Revoluția culturală a Stângii: Va cădea America așa cum a căzut România?

Un om înțelept a spus cândva că nu există nimic nou sub soare. Și la fel este și haosul, confuzia și anularea care se răspândesc în America – alimentate de mulțimi furioase de progresiști „treziți” care cer să ne plecăm în fața ideologiei lor neomarxiste care nu suportă disidența.

De la agresorii corporatiști la giganții social media care sufocă libertatea de exprimare, la grupuri care seamănă discordie și dezbinare prin crearea de clase de victime și asupritori, la o cultură de anulare care îi pedepsește pe toți care se îndepărtează de ideologia lor, le-am mai văzut până acum.

Într-adevăr, apelurile la vandalizarea monumentelor, interzicerea cărților, a filmelor și artei, redenumirea orașelor, a bazelor militare și a sărbătorilor, precum și „purificarea” limbajului de cuvinte care provoacă elitele culturale sunt o reminiscență stranie a Revoluției Culturale Chineze, a bolșevicilor din Rusia și chiar a Revoluției Franceze.

În calitate de pastori creștini, știm ce va urma – și este alarmant. Eu (Cristian Ionescu) am trăit perioada comunistă din România, iar Brian a slujit recent pentru sufletele pierdute în anarhia zonei CHOP din Seattle. Semnele prevestitoare ale totalitarismului sunt peste tot în America – dacă ai ochi să vezi asta.

La fel ca proverbiala broască din apa clocotită, mulți americani n-au nicio idee de cât de aproape suntem de a ne pierde drepturile prețioase de a deține arme, de a ne aduna și de a ne exprima liber credința și opiniile fără teama de răzbunare sau pierdere a mijloacelor de trai. Și nu realizăm că biserica este ultimul bastion pentru libertatea națiunii noastre.

Cu siguranță că spiritul totalitarismului știe aceasta și de aceea astăzi există o mișcare de distrugere a libertății religioase în America.

O întrezărire a viitorului nostru posibil poate fi văzută analizând modul în care România a căzut în cele din urmă în mâna Stângii radicale în 1947, după ce comuniștii au profitat de tulburarea și haosul cauzate de al Doilea Război Mondial pentru a se infiltra într-o țară.

La început, activiștii au identificat și recrutat persoane și grupuri care erau dezavantajate sau care puteau fi convinse să creadă că au fost victime. Apoi, opresorii erau identificați și învinovățiți pentru nenorocirile lor. Sună cunoscut cu scenariul Partidului Democrat de politică a identității de grup? Sau cu matricea intersecționalității? Sau cu escaladarea acuzațiilor de „supremație albă” și „rasism instituționalizat” – cu pretenția ca această generație să ispășească păcatele generațiilor trecute prin acordarea de trilioane de dolari ca despăgubiri?

Apoi, pe măsură ce clasele de victime au fost create, socialiștii români și-au avansat metodic agenda prin preluarea sistemului de învățământ, a mass-mediei și a instituțiilor politice, culturale și religioase – toate acestea în timp ce eliminau libertățile de exprimare, de a te aduna și de a protesta.

Astăzi, progresiștii din America domină educația, mass-media, guvernul, afacerile, Hollywood-ul, artele și revizuirea tradițiilor de credință – și cer vocal restricționarea Primului și celui de-al Doilea Amendament.

În cele din urmă, tot ce a fost nevoie în România a fost o criză socială pentru a avantaja narativul comunist și pentru a justifica violența, distrugerea proprietăților și perturbarea economică – pavând calea căderii națiunii.

Desigur, paralela evidentă în 2020 este pandemia Covid-19 și căderea economică rezultată – cuplate cu moartea tragică a unui bărbat de culoare, George Floyd, în custodia unui polițist alb. Efectul? Săptămâni de proteste și revolte care au provocat moarte și distrugere în sute de orașe din întreaga Americă.

Următorul pas în România a fost consolidarea comunistă a puterii politice, prin promisiuni nebunești care au atras majoritatea oamenilor – dar imposibil de îndeplinit. Simultan, toată opoziția a fost treptat asimilată sau eliminată.

Similar, în Statele Unite – cu doar 100 de zile înainte de alegeri – candidații progresiști făceau campanie folosind o platformă radicală de schimbări climatice, asigurare medicală cu un singur plătitor, venituri de bază universale, despăgubiri pentru sclavie și desființarea poliției – toate acestea în timp ce opiniile diferite, opuse sunt cenzurate de Big Tech, iar disidenții anulați de anarhiștii din social media.

Odată ajunși la putere, comuniştii au eliminat drepturi fundamentale ale oamenilor din România – începând cu limitarea libertății de a deține arme, de exprimare, a libertății religioase, de mișcare și de asociere.

Apoi, reformele financiare și valutare au aruncat majoritatea oamenilor în sărăcie, în timp ce a fost pus în aplicare un sistem de supraveghere de tip poliție secretă care stimula românii să se spioneze reciproc.

Dacă progresiștii vor câștiga în noiembrie, extinderea unor măsuri similare ca răspuns la Covid-19 va întări forța cu care Stânga va cuprinde America – ceea ce va face rezistența zadarnică.

În mod ironic, deși în mare parte românii au respins comunismul, chiar dacă erau forțați de ruși, mulți americani îmbrățișează astăzi fără reținere această formă tiranică de guvernare.

Pentru mulți, toate aceste aspecte sună prea nebunești pentru a fi crezute. Istoria arată însă că spiritul din spatele progresismului este același care a născut totalitarismul nu numai în China și Rusia, ci şi în Coreea de Nord, Vietnam, Cuba, Venezuela și în toată Europa de Est, inclusiv în România.

Ronald Reagan a spus odată că libertatea americană nu este decât la o singură generație de dispariție.

Chiar în acest moment întrezărim viitorul. Singurul fapt care poate opri această revoluție, pentru a-l parafraza pe marele Edmund Burke, este să găsim bărbați și femei curajoși care să ia poziție pentru Constituția noastră și astfel să oprească acest coșmar de la a ne distruge națiunea și a înrobi generațiile viitoare.

Autori: Pastorul Brian Gibson și pastorul Cristian Ionescu 

Cristian Ionescu este Pastor principal al Bisericii Penticostale Române Elim din Chicago. Brian Gibson este Pastorul fondator al HIS Church, cu locații în Texas și Kentucky. Ambii sunt lideri în mișcarea PeaceablyGather.com prin care 5000 de pastori luptă puternic pentru a restabili influența amvonului în America

Citiţi şi:

Profesor la Universitatea din New York: Trăim într-o revoluție culturală asemănătoare maoismului. Totalitarismul de stânga este din plin dezlănțuit!

Peisaj după bătălie: Cum va arăta lumea dacă Trump pierde alegerile

yogaesoteric

8 noiembrie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More