Săptămâna 21-27 noiembrie – regalul astrologic continuă (prima parte)

de astrolog Rodica Purniche

Regalul astrologic al săptămânii trecute este în plină desfăşurare. Cerul ne răsfaţă în continuare şi-şi etalează în mod firesc bogăţiile, în limbajul planetar, Dumnezeu scriindu-ne nu doar zilnic, ci adesea de mai multe ori pe zi, în diverse moduri, despre şansele, testele şi reuşitele noastre posibile, dar nu obligatorii.
Deşi concluziile încheie întotdeauna un studiu, preferăm să le menţionăm de la început, în speranţa că ele vor facilita cititorilor – astrologi sau doar iubitori ai astrologiei – simbolismul deosebit de complex pe care, din necesităţi redacţionale, adeseori l-am sintetizat foarte mult:

-prezenţa conjuncţiei complexe Neptun/Chiron pe Semnele zodiacale Vărsător-Peşti face ca toate configuraţiile sau modelele planetare în care este implicată să devină, la rândul lor, complexe, sporindu-şi valoarea, semnificaţia dar şi forţa de acţiune;

-relaţia încă activă dintre Triunghiul Major şi Careurile în T ne asigură că oportunităţile ce ne sunt oferite de către Dumnezeu vor fi fructificate în totalitate, indiferent de nivelul de fructificare, de la primul până la ultimul om, fiecare folosind aceste energii în funcţie de nivelul lui de evoluţie;

-relaţia dintre aspectele de lungă durată (de câteva zile sau câteva luni chiar) şi între aspectele de scurtă durată (de câteva ore) în care este implicată Luna atrage atenţia asupra momentului în care trebuie să acţionăm, pentru ca reuşitele sau fructificările noastre să fie maxime;

-configuraţiile sau modelele planetare conţin un minimum de 4 planete, alături, adeseori, de asteroizi sau de Nodurile Lunare, pe care, urmărind să scriu un articol cât mai scurt, nu le-am menţionat; aceasta atrage atenţia asupra faptului că evenimentele sunt colective, dar deopotrivă interioare şi exterioare, ceea ce arată acţiunea la unison a întregii umanităţi de a face transformări majore înspre binele ei social şi spiritual;

-configuraţiile antrenează, de cele mai multe ori, în realizarea lor, toate cele 4 Elemente (dintre cele 5 elemente fundamentale ale Creaţiei) – Foc, Pământ, Aer, Apă (în ordinea lor astrologică) – semnificaţia acestei chestiuni fiind aceea că, în transformările care sunt declanşate în aceste timpuri, întreg universul este alături de oameni şi că transformările au loc peste tot în afara noastră, pe planeta noastră şi în întregul sistem solar, dar şi în noi înșine;

-prezenţa asteroidului Chiron în aproape toate configuraţiile şi modelele planetare este provocatoare şi interesantă, deoarece ea avertizează asupra necesităţii actualei omeniri de a lua în calcul instituţia Ghidului spiritual, care este cu mult mai mult decât un duhovnic, din simplul motiv că el reprezintă o fiinţă eliberată în viaţă, care s-a încarnat cu o misiune spirituală majoră la nivel planetar şi care are forţa dumnezeiască de a călăuzi umanitatea către o nouă etapă spirituală superioară; de asemenea, indiferent dacă suntem sau nu conştienţi de această necesitate, indiferent dacă avem sau nu un Ghid spiritual, acest ghid există pentru toată omenirea în momentul de faţă, şi el ne susţine, ştiut sau neştiut, văzut sau nevăzut, să trecem prin acest final şi totodată început al tuturor timpurilor.

Toate calculele sunt făcute pentru Bucureşti, 26E06/44N24.

Luni, 21 nov – poate cea mai complexă dintre toate zilele săptămânii

La data de 18.11.2011, 5h55 (+2h00GMT) ora Romaniei, Marte a intrat în cuadratură cu Soarele, aflat încă în Semnul zodiacal Scorpion, dar deja în sfera de influenţă a Semnului zodiacal Săgetător. La acest moment, Marte era deja în opoziţie cu Neptun (pentru intervalul 23.10.2011 – 24.11.2011)  şi cu Chiron (pentru intervalul 28.10.2011 – 29.11.2011). Cuadratura cu Soarele a închis astfel „careul în T fix-mobil”, careu extrem de complex care va fi activ până la data de 29.11.2011, 21h44 (+2h00GMT) ora Romaniei, când Marte desface opoziţia cu Chiron. Cunoaştem deja că aceasta este configuraţia celor puternici şi că apariţia ei pe Cer atrage atenţia asupra a ceea ce trebuie depăşit, transcens, realizat sau desăvârşit, deoarece nu ne-am făcut lecţiile la timp, iar acum e musai să le facem, indiferent dacă ne place sau nu asta. Sunt susţinute, cu alte cuvinte, nu doar modificări sau schimbări, ci și transformări de durată, pe care urmează să se aşeze de acum încolo viaţa noastră, atât în afară cât şi în interior.
Dacă vreţi, este un fel de bătălie între „vechi” (modul vibratoriu fix, caracterizat prin tendinţa către acumulare şi conservatorism) şi „noul” care urmează să vină (modul vibratoriu mobil, caracterizat prin tendinţa către dispersie, ştergere a ceea ce este deja uzat şi pregătirea, totodată, a atmosferei subtil-energetice pentru noul care, cât de curând, urmează să apară).

Pentru fiinţele care nu s-au trezit spiritual sau care nu au avut în vedere până la această dată necesitatea evoluţiei spirituale sau a unei căi de evoluţie spirituală autentică, este posibil ca nevoia de îndrumare în viaţă de acum încolo să se manifeste extrem de puternic. De asemenea, e posibil ca astfel de fiinţe să cunoască persoane foarte importante pentru creşterea lor interioară, sau care să le ajute să diferenţieze între formele fals spirituale şi cele de reală provenienţă spirituală. Cu atât mai mult cu cât un număr din ce în ce mai mare de oameni de pe această planetă devine conştient de întunericul spiritual în care se află omenirea şi de impasul imens al actualei rase umane.
Pentru fiinţele aflate pe o cale de evoluţie spirituală autentică aleasă în mod conştient, perioada atrage atenţia asupra multor teste spirituale care vizează abnegaţia, altruismul necondiţionat, puterea de sacrificiu, atenţia şi discriminarea folosite în alegeri extrem de speciale şi, mai ales, relaţia aspirant-Ghid spiritual.

Întrucât zodia Fecioară este, pe de o parte, Semnul maselor de oameni oprimate, spoliate, desconsiderate şi aruncate în ignoranţă, iar, pe de altă parte, Semnul sănătăţii fizice şi al curăţeniei trupeşti, ne aşteptăm ca în foarte multe părţi ale planetei oamenii să ia atitudine faţă de genocidul alimentar care alterează structura noastră fizică, punând actuala rasă umană într-un real pericol. Un alt lucru posibil pe durata acestei configuraţii planetare este acela ca oamenii să conştientizeze la nivel planetar importanţa călăuzelor spirituale în viaţa lor. 

 

La data de 21.11.2011, 3h16 (+2h00GMT) ora Romaniei, Luna intră în Semnul zodiacal Balanţă, opoziţia ei cu Uranus şi cuadratura cu Pluto alcătuind încă un careu în T, de data aceasta pe Semnele cardinale Balanţă, Capricorn, Berbec. Acest careu în T cardinal de scurtă durată va fi activ până la 17h42 (+2h00GMT) ora Romaniei.

Modul vibratoriu cardinal specific acestei configuraţii este caracterizat prin componenta sa energetică analogă Elementului Foc – deci conferă rapiditate de decizie şi acţiune, direcţionarea energiilor către un scop bine definit şi o extraordinară capacitate de mobilizare către acest scop a tuturor celor implicaţi în realizarea lui. Este şi firesc ca, în acest Careu în T, deşi Pluto este planeta-focar, Uranus să aibă totuşi ponderea cea mai mare, atât pentru că acţiunea lui este fulgerătoare, incandescentă, cât şi pentru faptul că el ocupă un Semn de expresie a Elementului Foc (Semnul zodiacal Berbec). Am putea spune că Uranus „dă Foc” configuraţiei, Luna „reflecă şi direcţionează” acest Foc, iar Pluto îl „stochează”, urmând a-l activa în fiecare lună de acum încolo, ori de câte ori Luna va realiza cu ele acest careu în T.
Configuraţia este cu atât mai specială cu cât Soarele a realizat, pe durata sejurului său în Semnul zodiacal Scorpion, sextil cu Pluto, iar acum, la momentul acestui careu în T cardinal, Soarele tocmai şi-a început trigonul cu Uranus, pe care îl va menţine în intervalul 15.11, 17h07 – 1.12.2011, 7h51 (+2h00GMT) ora României.

 

Aspectele de scurtă durată au rolul unui catalizator, al unui prieten bun care ne trage de mânecă să fim atenţi la oportunităţi şi să le şi folosim, deoarece odată trecute, oportunităţile de acest gen nu mai revin. Relaţia dintre cel mai rapid (Luna) şi cel mai lent (Pluto) corp ceresc din sistemul nostru planetar, precum şi relaţia dintre un Luminar (Luna) şi două planete transpersonale (Uranus şi Pluto) indică un fenomen foarte complex pe durata zilei de 21 noiembrie:
-pe de o parte, fiecare dintre noi poate avea propriile lui trăiri, intuiţii, decizii radicale, reajustări spontane şi profund novatoare, atât pentru propriul suflet cât şi pentru viaţa sa personală exterioară;
-pe de altă parte, la nivel colectiv, indiferent dacă este vorba despre grupuri sau grupări, mici sau mari, oamenii vor simţi nevoia să acţioneze la unison, să se adune – conştient sau nu – în conformitate cu principiile, aspiraţiile, valorile lor comune.

Această relaţie dintre două configuraţii parţial identice, dar de durate şi de calităţi energetice diferite, pe fundalul Piramidei de Pământ, configuraţie extrem de benefică, atrage atenţia că ACUM şi nu altădată trebuie să trecem la acţiune dacă dorim să reuşim în viaţă, ACUM şi nu altădată trebuie să facem schimbările sau transformările care, ulterior, ne vor aduce lumină, bucurie şi iubire, ACUM şi nu altădată trebuie să aducem în viaţa noastră domeniul spiritual şi să-l dinamizăm în binele nostru şi al celorlalţi. ACUM şi nu altădată trebuie să-i oferim lui Dumnezeu, pentru totdeauna, primul loc în fiinţa şi în existenţa noastră.

 

La data de 21.11.2011, 3h54 (+2h00GMT) ora Romaniei, pentru aproximativ 4 ore, Luna abia intrată în Semnul zodiacal Balanţă formează configuraţia planetară Yodul sau Degetul lui Dumnezeu, împreună cu planeta Jupiter, aflată în Semnul zodiacal Taur şi cu conjuncţia complexă Neptun/Chiron pe Semnele zodiacale Vărsător/Peşti. La 7h43 (+2h00GMT) ora Romaniei Luna iese din aspect cu Chiron desfăcând configuraţia.

Combinaţia planetară Degetul lui Dumnezeu mai este cunoscută şi sub numele de „Mâna destinului”, şi este alcătuită din două planete aflate în relaţia de sextil, ambele în inconjuncţie cu o a treia, care este şi planeta-focar a configuraţiei. Energia conferită de către acest aranjament planetar ne susţine să remodelăm sau să armonizăm fluctuaţiile noastre emoţionale şi mentale, să corijăm comportamente mai puţin plăcute care ne împiedică în evoluţia noastră spirituală. Planetele implicate în „mâna destinului” atrag atenţia asupra dificultăţilor relaţionale (Luna în Semnul zodiacal Balanţă) de tot felul, asupra necesităţii de a depăşi chiar urgent ataşamente şi posesivităţi de aspectele strict materiale ale vieţii (Jupiter în Semnul zodiacal Taur), pentru a dobândi o necesară libertate de spirit, de acţiune şi de evoluţie spirituală (Semnele zodiacale Vărsător şi Peşti), folosind în acest proces adevăruri divine (Neptun) şi învăţătura înţeleaptă a unui Ghid spiritual autentic (Chiron).

Deoarece configuraţia are loc în a doua jumătate a nopţii şi îşi încheie activitatea după răsăritul Soarelui, ne putem aştepta la călătorii astrale conştiente, la comuniunea cu lumile angelice în teritoriul viselor, la o noapte divin inspirată în activităţile creatoare de tot felul şi la o profundă împlinire amoroasă în cuplul polar opus care practică transfigurarea şi continenţa sexuală în fuziunea erotică, după consacrarea prealabilă a fructelor acelei fuziuni lui Dumnezeu Tatăl.

 

La data de 21.11.2011, 22h02 (+2h00GMT) ora României,  se formează o altă configuraţie planetară, foarte frumoasă şi interesantă în acelaşi timp – Nicovala, alcătuită din Soare, Venus, conjuncţia Neptun/Chiron şi Uranus, pe Semnele zodiacale Scorpion, Săgetător, Vărsător/Peşti şi Berbec. Cuadraturile Soare-Neptun/Chiron şi Venus-Uranus dau naştere trigonului Soare-Uranus  şi sextilului Venus-Pluto. Nicovala atrage atenţia asupra efortului major depus în lupta cu structurile limitatoare ale ego-ului, pentru a ne purifica fiinţa şi pentru a ne revela Sinele Nemuritor Atman. Aspectul alchimic al configuraţiei este vizibil, deoarece energia dificilă a cuadraturilor este transmutată şi sublimată în energia benefică a trigonului şi a sextilului, cu atât mai mult cu cât configuraţia conţine Soarele (simbolul Sinelui revelat) şi planeta Pluto (simbolul transformărilor ultime, eterne). Configuraţia conţine şi totodată conferă un mare potenţial de introspecţie analitică şi de focalizare mentală, ajutându-ne să transmutăm toate angoasele şi conflictele interioare în esenţe şi energii eliberatoare ale spiritului din tirania limitărilor egotice.

Configuraţia se desface în data de 30.11.2011, 12h06 (+2h00GMT) ora Romaniei.

La data de 21.11.2011, 22h02 (+2h00GMT) ora Romaniei, concomitent cu debutul configuraţiei anterioare, o altă configuraţie planetară care împodobeşte Firmamentul este „cortul”, configuraţie alcătuită din planetele Saturn, Venus, conjuncţia Neptun/Chiron şi Jupiter, pe Semnele zodiacale Balanţă, Săgetător, Vărsător şi Taur. Mica „imperfecţiune” a configuraţiei – adică prezenţa Semnului zodiacal Taur în loc de Semnul zodiacal Berbec – reprezintă chiar farmecul şi totodată cheia semnificaţiei ei. Semnul zodiacal Taur se află în relaţie de cuadratură şi nu de sextil cu Semnul zodiacal Vărsător (unde se află Neptun), dar în relaţie de sextil cu Semnul zodiacal Peşti (unde se află Chiron). Practic, planeta Jupiter este cea care alchimizează energia cuadraturii în energia sextilului, facilitând exprimarea (sextilul) tuturor dificultăţilor şi a conflictelor (cuadratura).

Cortul include 3 sextile şi o opoziţie ce alcătuiesc un trapez, generând sau nu 2 trigoane. El reprezintă o energie creatoare care se manifestă cel mai adesea la nivel mental şi intelectual, conferind o extraordinară stăpânire de sine, deschidere de spirit şi capacitate deosebită de comunicare, în special în domenii precum învăţământ, cercetare, medicină, jurnalism, explorare, beletristică.
Conţine şi ea energia transmutării şi a sublimării, chiar dacă într-o formă mult mai armonioasă decât cea precedentă, forţa ei constând în:
-din punct de vedere tehnic, opoziţia Jupiter-Saturn;
-din punct de vedere strict astrologic, prezenţa ambilor benefici, Venus şi Jupiter;
-din punct de vedere energetic,  prezenţa Semnului zodiacal Taur;
-din punct de vedere simbolic, prezenţa planetelor care indică învăţătorul, tutorele, vindecătorul, ghidul: Venus, Jupiter, Saturn, Neptun, Chiron.

Fiecare dintre acestea reprezintă câte o Putere manifestatoare a lui Dumnezeu pe care El o exprimă prin intermediul anumitor fiinţe din viaţa noastră iar, la intervale bine alese la nivelul vîrstelor cosmice, printr-una singură. Cu alte cuvinte, pe durata acestei configuraţii, Dumnezeu va manifesta Puterea Acţiunii Sale Infailibile pe toată planeta, în diverse moduri, specifice celor care Îl slujesc cu credinţă fermă, puternică şi profundă.

Configuraţia este activă până în data de 25.11.2011, 22h55 (+2h00GMT) ora Romaniei, prima care părăseşte complexul planetar fiind Venus.

Totodată, în desenul de mai jos, se observă încă o configuraţie astrologică, numită „aripile de pasăre”, pe care o putem vizualiza foarte uşor dacă facem abstracţie de sextilul Venus-Neptun/Chiron şi de opoziţia Jupiter-Saturn. Ea este activă în intervalul 22.11, 00h08 – 25.11.2011, 22h55 (+2h00GMT) ora Romaniei.
Configuraţia este realizată de către planetele Jupiter, Saturn şi Venus, şi de către asteroidul Chiron, şi antrenează toate cele 4 Elemente prin intermediul Semnelor zodiacale Balanţă (Elementul Aer), Săgetător (Elementul Foc), Peşti (Elementul Apă) şi Taur (Elementul Pământ), fapt care indică forţa deosebită a configuraţiei şi puterea ei incontestabilă de reuşită.

Se spune că Aripile de Pasăre este o configuraţie care acţionează în analogie cu Elementul Aer şi planeta Mercur, facilitând orice înţelegere, orice formă de expresie, orice modalitate de comunicare, modelând supleţea de spirit, toleranţa, adaptabilitatea, puterea de pătrundere mentală, amplificarea sferei de cuprindere intelectuală, transfigurarea.

Este, dacă vreţi, o configuraţie „ascunsă” în cea precedentă, constituind cumva forţa ei secretă. Cu alte cuvinte, Cortul este configuraţia de suprafaţă iar Aripile de pasăre este configuraţia de profunzime a momentului. Aşadar, ceea ce obţinem cu ajutorul Cortului, vom exprima cu ajutorul Aripilor de pasăre, cunoaşterea fiind şi devenind o activitate planetară. Este vorba despre o cunoaştere durabilă şi stabilă (Semnul zodiacal Taur), exprimată într-o manieră elevată pentru un public larg (Semnul zodiacal Balanţă), de natură spirituală (Semnul zodiacal Săgetător), făcută cu compasiune şi care vizează chiar eliberarea noastră spirituală (Semnul zodiacal Peşti).

În fine, să amintim că în această zi de luni atât de bogată, cercul zodiacal, ocupat de la Fecioară până la Taur, ocupare „deschisă” de către planeta Marte, aflată în Fecioară, şi „închisă” de către planeta Jupiter, aflată în Taur, indică şansa uriaşă a umanităţii de a face un salt la nivelul conştiinţei colective, planetare, de rasă umană trezită civic şi spiritual, aptă să ia decizii pentru o viaţă de cu totul altă calitate în vremurile ce urmează. Această aranjare a planetelor alcătuieşte modelul planetar cunoascut sub numele de „Locomotiva”.

Modelul planetar al Locomotivei presupune un trigon între marginile ei (trigonul Marte-Jupiter în cazul nostru), Marte fiind planeta incisivă, care pune în mişcare şi hrăneşte totodată tot ansamblul energetic al momentului. El arată că, odată lansaţi către idealul sau obiectivul propus, nu ne vom opri decât la capăt, după realizarea finală, fără ca nimeni şi nimic – cu excepţia Voinţei Atotputernice a lui Dumnezeu – să ne mai poată opri. Natura idealului sau obiectivului de atins este indicată de către punctul de mijloc al porţiunii libere de Zodiac, care se află în prima jumătate a Semnului zodiacal Rac, între 2 şi 9 grade, fiind prezente stelele fixe Propus (sau Tejat), Dirah, Mirzam şi Furud. Dintre acestea, ne reţine atenţia simbolismul stelei fixe Propus: i se mai spunea şi Tropus, „întoarcere” sau „răsucire”, cu referire la punctul aparent de întoarcere a cursei Soarelui la solstiţiul de vară, care astăzi este mult mai precis marcat de către steaua Gamma (Alhena/Al Hena), chiar la est faţă de „Propus”. Acest „punct turnant”, corelat cu Semnificaţia Semnului zodiacal Rac – şi anume, umanitatea la modul absolut, dar şi maternitatea, şi naşterea, şi uterul universal ca matrice formatoare a tot ceea ce există – ar puteam indica faptul că omenirea în totalitatea ei este acum în drum către un moment-cheie de ieşire din întunericul ignoranţei şi redobândirea dimensiunii ei solare, spirituale, divine.

 
Citiți aici partea a doua a acestui articol

Citiţi şi:
Săptămâna 14-20 noiembrie – un adevărat regal astrologic
Evoluţia spirituală pe calea semnelor zodiacale
Nodurile lunare

yogaesoteric
21 noiembrie 2011

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More