Scorțișoara: condimentul care reduce glicemia, scade colesterolul și trigliceridele

Probabilitatea ca în casa ta să nu se regăsească unul dintre cele mai cunoscute condimente din lume este foarte mică. Pe lângă savoarea inconfundabilă le care o oferă preparatelor culinare, acest delicios condiment posedă şi o serie virtuţi curative, printre cele mai importante dintre acestea numărându-se reducerea glicemiei, scăderea colesterolului și a trigliceridelor.

Alte efecte benefice ale scorțișoarei, căci despre aceasta este vorba, sunt subțierea sângelui, îmbunătățirea digestiei, stimularea memoriei, protejarea activității cerebrale. De asemenea, are capacitatea de a distruge bacterii și ciuperci, în special candida.

Cel mai vechi condiment medicinal

Încă din Antichitate erau deja cunoscute unele proprietăţile medicinale ale scorțișoarei, ea fiind folosită inclusiv la îmbălsămare.

Scorțișoara conține cumarină, compus natural care contribuie din plin la subțierea sângelui, dar este indicată folosirea ei cu precauție, deoarece, în cantități mari, poate să devină toxică afectând ficatul, în special dacă se folosește scorțișoară de tipul Cassia.

În cazul în care urmezi o schemă de tratament cu anticoagulante, este indicat să limitezi administrarea de scorțișoară pentru a nu apare efecte adverse.

Sursă excelentă de mangan

Manganul este un mineral important pentru organism, deoarece activează anumite enzime esențiale mai ales pentru sănătatea osoasă, participând totodată și în alte procese fiziologice.

Scorțișoara este și o sursă excelentă de fibre, fier și calciu, astfel că, dacă nu poți consuma lactate, este o modalitate naturală de a-ți furniza o doză bună de calciu. Un plus de calciu și de fibre sănătoase te va ajuta să ții la distanță cancerul de colon, creșterea colesterolului rău în organism, constipația și diareea.

Scorțișoara reduce nivelul de zahăr

Chiar dacă ai fost depistat cu diabet zaharat de tipul 2, scorțișoara este benefică mai ales pentru că are capacitatea de a reduce nivelul de zahăr din sânge și de a îmbunătăți capacitatea organismului de a răspunde favorabil la insulină.

În plus, este indicată și în reducerea colesterolului și pentru a proteja sistemul cardiovascular, în acest scop fiind suficientă consumarea a doar un gram de scorțișoară pe zi.

Un studiu realizat în anul 2003 a demonstrat că, după numai 40 de zile în care au consumat până la 6 grame de scorțișoară, diabeticii au redus glicemia cu 18-29%, dar și valoarea trigliceridelor cu 23-30%, în timp ce colesterolul rău a scăzut cu până la 27%, iar colesterolului total cu 12-26%.


Citiți și:

Ştiaţi că scorţişoara face minuni pentru îngrijirea pielii?

Dieta cu miere şi scorţişoară

 

yogaesoteric
1 iunie 2020

 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More