Vrăjeala secolului cu fondurile europene

 
De 9 ani de când România a intrat în Uniunea Europeană, ţara noastră oferă în fiecare an miliarde de euro, bani  jecmăniţi de la populaţie. Aceşti bani se virează anual, direct, fără proiecte, fără formalităţi şi fără complicaţii, doar pe baza unei simple hârtiuţe, un ordin de plată (ca şi o chitanţă de la aprozar) prin care România îşi plăteşte acum „tributul” Uniunii Europene la fel cum plătea în urmă cu sute de ani.

Din visul românilor pentru un trai mai bun, sau cel puţin decent în Uniunea Europeană s-a ales praful, deoarece în cei 9 ani europenii au beneficiat de complicitatea, vasalitatea sau chiar trădarea liderilor politici din România de după „revoluţia din 89”, care au distrus agricultura, economia şi finanţele autohtone şi ne-au dat la schimb doar iluzii şi vorbe deşarte despre drepturi şi oportunităţi.

Foarte mulți continuă să vadă în fondurile europene o cale sigură (sau singură) spre prosperitate, dezvoltare și bunăstare. Un prim mit este acela al gratuității acestor bani. În fond, acești bani provin în mare parte din taxele percepute românilor care au fost colectate la bugetul statului și apoi transferate către bugetul UE.
 

 

UE a militat pentru integrarea României în Uniunea Europeană tocmai pentru a beneficia de astfel de mecanisme de jecmănit miliarde de euro de la gura multor români. După anul 1989 şi în special în ultimii ani, am schimbat jugul de lemn al sovieticilor -ruşi, pus în anii ’40 – ’50 pe România, cu jugurile de „aur” al U.E. şi al Statelor Unite în condiţiile în care nici „prietenii” ruşi nu au renunţat la jugul avut pe ţara noastră.

Din nefericire, nici guvernanţii actuali (ca şi cei vechi din PDL) nu vor să ia măsuri în beneficiul cetăţeanului român. Mai mult, la ultimul acord cu „asasinii economici” de la Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială s-a aprobat mărirea taxelor, a impozitelor, mărirea preţurilor la energie şi utilităţi şi vânzarea unor companii de stat profitabile, toate acestea ducând la sărăcirea şi mai accentuată a populaţiei şi la căderea spre un prognozat faliment de ţară şi sclavia totală a majorităţii populaţiei din România.

Nu mai putem suporta atâtea taxe jecmănite din munca de sclavagism a românilor care se duc în afara țării la diferite instituţii UE. Iluzia pe care ne-o oferă UE cu fondurile europene are efecte perverse și evident țepe din plin. Așadar ce ne oferă UE în schimbul sutelor de miliarde de euro furate? Multe țepe! Cunoaşteţi care sunt criterile pentru acordarea fondurilor europene? Vă spun eu: sunt multe condiţii aberante impuse românilor. În primul rând vi se solicită să dețineți cont bancar de 25 de mii de euro. Deci unde sunt beneficiile UE? Iar țeapă!!!

Sursa: searchnewsglobal.wordpress.com


Citiţi şi:

Dincolo de aparenţe, este evident că Uniunea Europeană este deja vârful de lance pentru instaurarea sinistrei «Noi ordini mondiale» (I)

UE: Proiectul european este un eşec total


yogaesoteric
29 iulie 2015

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More