Scoţia în stil sovietic: «Se vrea condamnarea celor ce vorbesc ce nu e voie la masă, acasă»

Guvernul scoţian plănuieşte o nouă lege care permite ca oamenii care folosesc un limbaj ce ar putea fi văzut ca abuziv sau plin de ură în propriile lor case, să fie condamnaţi. Acest fapt este periculos şi greşit şi va încuraja copiii să devină informatori împotriva părinţilor lor.

Aceşti noi totalitarişti vor ca acum să se facă poliţie la discuţiile de la cină, ceea ce nu este nimic altceva decât denunţare în stil sovietic – model 2020.

Se pare că una dintre ţintele guvernului condus de Scottish Naţional Party (SNP) este să eradicheze distincţia dintre vieţile private ale oamenilor şi comportamentul public. În manieră cu adevărat totalitaristă, este hotărât să se asigure că are autoritatea de a interveni în viaţa privată şi în treburile familiei.

The Hate Crime and Public Order (Scotland) Bill (legea ordinii publice şi a infracţiunii de ură) merge cu mult mai departe de infracţiunea de ură introdusă în alte jurisdicţii. Ţinta ei nu se limitează la a condamna doar ceea ce spun oamenii în public, ci vizează pedepsirea acestora pentru ceea ce spun în jurul mesei lor din bucătărie sau în timp ce se uită la TV.

Legea introduce infracţiunea de a provoca ura împotriva oamenilor cu caracteristici protejate cum ar fi orientarea sexuală, rasa sau handicapul. Secretarul de justiţie al SNP, Humza Yousaf, crede că nu este nicio diferenţă între a insulta pe cineva atunci când îţi iei cina, pe stradă sau la locul de muncă. „Ne simţim confortabil să apărăm pe cineva al cărui comportament este ameninţător sau abuziv şi în mod intenţionat dă naştere urii împotriva, de exemplu, a musulmanilor?”, întreabă Yousaf, înainte de a declara, „Spunem că aceasta este justificat deoarece se petrece acasă?”.

Acest proiect de „deschidere” a locuinţelor spre a fi cercetat limbajul pune la îndoială sanctitatea vieţii de familie. Totodată ameninţă să distrugă relaţiile de familie. N-ai nevoie de un doctorat în relaţii sociale ca să-ţi dai seama că odată ce membrii familiei devin îngrijoraţi cu privire la modul în care vorbesc între ei, schimburile spontane de idei ce îi unesc vor fi compromise. Aceste discuţii relaxate, confidenţele familiale şi glumele pot deveni acum probe pe care poliţia le poate folosi în susţinerea unui rechizitoriu.

Nu ai nevoie nici de un doctorat în istorie pentru a şti unde vor conduce toate acestea. Nu este o exagerare să punctăm că motivaţia pentru punerea în aplicare a acestei legi are un ecou în sentimentele care au inspirat regimurile totalitare cum au fost Uniunea Sovietică şi Germania Nazistă să încurajeze copiii în a-şi denunţa părinţii autorităţilor.

Promovarea acestei legi – Hate Crime and Public Order Bill – vine după încercarea anterioară a guvernului SNP de a iscodi viaţa de familie. Recent, guvernul a promulgat o lege care incriminează părinţii care îşi plesnesc copiii. Drept urmare, o lovire uşoară a mâinii copilului, văzută şi raportată de cineva, poate duce acum la arestarea părintelui. Mai rău, guvernul SNP încurajează în mod activ publicul să spioneze părinţii care-şi plesnesc copiii si să-i raporteze la poliţie. Scoţând o pagină din manualul totalitarist, guvernul a publicat nişte fluturaşi adresaţi copiilor prin care îi îndeamnă să-şi pârască părinţii care-i plesnesc.

Este greu de evitat concluzia conform căreia această lege nu vizează doar cercetarea conversaţiilor private, ci face parte integrantă din proiectul totalitar al guvernului scoţian de a submina autoritatea părinţilor.

Proiectul SNP de uzurpare a autorităţii părinţilor a fost demonstrat în cel mai izbitor mod în Scoţia anului 2018, când profesorii au fost informaţi de către guvern că ar fi indicat să permită copiilor să-şi schimbe sexul fără a informa părinţii. Ghidul promovat de guvern declara că de la trei ani în sus copiii „s-ar cuveni sa fie susţinuţi să-şi exploreze şi să-şi exprime propria identitate.”

Aceste ghiduri au presupus în mod explicit că profesorii şi nu părinţii ar fi indicat să posede autoritatea de a oferi condiţiile ce permit copiilor tranziţia către un alt sex. Documentul, intitulat „Susţinerea tinerilor transgender: Ghidul şcolilor din Scoţia”, avertiza că profesorii nu este necesar să informeze părinţii dacă copiii lor îşi schimbă sexul în timpul şcolii, cu excepţia cazului în care copiii îşi dau acordul pentru aceasta.

Din fericire, într-o rară victorie a bunului-simţ – după proteste şi presiune publică – guvernul Scoţiei a fost forţat să abroge ghidul.

Din nefericire, se pare că bunul-simţ nu va avea câştig de cauză în ceea ce priveşte hotărârea SNP de a submina viaţa privată a familiei, prin care guvernul va avea puterea de a incrimina discuţiile oamenilor din jurul mesei la cină. A încuraja pâra dintre oameni este un rău suficient de mare, dar atunci când Big Brother este lăsat să intre nepoftit în casa ta şi să te pedepsească pentru cuvintele pe care le foloseşti, este evident că societatea noastră este într-o mare derivă.

Citiți și:
Furtul legalizat al copiilor și totalitarismul modern
Pușcăria ce vine sau era obsedantului control

yogaesoteric
6 ianuarie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More