Şampon natural preparat în casă

 

Două gălbenuşuri de ou bine separate de albuş se amestecă cu două linguri dintr-o combinaţie de tincturi pentru creşterea părului, pe care o preparăm în prealabil, şi 4 linguri de apă, astfel încât componenetele să se omogenizeze. Combinaţia de tincturi pentru creşterea părului conține: tinctură de urzică, de brusture, de ardei iute şi de mesteacăn în proporţii egale.

Cu acest amestec de gălbenuş, tincturi şi apă se face o „săpunire” a părului (înmuiat anterior în apă) întocmai ca în cazul şamponului obişnuit – veți observa că apare chiar o uşoară spumă. Se masează atent şi energic la rădăcina părului, după care se clăteşte imediat, fără a lăsa preparatul să se usuce. Această clătire este extrem de importantă, deoarece trebuie făcută cu apă din abundenţă şi ceva mai caldă, de 2-3 ori mai conştiincios decât în cazul şampoanelor din comerţ.

Multe persoane, mai ales cele care nu obişnuiesc să se clătească foarte bine sau care au păr gras nu cred că acest preparat casnic poate curăţa şi degresa satisfăcător părul. Greşit! Acest preparat, cu condiţia să nu uitaţi de clătitul foarte conştiincios, curăţă excelent şi hrăneşte părul, face să dispară mătreaţa şi mâncărimea pielii capului. Persoane care au folosit şampoane „savante” antimătreaţă sau contra căderii părului, fără efect, au scăpat de probleme după primele 2-3 spălări cu acest preparat.

Pentru ca tratamentul să dea rezultate trebuie însă ca şamponul din comerţ să nu mai fie folosit deloc, măcar pentru o perioadă de 2-6 luni.

Folosirea acestui preparat este bine să fie reluată periodic, chiar şi după rezolvarea problemelor legate de căderea sau deteriorarea părului, având în vedere că odată cu folosirea unor şampoane obişnuite problemele pot să revină.

Contraindicaţii: nu se cunosc.

Sursa: Plante medicinale miraculoase din flora României – Editura Artmed


Citiţi şi:

Cosmetice naturiste la îndemâna fiecăruia

Produsele cosmetice uzuale conţin substanţe extrem de toxice

Otrava din comerţ care te face «frumoasă»

 

yogaesoteric
31 ianuarie 2016

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More