Rusia, acuzații grave la adresa OIAC: A manipulat rezultatele anchetei în cazul Skripal

 

Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) a manipulat rezultatele anchetei sale privind otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal pentru a acuza Rusia, a afirmat sâmbătă, 14 aprilie, şeful diplomaţiei de la Moscova, Serghei Lavrov, transmite AFP.Serghei Skripal şi fiica acestuia, Iulia

Potrivit lui Lavrov, care a precizat că Rusia a primit aceste informaţii în mod confidenţial, laboratorul elveţian din Spiez, specializat în ameninţări chimice, a trimis către OIAC rezultatele analizei sale asupra unor eşantioane prelevate de la Salisbury (sudul Angliei), unde Serghei Skripal şi fiica acestuia, Iulia, au fost otrăviţi.

„Substanţa BZ a fost descoperită în toate eşantioanele. BZ este un agent neurotoxic (…), această substanţă este utilizată în Marea Britanie, în Statele Unite şi în alte ţări ale NATO. Ea nu a fost folosită niciodată în URSS sau în Rusia”, a declarat şeful diplomaţiei de la Moscova.

„BZ nu a fost menţionată în raportul OIAC. Ne întrebăm de ce această informaţie, care reflectă concluziile specialiştilor laboratorului din Spiez, a fost omisă din acest document”, a continuat ministrul rus.

„Şi dacă OIAC infirmă colaborarea sa cu laboratorul din Spiez, va fi interesant să le ascultăm explicaţiile”, a mai spus Lavrov.

OIAC a anunţat în 12 aprilie că analizele de laborator „confirmă descoperirile Marii Britanii în ce priveşte identitatea agentului chimic toxic utilizat la Salisbury” pentru otrăvirea celor doi Skripal.

Substanţa chimică este de o „mare puritate”, a precizat organizaţia, fără a stabili totuşi responsabilităţi în acest caz, în care Londra acuză Moscova şi în care aceasta din urmă îşi susţine nevinovăţia.


Citiţi şi:

Actualizare Ben Fulford 19.03.2018 – Lumea este pe cale să afle cât de îngrozitoare au fost crimele mafiei khazare

În presupusul atac chimic în Siria, SUA și Franța acuză Rusia, în timp ce Rusia susține că dispune de dovezi potrivit cărora a fost o înscenare

 

yogaesoteric
20 aprilie 2018

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More