«Sacrificiul», de Chico Xavier

 

Romanul Sacrificiul, de Chico Xavier, este o carte despre sentimente. Este pentru cei care apreciază experiența umană cu toată inima lor. Însă le vorbește mai ales celor care sunt închiși față de faptul că dragostea vindecă o multitudine de păcate, așa cum ne-a învățat Iisus. Pentru sufletele sincere care plâng în lanțurile descurajării și fricii, povestea lui Alcyone este un balsam mângâietor.

În măreția abnegației ei, vedem iubirea ce renunță la gloria luminii pentru a descinde în lumea morții. Prin gestul ei dumnezeiesc, Pământul nu mai este doar un loc de ispășire, de exil amar, ci este de asemenea o școală sublimă, ce merită să fie vizitată de spiritele celeste. Între orizonturile acestei planete, încă mai există întuneric, moarte, lacrimi… Dar oricine va urma căile pe care Alcyone le-a urmat va transforma această întreagă moștenire în comori fructuoase care conduc la viața veșnică.

Iată un scurt fragment din acest roman, ce a fost revelat prin spiritul Emmanuel:

„– Părinte Damiano, cine a făcut norii aceia? Arată ca niște flori mari și grele care nu cad niciodată la pământ.
– Dumnezeu i-a făcut, copila mea, spuse preotul.
Și pentru că inimii unui copilaș nu-i poate scăpa din vedere niciun lucru, oricât de simplu și umil ar fi el, ea continuă să întrebe:
– Și pietrele? Cine a creat pietrele de pe pământ?
– Dumnezeu le-a făcut și pe ele.
După ce analiză aceste aspecte cu privirea pierdută în amurgul cel vast, fetița exclamă:
– Ah! Cât de bun este Dumnezeu! Nimeni nu a fost uitat!

Era într-adevăr ceva deosebit să văd bunătatea ei remarcabilă, interesul ei pentru îndeplinirea unei îndatoriri, abnegația ei față de adevăr și bine.
[…]

Alcyone cred că nu și-a împlinit niciodată nici măcar o singură dorință personală, dar în schimb, era mereu conștientă de voia lui Dumnezeu. Nu am văzut-o niciodată preocupată de propria ei fericire – în schimb, era foarte interesată de pacea și bunăstarea tuturor celorlalți. Era deosebit de atentă să-și ferească exprimările virtuților ei spirituale departe de privirile celorlalți, dar se străduia mereu să pună în valoare ideile nobile ale celor din jurul ei, pentru ca ei să se simtă iubiți, optimiști și fericiți.”

Sacrificiul
Autor: Chico Xavier
Editura Ganesha 

Citiţi şi:

«Izvorul cel veşnic viu», de Chico Xavier

Misiunile şi suferinţele îngerilor


 

yogaesoteric
10 aprilie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More