Se încearcă insinuarea ideii obligativității vaccinării

Sondaj: Jumătate dintre angajații români cred că vaccinarea este necesar să devină obligatorie

48% dintre angajați sunt de părere că vaccinarea ar fi necesar să devină obligatorie pentru a se simți în siguranță la birou, arată un sondaj realizat pe platforma BestJobs.

Mai mult, 57% dintre angajați au declarat că s-ar simți mai în siguranță dacă ar ști că toți colegii sunt vaccinați, în timp ce pentru 10% este mai important să fie ei înșiși vaccinați.

33% declară că nu cred în vaccin.

Când vine vorba de întoarcerea la birou, angajații își fac în continuare griji cu privire la starea lor de sănătate și la riscul de îmbolnăvire cu virusul covid-19.

Cea mai mare îngrijorare este legată de respectarea regulilor de distanțare și a regulilor de igienizare și dezinfecție a spațiilor (38%).

Pentru a se simți mai în siguranță în cazul întoarcerii la birou, angajații consideră că este de datoria angajatorilor să faciliteze vaccinarea anti-covid a echipei (27%), să aibă proceduri de curățenie și dezinfecție mai stricte (21%) și să permită lucrul cât mai mult de acasă (20%). În proporții mai mici, angajaților le-ar conveni mai mult să nu fie nevoiți să participe la întâlniri cu persoane din afara companiei (15%) și să fie informați în permanență despre cazurile de îmbolnăvire ale oamenilor din companie (13%).

Dacă totuși li se va impune revenirea la birou, 22% dintre respondenți se arată preocupați și de sistemul de ventilație al clădirilor, care nu ar împrospăta suficient aerul din încăpere. Un alt motiv pentru care angajații cred că munca de la birou i-ar putea expune la riscuri este teama că nu vor primi suficiente materiale sau echipamente de protecție și dezinfectare (21%).

Necesitatea de a călători în interes de serviciu este privită cu reticență de doar 14% dintre respondenți și chiar mai puțini (6%) au o problemă cu faptul că nu se poartă masca la locul de muncă.

Pe lângă riscul de a se infecta, angajații se tem cel mai tare că nu își pot găsi un loc de muncă mai bun (26%), că vor fi nevoiți să muncească mai mult pentru același salariu (21%) sau că își vor pierde locul de muncă (15%). Pentru 8% dintre ei, cea mai mare îngrijorare este că le poate scădea salariul.

Sondajul a fost efectuat în perioada 17-24 mai pe un eșantion de 1.026 utilizatori de internet din România.

Se încearcă prin orice mijloace insinuarea ideii că este obligatoriu ca vaccinarea să fie impusă tuturor angajaților, în primă fază, și apoi și celorlalți. Sondajele de acest gen se efectuează pe eșantioane mari de populație, pe vârste, sex, ocupații ş.a.m.d. Să întrebi 1000 de angajați este ca și când n-ai întrebat pe nimeni. Dar ideea rămâne undeva în conştiinţă și ar putea să facă pui.

Citiți și:
Ministerul Sănătății, de la „impunerea vaccinării împotriva covid-19 de către angajator o apreciem ilegală” până la „studiem diferite scenarii prin care să facem indezirabilă lipsa dorinței de vaccinare”
Prof. dr. Virgil Păunescu: «Vaccinarea obligatorie este o prostie!»

 

yogaesoteric
13 septembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More