Rezonanţa în practica yoga

În practica yoga, toate procedeele au la bază principiul rezonanţei.

Ţinând cont de multitudinea de frecvenţe de vibraţie care există în Macrocosmos, apare întrebarea câte oare dintre aceste frecvenţe putem percepe noi? Evident că, doar cu cele cinci simţuri (văzul, auzul, simţul tactil, gustul şi mirosul) nu putem percepe decât un spectru foarte limitat de frecvenţe. În afara acestui spectru putem percepe şi alte frecvenţe doar prin extinderea limitelor simţurilor obişnuite, prin dezvoltarea capacităţilor aşa-zis paranormale de percepţie (intuiţie, clarviziune, claraudiţie, telepatie etc.).

O altă modalitate ar fi folosirea proprietăţii unei frecvenţe de a genera armonice superioare. Orice multiplu întreg al unei frecvenţe este o armonica superioară a acelei frecvenţe.

Prin urmare, o fiinţă umană vibrând pe o anumită frecvenţă generează în timp armonici superioare (care teoretic pot tinde la infinit) – intrând astfel în rezonanţă cu cele mai înalte frecvenţe de vibraţie existente în univers.

De exemplu, atunci când realizează o anumită postură corporală – asana – fiinţa umană intră în rezonantă cu un focar benefic energetic corespunzător formei respective a corpului său şi prin acordare la vibraţia specifică acestui focar, poate astfel să beneficieze de acel tip de energie. În acelaşi mod, în cadrul tehnicilor de pranayama sau în cazul tehnicilor meditative, în funcţie de focarul energetic la care se raportează practicantul, el “se încarcă” cu acea energie şi o modulează în mod conştient în funcţie de scopul pe care şi-l propune.

Din punct de vedere fizic există desigur atenuări specifice armonicilor superioare, corelate şi cu distanţa şi mediul de propagare şi practic de la o anumită armonică superioară amplitudinea ar tinde la zero. Dar s-a demonstrat experimental că în cazul undelor subtile (cum ar fi cele ale gândului) nu se produce nici un fel de atenuare corelată cu distanţa sau mediul de propagare.

În acest caz, rezonanţa devine astfel cheia ascunsă pentru explicarea tuturor fenomenelor paranormale, a tuturor experienţelor extraordinare în practica yoga.

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More