Scandal în Polonia după ce clasa politică a îndemnat poporul să mănânce insecte! Consumul de carne, limitat

Polonia se află în mijlocul unui scandal, după ce societatea s-a revoltat ca urmare a îndemnului clasei politice ca oamenii să mănânce insecte.

Parlamentarii din partidul conservator Lege şi Justiţie (PiS), cea mai importantă formaţiune din cadrul coaliţiei de guvernare din Polonia, susţin că partidul de opoziţie Platforma Civică intenţionează să limiteze consumul de carne şi să îl înlocuiască cu cel de insecte. Acuzația a fost respinsă de Platforma Civică.

Au invocat schimbările climatice

La următoarele alegeri, politicienii de la Platforma Civică ar fi normal să scrie pe fiecare poster «În loc de pui, mâncaţi un vierme», pentru că ăsta este programul lor adevărat”, a declarat parlamentarul PiS, Bartosz Kownacki.

Iniţiativa C40 Cities, un organism care reunește primarii unor mari oraşe din întreaga lume şi care a recomandat măsuri precum reducerea consumului de carne şi utilizarea mai redusă a automobilelor personale pentru a combate schimbările climatice, a anunţat că Varşovia ar urma să fie inclusă într-un proiect destinat să demonstreze „rolul oraşelor în a răspunde la crizele climatică, energetică şi a costului vieţii”.

Liderul Platformei Civice, Donald Tusk a răspuns la acuzaţiile venite din partea partidului Lege şi Justiţie, catalogând guvernul de la Varşovia drept un „promotor al supei de viermi”.

Citiți și:
UE a luat-o grav pe arătură. Aprobă gândaci pe bandă rulantă pentru hrana populației
Noua perlă marca CNN: Animalele de companie joacă un rol semnificativ în criza climatică și ar fi necesar să fie hrănite cu mâncare pe bază de insecte

 

yogaesoteric
1 aprilie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More