Scrisoare deschisă a doi mari filosofi italieni împotriva condiționării libertății de pașaportul „sanitar”

Scrisoarea deschisă împotriva certificatului verde (green pass) a doi mari filosofi italieni este o ieșire publică responsabilă și care invită la responsabilitate, la păstrarea democrației. Reprezintă un semn că nu s-a rinocerizat toată lumea și că mai există gânditori de seamă care-și păstrează verticalitatea, înfruntând isteria generalizată, covido-prostia.

Giorgio Agamben și Massimo Cacciari consideră green pass o discriminare, „ceva ce conștiința democratică nu poate accepta și împotriva căreia este necesar să se reacționeze imediat”.

Despre decretul „green pass”

Discriminarea unei categorii de oameni, care devin automat cetățeni de serie B, este în sine un fapt foarte grav, ale cărui consecințe pot fi dramatice pentru viața democratică. Aceasta se statuează cu așa-numitul green pass, cu lejeritate inconștientă. Fiecare regim despotic a funcționat întotdeauna prin practici de discriminare, la început poate reținute și, mai apoi, dure.

Nu este o coincidență faptul că în China se declară că vor să continue cu urmărirea și controalele chiar și la sfârșitul pandemiei. Și merită să ne amintim „pașaportul intern” pe care cetățenii Uniunii Sovietice îl arătau autorităților pentru fiecare călătorie.

Atunci când un politician vine să se adreseze celor care nu se vaccinează folosind un jargon fascist precum „îi vom curăța cu green pass”, este momentul să ne temem că sunt deja dincolo de orice garanție constituțională.

Vai de vaccin, dacă se preschimbă într-un fel de simbol politico-religios! Acest aspect nu ar reprezenta doar o derivă antidemocratică intolerabilă, ci ar fi contrar dovezilor științifice. Nu invităm pe nimeni să nu se vaccineze!

Una este să argumentăm utilitatea vaccinului, și alta, complet diferită, să păstrăm tăcerea cu privire la faptul că suntem încă într-o fază de „experimentare în masă” și că, pe multe aspecte fundamentale ale problemei, dezbaterea științifică este complet deschisă.

Jurnalul Oficial al Parlamentului European, din 15 iunie, afirmă clar: „Este necesar să se evite discriminarea directă sau indirectă a persoanelor care nu sunt vaccinate, chiar și a celor care au ales să nu fie vaccinați”.

Și cum ar putea fi altfel? Vaccinații nu numai că pot infecta, dar se pot îmbolnăvi în continuare: din 117 noi decese din Anglia, 50 primiseră doza dublă. În Israel se estimează că vaccinul îi protejează pe 64% dintre cei care l-au primit.

Companiile farmaceutice au declarat oficial că nu este posibil să se prevadă evoluția pe termen lung a vaccinului în organisme, deoarece n-au avut timp să efectueze toate testele de genotoxicitate și carcinogenitate.

Revista Nature a calculat că va fi de așteptat ca 15% din populație să nu ia vaccinul. Deci, până când vom rămâne cu permisul?

Toți suntem amenințați de practicile discriminatorii. În mod paradoxal, beneficiarii de green pass chiar mai mult decât cei nevaccinați (pe care propagandei regimului i-ar plăcea să-i treacă la „dușmani ai științei” și susținători proști ai practicilor magice), deoarece toate mișcările lor ar fi controlate și niciodată nu ar putea ști cum și de către cine.

Nevoia de discriminare este la fel de veche ca societatea și, cu siguranță, era deja prezentă și în a noastră, dar a face astăzi lege din ea este ceva ce conștiința democratică nu poate accepta și împotriva căreia este necesar să se reacționeze imediat.

Autori Giorgio Agamben și Massimo Cacciari

Textul a fost publicat pe site-ul Institutului Italian pentru Studii Filosofice.

Citiți și:
Giorgio Agamben: Biosiguranța, noua apocalipsă modernă! Mai poate fi definită societatea noastră ca fiind umană?
C. J. Hopkins: „Noua Normalitate” mai poate fi încă oprită (1)

 

yogaesoteric
29 noiembrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More