Românii minoritari din România

Încă o decizie a justiției care sfidează memoria națională. Tribunalul Bihor a decis în favoarea Primăriei Oradea, care a demontat statuia lui Mihai Viteazul din centrul orașului în octombrie 2022.

Curtea de Apel Bacău a decis demolarea crucilor eroilor români de la cimitirul de la Valea Uzului, ridicate în memoria lor în anul centenar printr-un proiect aprobat și finanțat de Ministerul Culturii.

Președintele Consiliului Județean Harghita, Borloby Csaba, a sărbătorit cu bere decizia instanței privind demolarea crucilor ostașilor români ridicate în Cimitirul din Valea Uzului. „Verdictul este definitiv și irevocabil: Crucile de beton este necesar să fie demolate în cimitirul militar Úzvölgy. (…) În loc să sparg șampania, îmi ridic berea «Csíki» pentru succesul comun”.

Tribunalul Covasna menține aplicarea unei amenzi de 1.000 de lei printr-o hotărâre judecătorească definitivă, pentru faptul că 3 români au recitat poezia „Doina” de Mihai Eminescu, de Ziua Culturii Naționale, sărbătoare oficială în România, fără să înștiințeze Primăria din Sfântu-Gheorghe.

În ianuarie 2023, a fost înființată organizația regionalistă transilvană „Transilvania Noastră – Erdélyünk – Unser Siebenbürgen” (TEUS), al cărei scop principal este separarea Transilvaniei de România prin regionalizarea, descentralizarea, aplicarea principiului subsidiarității, autonomiei economice și financiare. Liderii organizației vorbesc chiar și despre modificarea sistemului electoral, pentru a avantaja mai mult partidele minorităților etnice

Citiţi şi:
Manifest pentru libertate, manifest pentru România
«Sunteți cei mai sufletiști oameni din Europa. Comoara voastră națională este satul românesc. Nimeni în Europa nu are ce are România.»

 

yogaesoteric
23 martie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More