COP 27 este despre o lume cu oameni mai puțini și mai săraci

Înainte de COP 27, dr. ecologist Susan Crockford a lansat un atac devastator asupra World Wildlife Fund (WWF), a Forumului Economic Mondial (WEF), a regelui Charles și a lui Sir David Attenborough. Ultimii sunt acuzați că „repetă absurditățile activiste ale WWF pe care le acceptă naiv ca fiind știință”.

Dr. Susan Crockford

Dr. Crockford este un zoolog cu reputație, expert în urșii polari, a cărei cercetare privind creșterea populației de urși de la pol a eliminat ursul polar din propaganda ecologistă. În opinia ei, multe dintre scopurile WWF sunt împărtășite de Davos, de rege și de Sir Attenborough: „ei, toți, își doresc o lume cu mai puțini oameni, care duc o viață grea, îngrădită, în timp ce ei își duc mai departe viețile îndestulate, circulând cu avioane private.

Potrivit dr. Crockford, WWF s-a promovat la început ca autoritate științifică iar „aceste elite naive” au acceptat fără probleme aprecierile apocaliptice ale organizației. Ei discută fără niciun fel de autoritate asupra acestor subiecte: „se folosesc de pozițiile lor pentru a încuraja WWF și alte organizații să-și atingă visele utopice: distrugerea capitalismului care i-a ajutat să dobândească atâta putere și bogăție.

Creșterea populației a reprezentat o îngrijorare constantă pentru Attenborough. În anul 2011, a afirmat că „nu se poate gândi la o singură problemă care nu ar fi mai ușor de rezolvat dacă pe lume ar fi mai puțini oameni”. În anul 2013, a declarat nonșalant că este o „nebunie” ca ONU să trimită saci de făină în Etiopia lovită de foamete. La vremea respectivă, lumea a comparat această remarcă cu cea a lui Sir Charles Trevelyan, care în timpul foametei din secolul XIX care a lovit Irlanda, a afirmat că această năpastă este o pedeapsă pentru populația locală deoarece sunt păcătoși și au tendința să facă mulți copii.

Contrar tuturor acestor afirmații malthusiene, există dovezi considerabile care arată că numărul populației scade pe măsură ce societățile devin mai bogate. Grija pentru mediu este de asemenea o preocupare a societăților mai bogate, pe măsură ce oamenii nu mai au nevoie să devasteze pământul și locurile sălbatice pentru a supraviețui.

Pe de altă parte, regele Charles nu e un fan al „consumerismului”. Într-un discurs din 2009, pe atunci prințul de Wales a calculat că „mai avem doar 96 de luni pentru a salva lumea”.

Capitalismul și consumerismul au dus lumea pe marginea prăpastiei economice și ecologice, susținea el, adăugând că „nu ne mai putem permite consumerismul”, iar „epoca comodității” s-a încheiat. Bineînțeles că asta e valabil doar pentru oamenii obișnuiți. De la ascensiunea pe tronul britanic, Maiestatea Sa și-a îmbogățit portofoliul de conace și palate. În 2017 s-a plâns, se pare, că locul la clasa I dintr-un avion era „uluitor de inconfortabil”. Nu era vorba, desigur, de o problemă recurentă, deoarece modalitatea de deplasare favorită era avionul privat.

Potrivit dr. Crockford, la COP 27 toate temele de dezbatere indică o reuniune politică, în care sunt analizate progresele realizate în implementarea proiectului de comandă și control Net Zero. Acesta este unul din marile proiecte ale epocii, deoarece susține eliminarea a 80% din energia convențională, în următorii 30 de ani, și înlocuirea cu surse regenerabile nesustenabile. Schimbări sociale și economice uriașe vor fi inevitabile.

Dr. Crockford subliniază că de-a lungul anilor săi de cercetare a observat că lumea naturală nu se află într-o condiție atât de proastă pe cât susțineau Attenborough și WWF, drept pentru care nu se susțin soluțiile extreme pe care le propun regele Charles, Forumul Economic Mondial și mulți dintre cei care au participat la COP 27.

De mai bine de un deceniu, WWF a avut suficiente resurse pentru a angaja oameni cu licențe în biologie, care sunt încurajați să gândească mai degrabă ca oameni de știință obiectivi și nu ca activiști licențiați. Prin însăși natura acestei organizații, susține ea, asta înseamnă că toți angajații și asociații au o viziune strâmbă asupra lumii și o agendă care ar dori-o îndeplinită, ceea ce tinde să distorsioneze cercetarea încă dinainte de a începe.

Despre Attenborough se spune că ține la mare preț WWF, chiar și după ce această organizație s-a transformat într-un conglomerat de miliarde de dolari, care are nevoie de donații de ordinul milioanelor doar pentru a-și acoperi cheltuielile operaționale și activitățile de lobby. El nu este un om de știință, dar se bazează pe autoritatea științifică a WWF. Dacă organizația susține că o exterminare în masă e iminentă, „el nu doar că dă crezare acestui aspect, dar transmite cu entuziasm mesajul”, afirmă dr. Crockford.

Conform Daily Sceptic, un alt grup format din sute de oameni de știință au semnat Declarația Climatică Mondială prin care afirmau că nu există o urgență climatică. Oamenii de știință, conduși de un laureat Nobel în fizică, au precizat că știința climatică „a degenerat într-o dezbatere pe bază de credințe și nu pe știință auto-critică”.

Autor: Chris Morrison

Citiți și:
Cui îi mai arde de „agenda climatică”? COP27 se îndreaptă către un uragan geopolitic
Ei protejează clima în timp ce ne pregătesc pentru sfârșitul lumii…
Se pregătea exterminarea noastră încă din anul 1980: reducerea populației trecute de 60 ani, a celor inutili și a proștilor, prin răspândirea unui virus ucigaș și eutanasiere!!!

 

yogaesoteric
23 martie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More