Victorie epocală. Familia av. Iulian Urban a obținut anularea în Justiție a deciziei abuzive de carantinare la care a fost supusă la întoarcerea din Grecia

Poliția de Frontieră și DSP Giurgiu i-a dat de ales între testare și carantinare

PREMIERĂ! Familia av. Iulian Urban a obținut recent în instanță anularea deciziei de carantinare abuzivă la care a fost supusă la întoarcerea din Grecia. Reprezentați legal de av. Emilian Horciu, cei 4 români au dat în judecată DSP Giurgiu pentru a contesta carantinarea lor abuzivă la întoarcerea în țară, ei fiind perfect sănătoși și deținători de teste cu rezultat negativ la noul coronavirus.

Decizia instanței: „Admite contestația formulată de petenții Urban Iulian, Urban A., Urban M. și Urban A. în contradictoriu cu intimata Direcția de Sănătate Publică Giurgiu. Anulează decizia de confirmare a carantinării (…). Obligă intimata la plata către petentul Urban Iulian a sumei de 500 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu de avocat. Executorie. Cu drept de apel în termen de 2 zile de la comunicare”, se arată în decizia Judecătoriei Buftea, postată pe portalul instanțelor de judecată din România.

Reprezentanții DSP Giurgiu i-au acostat pe cei 4 în vama Giurgiu, pe când aceștia se întorceau din concediul petrecut în Grecia și, în baza unei decizii a CNSU anulate de Înalta Curte de Casație și Justiție, le-au întocmit decizii de carantinare timp de 14 zile, tratându-i implicit ca pe niște bolnavi prezumtivi și sugerându-le să-și demonstreze starea de sănătate apelând la testarea PCR pusă la dispoziție contra cost chiar în apropierea vămii de o clinică privată.

Refuzând acest șantaj care avea de a face mai degrabă cu finanțele decât cu epidemiologia, membrii familiei Urban au fost puși cu pixul pe hârtie în carantină timp de două săptămâni. Acest abuz nu doar că le încalcă drepturile fundamentale, dar vădește o complicitate a Poliției de Frontieră, Direcției de Sănătate Publică și firmei private OK Medical întru realizarea de foloase necuvenite pe spinarea românilor care trec prin vamă.

Se înțelege că această practică este generalizată la punctul de trecere a frontierei din Giurgiu, iar nu o întâmplare izolată, după cum reiese din contestarea în instanță a măsurilor abuzive:

„JUDECĂTORIA BUFTEA

DOMNULE PREȘEDINTE,

Subsemnații Urban Iulian, cu domiciliul în …, identificat cu CI seria. … nr. … CNP …, Urban A. cu domiciliul în …, identificat cu CI seria. … nr. … CNP …, Urban M. cu domiciliul în …, CNP …, prin reprezentanți legali Urban Iulian și Urban A., și Urban A. cu domiciliul în …, identificat cu CI seria. … nr. … CNP … prin reprezentanți legali Urban Iulian și Urban A., telefon …, e-mail: …, prin avocat Emilian Horciu în contradictoriu cu intimatul Direcția de Sănătate Publică Giurgiu, cu sediul în Mun. Giurgiu, Str. București, bl. 114, sc.A, jud. Giurgiu, în termenul legal prevăzut de lege și în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic:

  • înțelegem să contestăm deciziile de confirmare a carantinării emise la data de 28.07.2021 de catre DSP Giurgiu, sens în care vă solicităm:
  • anularea actelor administrativ contestate și încetarea măsurii carantinării dispusă pe o perioadă de 14 zile
  • precum și obligarea DSP Giurgiu la plata cheltuielilor de judecată.

DOMNULUI PREȘEDINTE AL JUDECĂTORIEI BUFTEA

MOTIVELE CERERII

În fapt, în data de 28.07.2021 familia noastră formată din Urban Iulian si Urban A., împreună cu copiii Urban A. [15 ani], Urban M. [8 ani] si Urban Ș. [3 ani] ne-am prezentat la PCTF Giurgiu venind dinspre Bulgaria.

La controlul vamal, agentul principal Anghel Bogdan de la Poliţia de Frontieră ne-a ridicat cărţile de identitate şi paşapoartele, şi fără acordul nostru, şi fără motiv legal, ni le-a dus şi lăsat pe o măsuţă lângă o gheretă neinscripţionată, unde se aflau doi angajaţi ai DSP Giurgiu, impunându-ne să nu părăsim Punctul Vamal Giurgiu până ce nu ne vor fi emise decizii de carantinare.

Le-am solicitat să ne arate actul administrativ în baza căruia ne lipseşte de dreptul la libera deplasare şi ne confiscă documentele de identificare şi a spus că „ce, nu aţi văzut la ştiri că cei veniţi din ţări din lista galbenă se carantinează la domiciliu?”.

Le-am comunicat că ştirile nu sunt o sursă oficială şi le-am cerut să ne arate actul administrativ, dar au REFUZAT, şi cu toate că le-am spus că în Dosarul de recurs 4331/2/2021, ICCJ a constatat nulitatea hotărârii privind carantinarea românilor care, deşi perfect sănătoşi, sunt plasaţi în carantină în mod abuziv, hotărâre dată în 20.07.2021 de ICCJ şi publicată în 24h în Monitorul Oficial, prin care dnele Judecătoare ICCJ Denisa Stănișor, Beatrice Maris, Doina Vişan, Maria Andrieş şi Alina Ghica au menţinut definitiv sentinţa prin care Curtea de Apel Bucureşti a constatat inexistența hotărârii CNSU 28/2021 şi a art. 1 din HCNSU 40/2021. Cele două hotărâri stabileau lista ţărilor din care statul român te carantinează odată întors în ţară!

După peste o oră şi jumătate de aşteptare la o coadă cu zeci de persoane ţinuţi în picioare în bătaie de joc, la grămadă (dacă tot vorbim de „risc epidemiologic ridicat”), am văzut că doi angajaţi ai DSP Giurgiu: Udrescu Denisa şi Bucur Eduard, îmbrăcaţi în ţinute de stradă, completau pe o măsuţă, fără niciun fel de măsură de igienă, fără să poarte măşti, fără să folosească (dacă tot vorbim de „risc epidemiologic ridicat”) nişte declaraţii trase la xerox şi care NU AVEAU NUMĂR DE ÎNREGISTRARE, şi doar o ştampilă a DSP Giurgiu, prin care, în mod abuziv, ilegal şi discriminatoriu, dispuneau aşa-zisa „carantinare” a persoanelor nevaccinate care, deşi nu prezentau niciun fel de simptome, erau totuşi îndrumaţi prieteneşte la „Ok Medical este aici în vamă, faceţi repede testele şi gata aţi scăpat”.

I-am rugat pe angajaţii DSP Giurgiu, Bucur Eduard şi Udrescu Denisa să ne arate:
– actul administrativ în baza căruia completează ei cu pixul aceste aşa-zise declaraţii de carantinare,
– ordinul de serviciu în baza căruia completează ei aceste declaraţii de carantinare,
– de ce NU există o SERIE şi NUMĂR a aşa-ziselor „decizii de carantinare” pentru identificarea lor ca acte administrative emise de DSP Giurgiu.

Aceştia au refuzat să ne răspundă la aceste întrebări spunând „aşa ni s-a zis să facem”.

Cei doi angajaţi ai DSP Giurgiu au completat patru hârtii trase la xerox din care au refuzat să ne dea un exemplar, astfel încât în mod justificat noi am REFUZAT SĂ LE SEMNĂM, spunând angajaţii DSP Giurgiu că „carantinații cu covid nu primesc copia deciziei de carantinare” (deşi le-am cerut să ne spună cum îşi permit să ne spună că avem covid, că noi suntem perfect sănătoşi).

Aceste hârtii care nu au nicio valoare juridică sau administrativă fiind emise cu încălcarea flagrantă a legii şi în bătaie de joc, deşi Legea 136/2020 obligă emitenţii deciziilor de carantinare să MOTIVEZE măsură, la rubrica „motive” (am reuşit să le fotografiem ca să le depunem în instanţă civilă şi la dosarul penal deschis împotriva DSP Giurgiu şi a angajaţilor Bucur Eduard şi Udrescu Denisa) scria în bătaie de joc „Grecia” şi atât.

I-am întrebat ce înseamnă la motivarea carantinării „Grecia” şi au spus că asta li s-a spus să scrie acolo; le-am arătat că decizia de carantinare este NULĂ şi neavenită întrucât nu este motivată, întrucât este emisă abuziv împotriva unor persoane sănătoase, întrucât nu are serie şi număr de identificare, însă ne-au spus că actele de identitate ale noastre şi ale copiilor ni se vor restitui după ce „veţi fi băgaţi în sistem de Poliţia de Frontieră ca să fiţi luaţi în evidenţă în carantină”.

Practic, timp de două ore, prin abuzul în serviciu al angajaţilor Bucur Eduard şi Udrescu Denisa de la DSP Giurgiu, am fost în MOD ABUZIV şi ILEGAL împiedicaţi să ne continuăm călătoria, fără motivare, prin reţinerea prin forţă a actelor noastre de identitate, spunându-ni-se mereu cu martori că dacă mergem repede la OK Medical din vamă şi dăm „repede 1400 lei” (1400 lei!!!!!) ne facem testele şi gata scăpăm, angajaţii DSP Giurgiu arătând ca nişte veritabili agenţi de marketing şi vânzări ai firmei private OK Medical.

Astfel, conform Legii 136/2020, carantina este prevăzută ca o măsură preventivă care constă în separarea persoanelor suspecte de a fi infectate sau purtătoare ale unui agent înalt patogen, de alte persoane, în spații special desemnate de către autorități, la domiciliu sau la locația declarată de către persoana carantinată. Carantina se aplică pentru (i) persoanele care se întorc din zone cu risc epidemiologic ridicat sau (ii) persoanele care au intrat în contact direct cu cel puțin o persoană confirmată că fiind infectată.

Una dintre modificările aduse în Parlament vizează faptul că măsura carantinei se impune, individual, prin decizie motivată a direcției de sănătate publică și va preciza, printre altele, durata măsurii și calea de atac.

Deşi am arătat în permanenţă că nu suntem „persoane suspecte de a fi infectate” şi că suntem perfect sănătoşi, ni s-a refuzat orice explicaţie, spunându-ni-se că ei, angajaţii DSP Giurgiu, fac „decizii de carantinare” la toţi cei ale căror acte de identitate le sunt „furnizate” de Poliţia de Frontieră, care la rândul ei are grijă să îndrume cât mai mulţi români care ajung în vamă la OK Medical, să facă teste.

De asemenea, aşa-zisele decizii de carantinare sunt ILEGALE pentru că ele nu conţin înştiinţarea către emitent a faptului că se poate ieşi din aşa-zisa carantină dispusă ilegal şi abuziv de DSP Giurgiu prin efectuarea unui test şi a cărui tip de test, în condiţiile în care noi am arătat că NU venim din vreo ţară aşa-zisă în „lista roşie” şi este ilegal să ni se facă o hârtie în baza căreia, deşi avem teste negative, ni se spune că este necesar să stăm 14 zile în aşa-zisa carantină.

Le-am arătat celor doi angajaţi ai DSP Giurgiu faptul că avem anticorpi, ca dovadă că am făcut boala, că am avut teste antigen rapid negative la plecarea din România şi că nu există nicio dovadă că am fi „infectaţi” cu covid, astfel încât este ilegal să ni se dea aceste hârtii fără valoare juridică sau administrativă numite „decizii de carantinare” şi le-am spus că nu ne pot restrânge în mod abuziv şi ilegal dreptul la deplasare până în 10.08.2021, cum au scris în hârtiile emise, noi fiind perfect sănătoşi, însă au refuzat să ne dea explicaţii, spunându-ne că cu 230 lei de persoană (noi fiind patru „bucăţi carantinate”) ne cumpărăm libertatea şi ieşim din carantină.

Le-am comunicat că este ILEGAL, anormal şi fără explicaţie medicală, ca să ieşim din ţară cu teste rapide antigen negative (care sunt 72 lei) şi la intrare să ni se impună, deşi suntem perfect sănătoşi şi având anticorpi, să plătim 230 lei x4 pe un test PCR, deşi în România pe de altă parte, în luna iulie, la orice eveniment, locaţie etc., se acceptă testele rapide antigen.

Am întrebat care este diferenţa dacă testele antigen rapid sunt bune şi acceptate pentru evenimentele de pe teritoriul ţării (ni s-a cerut să facem teste rapide antigen la festivităţile de final de an şcolar, de exemplu) şi de ce acum sunt valabile doar teste PCR, care sunt mult mai scumpe, deşi au acelaşi rezultat final, însă ni s-a răspuns de către angajaţii DSP Giurgiu că „aşa ni s-a spus să vă spunem, nici noi nu ştim”.

I-am întrebat pe angajaţii DSP Giurgiu „şi dacă nu avem bani pentru testele PCR, fiind o sumă extrem de mare pentru patru persoane”, dar testele rapide antigen sunt la fel de eficiente şi cu ele am ieşit din România şi putem intra la evenimente în România, deci sunt recunoscute ca bune şi eficiente, ce facem, şi au spus că nu este treaba lor şi nu îi interesează, „nu ai bani, stai în carantină” – ceea ce este abominabil, abuziv şi sfidător.

Centrul American pentru Controlul Bolilor din USA (CDC) a emis o alertă din care rezultă că va retrage cererea de autorizare de urgență a testului RT-PCR, cerere care a stat la baza utilizării acestui tip de test încă din februarie 2020.

Până la 31 decembrie 2021, laboratoarele de specialitate să se orienteze către alte tipuri de testare care sunt deja autorizate de Administrația Americană a Medicamentelor și a Alimentelor (FDA). Mai mult chiar, CDC încurajează laboratoarele să adopte la timp noi tipuri de teste apte a face diferența între „coincidența-19” și gripa simplă.

Mai mult, ca să demonstrăm faptul că suntem perfect sănătoşi, am făcut în Bucureşti teste rapid antigen SAR-COV-2 cu numerele

– Urban M. – test nr. … – Negativ
– Urban A. – test nr. … – Negativ
– Urban A. – test nr. … – Negativ
– Urban Iulian – test nr. … – Negativ

Înţelegem să le ataşăm prezenţei şi să vă solicităm pe această cale să dispuneţi anularea imediată pe motiv de nelegalitate, abuz, netemeinicie şi nefondare a aşa-zisei decizii de carantinare, în fapt nişte hârtii fără număr de înregistrare sau serie, nemotivată temeinic aşa cum cere legea 136/2020, emise faţă de persoane perfect sănătoase, doar cu scopul de a ne forţa să devenim clienţi ai centrului privat de testare OK Medical.

Prin urmare, având în vedere aspectele de fapt și de drept amintite mai sus, în prezenţa situaţie nu se impune și nu se justifică măsura carantinării pe o perioadă de 14 zile, motiv pentru care, Onorată Instanță, vă solicităm să dispuneți:
– anularea actelor administrativ contestate şi încetarea măsurii carantinării dispusă pe o perioadă de 14 zile,
– precum şi obligarea DSP Giurgiu la plata cheltuielilor de judecată.

În drept, ne întemeiem plângerea pe dispozițiile art. 17 din Legea nr. 136/2020.

În dovedirea prezentei, înțelegem să ne folosim de probă cu înscrisuri, precum și de orice altă probă ce se va dovedi a fi utilă și concludentă în prezenţa cauză.

În conformitate cu dispozițiile art. 242 al. 2 Cod.proced.civ., solicităm judecarea și în lipsă.

RECLAMANŢI:
Dl Iulian Urban,
Dna Urban A.,
Urban M.,
Urban A.”

Acesta este textul cererii de chemare în judecată a DSP Giurgiu de către familia Urban.

Citiți și:
Iulian Urban: CNA recunoaște oficial: Copiii și sexul vând bine! Procurorii și CNA-ul ignoră ilegalitatea reclamei înșelătoare la vaccin în care sunt folosiți copii
Adrian-Cristian Secu, student în anul II la Drept, a anulat în instanță pandemia
Un francez a contestat în instanță obligația de a purta mască. Dorește suspendarea măsurii

 

yogaesoteric
28 noiembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More