Se introduce moneda virtuală și în universități. La Sibiu se pot plăti taxele cu EGLD

Moda criptomonedelor a ajuns și în mediul universitar. Prima instituție de acest fel care acceptă plata taxelor de admitere cu o criptomonedă este din Sibiu

Decizia ca Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULB Sibiu) să admită plata taxelor în monedă virtuală a fost luată după un parteneriat cu Elrond.

Universitatea noastră a fost şi va fi în continuare o susţinătoare a comunităţii şi afacerilor locale, iar decizia de a dezvolta acest parteneriat cu Elrond se înscrie în această strategie”, a declarat prof. univ. dr. Sorin Radu, rectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

Posibilitatea de plată cu monedă virtuală a fost implementată pentru prima dată în sesiunea de admitere din luna iulie 2021.

În prezent, ULB Sibiu a ales să convertească EGLD în RON prin intermediul unui procesator de plăţi, fără costuri suplimentare faţă de costul unei plăţi cu cardul bancar clasic. Printre potenţialele beneficii ale criptomonedelor sunt posibilitatea de a efectua transferuri fără limitări geografice; costuri reduse de tranzacţionare; posibilitatea de verificare publică a tranzacţiilor, potrivit oficialilor ULB Sibiu.

Elrond este un startup din Sibiu care dezvoltă o reţea de tip blockchain. A fost fondat de o echipă de cercetători, antreprenori şi programatori care doresc să aducă îmbunătăţiri arhitecturilor blockchain deja existente, precum Bitcoin şi Ethereum. Acesta este un prim pas în parteneriatul dintre ULBS şi compania sibiană Elrond, pe viitor dorindu-se desfăşurarea şi a altor proiecte, inclusiv de cercetare.

Recunoaştem potenţialul deosebit al studenţilor ULB Sibiu, mulţi dintre membrii echipei Elrond fiind absolvenţi ai acestei universităţi, unii dintre ei fiind actualmente cadre didactice asociate ale ULBS. Ne bucurăm că prin aceasta colaborare putem oferi acces studenţilor spre o tehnologie care promite să aibă un impact benefic semnificativ asupra societăţii actuale, dar şi a următoarelor generaţii de absolvenţi ai universităţii sibiene şi nu numai”, a declarat Beniamin Mincu, CEO Elrond.

Citiți și:
Bitcoin și cele 3 întrebări incomode privind criptomonedele
Microsoft trece la nivelul următor. Cipuri implantate pentru tranzacții cu criptomonede!

 

yogaesoteric
31 ianuarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More