu altul dintre cele 21 de tărâmuri paralele tainice.

Această modalitate simplă şi eficientă vă va pregăti pentru următorul pas al procesului de translaţie tainică într-unul dintre cele 21 de tărâmuri paralele, unde veţi remarca prin trăire directă că experienţa curgerii energiei timpului se modifică adeseori surprinzător de mult şi se accelerează.

Este, de asemenea, necesar să ştiţi că exersând un control atent şi intenţionat asupra energiilor tainice ale timpului ce se realizează prin intermediul unei dinamizări armonioase a centrului subtil de forţă VISHUDDHA CHAKRA, mulţi vă veţi pregăti pentru a realiza călătorii în realitatea tainică a unuia dintre cele 21 de tărâmuri paralele invizibile pe care-l veţi putea explora atunci când vă veţi putea proiecta cu ajutorul corpului astral la nivelul său.

Citiţi a treia parte a articolului

Articol preluat din revista Yoga Magazin nr. 101/102


Citiți și:

Misterele spiralei yoghine YANG

Aspecte inițiatice esențiale referitoare la translațiile extatice în dimensiunile subtile ale universului astral (I) 

 

yogaesoteric
10 octombrie 2019


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More