Romii voştri ca negrii noştri…

Fostul ambasador SUA în România, Mark Gitenstein a declarat în anul 2012 cu ocazia „Zilei Dezrobirii Romilor din România”, că Guvernul şi Ambasada SUA sunt pregătite să ajute romii români să ajungă la egalitatea deplină cu ceilalţi, scrie Mediafax. Fostul ambasador SUA în România a mai precizat că aceştia trebuie să se organizeze în formaţiuni politice care să le ceară drepturile.

„Nu există egalitate deplină nici în prezent, atât în ceea ce îi priveşte pe romii din România sau pe negrii din Statele Unite. Nu este suficientă eliminarea segregării. Singura cale pentru a ajunge la egalitatea deplină este organizarea romilor în România şi a negrilor în SUA în formaţiuni politice care să le ceară drepturile”, a explicat Gitenstein.

Fostul ambasador SUA la Bucureşti a precizat că el a fost numit în funcţie de primul preşedinte afro-american al SUA, iar acest lucru, în cazul romilor, se poate întampla şi în România, dacă romii îşi constituie organizaţii politice, care să le ceară drepturile, dacă îşi recunosc frumuseţea şi valoarea cultului lor.

„România a emancipat sclavii cu un deceniu mai devreme faţă de SUA, dar emanciparea este doar primul pas, adevărata libertate vine cu recunoaşterea egalităţii tuturor oamenilor şi cu mândria faţă de originea proprie. Şi în SUA încercăm să continuăm acest proces, nu am atins încă adevărata egalitate în societatea americană”, a subliniat Gitenstein.

Articol preluat din revista Lumea.


Citiţi şi:

Actualitatea în SUA: se prefigurează o vară frământată, cu mişcări sociale violente

În premieră absolută, un studiu sociologic riguros, de amploare, confirmă discriminarea furibundă a practicanţilor yoga în România

 


yogaesoteric
29 iulie 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More