Scenariul „Trump”: Bolsonaro riscă să fie inculpat pentru „dezinformare covid”, în plină campanie electorală!

Poliția federală braziliană a cerut aprobarea Curții Supreme pentru a-l inculpa pe președintele Jair Bolsonaro pentru difuzare de informații false și descurajarea purtării măștii.

Acuzațiile împotriva lui Bolsonaro au apărut exact în momentul în care a fost deschisă oficial campania electorală prezidențială în Brazilia.

La fel ca Donald Trump, și Bolsonaro, una dintre cele mai sonore voci împotriva globalizării, pare că se urmărește să fie împiedicat cu orice preț să redevină președinte.

Una dintre principalele teme de campanie electorală ale lui Jair Bolsonaro este opoziția sa față de dictatura covid și accentul pus pe mijloacele de subzistență ale oamenilor.

Acuzațiile împotriva lui Bolsonaro au fost formulate în urma unei anchete deschise la cererea senatorului brazilian Omar Aziz, care a prezidat „Comisia covid” din Senat.

Această comisie a verificat acuzațiile aduse guvernului în gestionarea pandemiei. De fapt, adevărata țintă a fost de la bun început Bolsonaro.

Comisia a fost creată în aprilie 2021 și și-a încheiat cercetarea în octombrie același an, recomandând nouă capete de acuzare împotriva lui Bolsonaro și acuzându-l inclusiv de „crime împotriva umanității”.

Cinci din cele nouă capete de acuzare au fost clasate de procurori pe 27 iulie.

Acuzațiile poliției braziliene împotriva actualului președinte au în centrul lor un video pe care Bolsonaro l-a publicat pe rețelele de comunicare virtuală în octombrie trecut, în care susținea că există o legătură între vaccinurile covid și riscul de infectare cu SIDA.

YouTube și Facebook a interzis video-ul cu pricina la scurt timp.

Site-ul brazilian G1 a publicat o presupusă transcriere a cuvintelor lui Bolsonaro din înregistrarea respectivă:

Voi prezenta doar informații, nu voi comenta. Am vorbit în trecut și am fost atacat mult. Iată: rapoarte oficiale ale guvernului britanic sugerează că cei complet vaccinați – cine sunt cei complet vaccinați? Cei la care au trecut 15 zile de la a doua doză – aceștia se infectează cu SIDA mult mai rapid decât se anticipa.”

Pe 27 octombrie 2021, Bolsonaro a acordat un interviu pentru Jovem Pan News, în care a declarat că nu el a stabilit o legătură între vaccinuri și SIDA, ci doar a citat informații publicate de site-ul revistei Exame.

Într-adevăr, Exame cita un studiu din The Lancet, care afirma că vaccinurile pot mări riscurile infectării cu HIV:

Am arătat un articol din revista Exame, nu am inventat nimic”, a declarat președintele.

Citiți și:
Crimele vaccinării anti-covid-19. Sindrom imunodeficitar, septicemii, decese – creștere de 2000% în SUA! (I)
Studiul de care nu ați auzit, realizat pe 23 de milioane de oameni, prin care se confirmă incidența problemelor cardiace după vaccinarea anti-covid

 

yogaesoteric
28 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More