Săptămâna 21-27 noiembrie – regalul astrologic continuă (a doua parte)

de astrolog Rodica Purniche
 
Citiți aici prima parte a acestui articolMarţi, 22 noiembrie

 

În data de 21.11.2011, 22h02 (+2h00GMT) ora României, Venus a intrat în sextil cu Neptun, la momentul la care Luna deja desfăcuse careul în T cardinal, aşa că astăzi Piramida de Pământ este susţinută în mod deosebit de triunghiul minor alcătuit de Lună, Venus şi Neptun, pe Semnele zodiacale Balanţă, Săgetător şi Vărsător. Triunghiul minor este cu atât mai puternic cu cât la momentul realizării lui, Luna este totodată conjunctă cu Saturn.

Triunghiul minor este o configuraţie alcătuită dintr-un trigon şi două sextile, care antrenează Semne zodiale de natură energetică fie numai YIN, fie numai YANG, ca în cazul nostru. Planeta-focar, cea care realizează sextilele, este „receptorul energetic” al configuraţiei şi totodată motorul ei – în cazul de faţă, planeta Venus.

Configuraţia ne permite să ne manifestăm creator şi obiectiv, plini de inventivitate şi capabili să concretizăm idei, decizii, iniţiative, capabili să comunicăm şi, totodată, să ne comunicăm cu sensibilitate şi intuiţie. Spre deosebire de Marele Triunghi (sau Piramida), care, în absenţa cuadraturilor, poate indica şi potenţialităţi latente chiar şi întreaga viaţă, Triunghiul Minor ne certifică reuşite adeseori chiar rapide sau care pot apărea oricând în viaţă, ca urmare a acţiunilor noastre pornite sau realizate pe durata unei astfel de configuraţii.

Luna, Venus si Neptun sunt considerate în astrologie, în anumite circumstanţe, „planetele feminine”, deoarece ele indică nivelul nostru emoţional (Luna), afectiv şi estetic (Venus) şi spiritual (Neptun). Impulsul energetic al configuraţiei ar putea fi de natura energiei YIN, energie a receptivităţii, venită în planul terestru prin intermediul planetelor aflate în Semne de natură energetică YANG. Tocmai de aceea, e posibil ca femeile să fie mult mai sensibile în acest interval, iar bărbaţii să fie deosebit de eficienţi în tot ce fac. Prezenţa lui Saturn în această configuraţie amplifică aspectul de stabilitate spirituală a tuturor achiziţiilor interioare pe care le putem obţine în aceste zile.

Aşadar, suntem expuşi unor influenţe astrale complexe şi complete ale sufletului, pe care le emit entităţile de Lumină din constelaţiile ce înconjoară planeta noastră şi sistemul nostru planetar ca noi să fim în orice clipă pregătiţi pentru salturi calitative ce duc la desăvârşirea noastră spirituală.
 
Configuraţia se desface în data de 25.11.2011, 22h54 (+2h00GMT) ora României.

 

 
Evenimentul major al zilei rămâne însă intrarea Soarelui în Semnul zodiacal Săgetător, la data de 22.11.2011, 18h07 (+2h00GMT) ora României, o intrare la fel de triumfală precum cea a lui Marte în Semnul zodiacal Fecioară, „sărbătorită” de întregul Cer, aranjat în atât de multe configuraţii planetare, cum tocmai am descris până aici. Harta Cerului pentru acest moment indică prezenţa Soarelui în Casa a VII-a, a relaţiilor umane în special şi a celor de cuplu în special, Casă foarte, foarte încărcată de planete, şi cu Pluto în Casa a VIII-a, Casă al cărei semnificator şi este. Dacă ne rezumăm numai la aceste două informaţii, este suficient să semnalăm posibile manifestări colective de natură spirituală dar şi de natură socială, în care oamenii pot demasca întregul scenariu politic al lumii actuale care pune omenirea în pericol din aproape toate punctele de vedere. Nu în ultimul rând, este posibil să asistăm la acţiuni spirituale colective benefice de acţiune imediată dar cu consecinţe, benefice şi ele, pe termen lung.

Miercuri, 23 noiembrie

 

Astăzi este activ dreptunghiul mistic, realizat de data aceasta de către Marte, Lună, conjuncţia Neptun/Chiron, Jupiter, pe Semnele zodiacale Fecioară, Scorpion, Vărsător/Peşti şi Taur. Ea include patru planete care creează între ele două sextile şi două trigoane, conţinând totodată şi două opoziţii. Configuraţia se formează în 23.11.2011. 6h55 (+2h00GMT) ora României. Semnificaţia ei este aceea de a facilita şi susţine punerea în practică a cunoaşterilor intelectuale şi spirituale superioare, sau chiar a iniţierilor spirituale deosebite. La un nivel mai tern, acest interval poate fi utilizat mai ales de către medici, farmacişti, terapeuţi de terapii complementare, de către cei care fac comerţ cu plante medicinale şi de către toţi aceia care, conştient sau nu, îşi asumă rolul de „medic de suflete” pentru binele semenilor lor. Momentul ar putea fi fructificat în mod deosebit de către industria alimentară, pentru a opera modificări esenţiale în modul de preparare a alimentelor pentru populaţie.

Este posibil, totodată, ca, în amplul proces de trezire spirituală a planetei, şi mai ales în ţările creştine în care deja a început postul cel mare al Crăciunului, să se pună în discuţie necesitatea unei alimentaţii mult mai curate a omenirii, iar oamenii să facă mult mai uşor corelaţii între calitatea fiinţei umane şi calitatea hranei folosite de-a lungul vieţii.
 
 


 
Alături de configuraţiile planetare durabile ale momentului (Careul în T Fix-mobil, Piramida de Pământ, Dreptunghiul mistic, Cortul, Aripile de pasăre) semnalăm în această zi patru triunghiuri minore:
– triunghiul minor Marte-Lună-Pluto pe Semnele zodiacale Fecioară, Scorpion, Capricorn
– triunghiul minor Saturn-Venus-Neptun/Chiron pe Semnele zodiacale Balanţă, Săgetător, Vărsător/Peşti
– triunghiul minor Venus-Neptun/Chiron-Jupiter pe Semnele zodiacale Săgetător, Vărsător/Peşti, Taur
– triunghiul minor Venus-Neptun/Chiron-Lilith pe Semnele zodiacale Săgetător, Vărsător/Peşti, Berbec.

Practic, modelul planetar Locomotiva, cu a cărui prezentare am încheiat ziua de luni, „organizează” şi direcţionează energiile Cerului terestru într-un ansmblu perfect ordonat care nu va cunoaşte absolut deloc eşec, îndoială, indecizie sau confuzie. De asemenea, constatăm acţiunea însumată a Piramidei şi a Triunghiului Minor, într-o multiplicare interesantă pe două dintre cele trei laturi ale Piramidei, astfel încât, alături de principiul alchimic al transmutaţiei şi sublimării se manifestă în această zi principiul înmulţirii.

Facem o scurtă paranteză. Vineri, 17 noiembrie, a fost ultima dintre cele 4 zile tibetane, numite şi zilele lui BUDDHA, cunoscute în Tibet şi ca „zile cu puteri de zeci de milioane”. În astfel de zile, energiile pe care le generăm prin gând, cuvânt sau faptă urmează să se întoarcă la noi sporite, sau, cum se spune în popor, „însutite şi înmiite”.
Iată că ziua de miercuri, 23 noiembrie, poate fi socotită o astfel de zi, specifică multora care urmează zilelor „cu puteri de zeci de milioane”, dar care nu întotdeauna ne sunt anunţate de către Dumnezeu prin poezia planetelor. Este posibil ca toate faptele bune făcute în data de 17 noiembrie şi după aceea, să aibă deja din 23 noiembrie rezultate uluitoare, considerate miraculoase. Adică „după faptă, şi răsplată”. Felul în care arată Cerul acestui final de noiembrie pare să ne spună că Timpul se grăbeşte în Univers, şi odată cu el şi răsplata care ni se cuvine, după propria faptă.

Ziua de 23 noiembrie este cu atât mai puternică în semnificaţia ei spirituală, deoarece este şi ziua de SHIVA RATRI, zi în care Cerurile ne sunt în mod special deschise ca să răspundă aspiraţiilor noastre, practicii noastre spirituale, intenţiilor de mai bine şi tuturor eforturilor depuse pentru desăvârşire.

 Joi, 24 noiembrie

 

O zi calmă, în care energiile dinamismului astral par a se opri puţin, atât cât să se stabilizeze puţin aspectele benefice şi să se aleagă, în atmosfera subtilă a momentului, binele de rău, iar noi să admirăm lăuntric totalitatea lui Dumnezeu şi inteligenţa divină care ştie şi ce mai e de făcut, şi ceea ce face. Evenimentul astrologic de astăzi este intrarea lui Mercur în mişcare retrogradă aparentă, care, la 9h20 (+2h00GMT) ora României, îşi începe „întoarcerea” în Semnul zodiacal Săgetător, până în data de 14.12.2011, la 3h14 (+2h00GMT) ora României. Pe toată durata retrogradării sale, Mercur susţine rezolvarea tuturor problemelor educaţionale, cu prioritate în învăţământul universitar şi post-universitar, călătoriile depărtate dar de scurtă durată, fructificarea şanselor pe ultima lor sută de metri,  planificarea vacanţelor scurte, ajutorul dezinteresat al celorlalţi, ajustarea programelor imediate de viaţă şi, pentru cei aflaţi pe căi de evoluţie spirituală autentică, antrenamentele mentale prin folosirea tehnicilor de autocontrol, a meditaţiei profunde, a rugăciunii sincere şi profunde.

Vineri, 25 noiembrie

Careul în T fix, în penultima sa zi de existenţă, precum şi Nicovala capătă o forţă deosebită în această dimineaţă, datorită conjuncţiei Soare-Lună, antrenată în evenimentul complex al finalului şi totodată al începutului de ciclu Soare-Lună. În data de 25.11.2011, la 8h10 (+2h00GMT) ora României are loc momentul de Lună nouă în Semnul zodiacal Săgetător.

Triunghiul minor alcătuit din Venus, conjuncţia Neptun/Chiron şi Lilith capătă şi el o forţă suplimentară, deoarece sunt antrenate în configuraţie atât planeta Jupiter, cât şi Semnul zodiacal Taur. El indică un moment foarte favorabil pentru un examen serios de conştiinţă, pentru o observare atentă a felului nostru de a fi, indentificând comportamentele egotice, traumele limitatoare la nivel mental şi afectiv, dar şi forţa care ne poate ajuta să intrăm instantaneu în rezonanţă cu sferele de forţă benefică gigantică din Univers care ne susţin în orice intenţie, decizie sau acţiune de autodepăşire. Prezenţa lui Lilith chiar avertizează fiinţele aflate pe o cale de evoluţie spirituală autentică asupra iniţierilor spirituale, care sunt cele mai indicate în asemenea momente astrale să fie folosite la maximum.

Puţin după miezul nopţii, în data de 25.11.2011, 1h32 (+2h00GMT) ora României, Venus desface conjuncţia de lungă durată cu Mercur, formată la finalul Semnului zodiacal Fecioară, care a străbătut Semnul zodiacal Balanță şi parţial Semnul zodiacal Săgetător până în această noapte. De acum încolo, Mercur retrograd deja din data de 24 noiembrie rămâne neaspectat până în data de 3 decembrie, cu excepţia zilei de 26 noiembrie, când Luna este pentru câteva ore conjunctă cu el.

Sâmbătă, 26 noiembrie

O plăcută surpriză precum toate celelalte din aceste zile: configuraţia planetară numită „Zmeul”, o apariţie şi ea destul de rară în peisajul astrologic, alcătuită dintr-un Triunghi Minor şi un Triunghi Major va  domina ambele zile de week-end. Putem spune că, odată cu această configuraţie, Cerul s-a întrecut pe sine însuşi. Este o configuraţie tipică pentru reuşită, foarte puternic dinamizată de careul în T fix în care este prins Marte, şi de opoziţia pe care el o face cu asteroidul Chiron, care susţin astfel ca toate posibilităţile noastre creatoare să fie nu doar exprimate, ci şi concretizate.

Se spune că planeta-focar – Marte, în acest caz – indică în ce mod vor fi stimulate aceste posibilităţi, în vreme ce planeta opusă focarului – asteroidul Chiron, pentru noi – indică realul stimul mental datorită căruia ne canalizăm energiile către sectorul ocupat de planeta Marte.
Deoarece planeta Marte va rămâne în Semnul zodiacal Fecioară până în luna iulie, vom reveni cu un articol mai amplu asupra sa.

În a doua parte a zilei de sâmbătă, 26.11.2011, 14h36 (+2h00GMT) ora României, Venus schimbă Semnul şi trece din Săgetător în Capricorn, unde va rămâne până în data de 20.12.2011, 20h267 (+2h00GMT) ora României. Ne mulţumim a semnala doar că, pe durata străbaterii primei jumătăţi a Semnului zodiacal Capricorn, ea se va aduga Piramidei de Pământ, amplificând puterea ei de reuşită şi energia ei benefică la maximum. De-a lungul întregului tranzit venusian prin acest Semn, al responsabilităţii şi al perseverenţei, al administrării juste a tuturor resurselor, cuplurile polar opuse deja existente pot avea realizări relaţionale de excepţie, iar cuplurile abia acum create pot fi durabile şi stabile pentru perioade lungi de timp sau chiar pentru toată viaţa, dacă vor avea, dincolo de orice obiective, un ideal spiritual pentru care să acţioneze constant şi la unison.

Duminică, 27 noiembrie

Deşi nu mai semnalăm niciun „spectacol planetar” special, remarcăm că Luna este la momentul răsăritului, conjunctă cu Venus, amplificând vizibil toate configuraţiile planetare active la acest moment. Chiar dacă este o zi de week-end, această duminică poate fi dedicată practicilor spirituale autentice, individuale sau colective, deoarece ele pot acţiona precum un remediu universal profund şi pe deplin binefăcător, tămăduitor, atât al omenirii de pe această planetă, cât şi pentru planeta Pământ însăşi. Dincolo de orice formă de concretizare sau realizare în plan material, să ţinem minte că aceasta este fundamental o perioadă de fructificare a tuturor şanselor care ne stau la dispoziţie dar, mai ales, a tuturor eforturilor noastre spirituale depuse constant de-a lungul timpului. 

 

Dicţionar

DIRAH – Stea fixă dublă de magnitudine 3 din Mi Gemini (5°18’ Rac), de natura relaţiei Mercur-Venus, pe care nomenclatura de specialitate o indică sub numele de Tejat Posterior. Influenţa ei trebuie considerată în ansamblul general al constelaţiei.

FURUD – Stea fixă de magnitudine 3,1 din Zeta Canis Major (07°23’ Rac), de natura planetei Venus. Denumirea este de origine arabă şi pare să aibă o etimologie puţin nesigură: fie provine din „al Furid” sau „al-Furud”, „cele ce strălucesc singure”, fie provine dintr-o greşeală de transcriere, al Kurud, „albinele”, făcându-se astfel referire la stelele mici care înconjoară câteva dintre stelele din constelaţia Columba. Influenţa ei trebuie considerată în ansamblul general al constelaţiei.

MIRZAM – Stea fixă de magnitudine 2 din Beta Canis Major (7°11’ Rac), de natura planetei Venus. Numele ei provine din arabul „Murzim” sau „Al-Murzim”, „cel care rage” (cu referire la răgetul unui leu) sau „cel care dă de ştire”, deoarece această stea, împreună cu Beta Canis Minor (steaua fixă Gomeisa), anunţau răsăritul imediat al lui Sirius, stea fixă de o importanţă excepţională pentru civilizaţiile tradiţionale vechi ale Terrei. Influenţa ei trebuie considerată în ansamblul general al constelaţiei.

PROPUS
(Tejat Prior) – Stea fixă binară variabilă de magnitudine 3,3 din Eta Gemini (3°26’ Rac), de natura planetei Saturn. Este steaua Eta a constelaţiei şi numele universal al acestei stele, căreia i se mai spunea şi „Tropus”, „întoarcere” sau „răsucire”, cu referire la punctul aparent de întoarcere a cursei Soarelui la solstiţiul de vară, care astăzi este mult mai precis marcat de către steaua Gamma (Alhena/Al Hena), chiar la est faţă de Propus. Ea ar conferi abilitatea de a exprima ideile într-o manieră rezonabilă şi acceptabilă, ceea ce face ca ele să aibă câştig de cauză datorită inteligenţei cu care au fost prezentate. Cele trei stele fixe, Al Hena, Tejat Posterior şi Propus (Tejat Prior) au intrat în Constelaţia Racului în anii 1349, 1621 şi, respectiv, 1755, consideraţi foarte semnificativi pentru întreaga Renaştere europeană şi, mai ales, pentru literatură, care a înflorit în această perioadă.

Citiţi şi:
Planetele şi influxurile lor subtile astrale
Elemente de Astrologie Karmică
Nativii semnelor zodiacale în 2011

 

yogaesoteric
22 noiembrie 2011

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More