Apple va folosi scanarea venelor de pe fața utilizatorului pentru autentificarea biometrică

 

De-a lungul anilor până şi foarte securizatul Apple Face ID a fost păcălit de gemeni sau măşti de latex de la Hollywood. Apple vrea să ia măsuri pentru a face autentificarea biometrică mai sigură pe telefoanele sale şi a brevetat un sistem care identifică venele de pe fața utilizatorului.

Aşa numitul „Vein ID” nu e chiar ceva nou, iar LG implementase anul trecut pe telefoanele sale un sistem care îţi „citea” venele din palmă. Ce vrea Apple să facă este să cartografieze vasele de sânge aflate sub piele, iar fiecare om le are dispuse altfel, generând astfel un mecanism biometric unic. Brevetul a fost acordat companiei din Cupertino de către Biroul SUA de Trademark-uri şi Brevete, în luna iulie.

Documentele menţionează un sistem care va crea o hartă 3D a venelor utilizatorului folosind o tehnologie de „captură de imagine sub epidermală, ce implică o cameră cu senzor infraroşu”. În plus, senzorul va putea captura şi fluxul sanguin şi modelele produse de interferenţele luminoase pe faţa utilizatorului.

Se întrevede şi o aplicare medicală a acestui sistem şi în funcţie de cât de profund sunt „citite” vasele de sânge, am putea discuta despre luarea tensiunii sau chiar descoperirea de vase sanguine blocate.

Reamintim că Face ID are o rată de eşec de 1 la 1 milion, dar cu noul mecanism ar putea ajunge la infailibilitate.

Odată cu punerea la punct a acestui nou sistem, autorităţile au încă un pattern biometric după care să ne identifice, de o mare acurateţe, iar camerele viitorului ne vor urmări peste tot.


Citiţi şi:

Suntem tot mai aproape de ID-ul digital. De la termometre s-a trecut la termoscanere cu recunoaştere facială, care verifică dacă ai mască…

Franța a instalat camere de supraveghere pentru a monitoriza purtarea măștilor și respectarea distanțării sociale

 

yogaesoteric
8 noiembrie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More