Se schimbă piaţa muncii. Bill Gates a arătat cum va fi angajatul viitorului

Bill Gates a anunţat că pandemia de covid-19 „a revoluţionat” deja locul de muncă, mai multe companii ca niciodată oferind flexibilitate angajaţilor care doresc să lucreze de la distanţă. Metaversul, lumea virtuală care este construită de companii mari precum Meta (fosta Facebook) şi Microsoft, va găzdui majoritatea întâlnirilor de serviciu în doi-trei ani.

Colegii de muncă se vor întâlni numai în online

Aceste schimbări se vor intensifica în anii următori”, scrie Gates, afirmând că munca de la distanţă va atrage mai mulţi oameni în metavers.

În următorii doi sau trei ani, anticipez că majoritatea întâlnirilor virtuale se vor muta de la grile de imagini ale camerei 2D… la metavers, un spaţiu 3D cu avataruri digitale”, a scris Gates într-o postare făcută pe blogul personal.

Acea vizualizare bidimensională pe grilă pe care o descrie Gates şi pe care o aseamănă cu serialul „Hollywood Squares” este ceea ce obţinem în prezent cu majoritatea platformelor de videoconferinţă, cum ar fi Zoom sau Microsoft’s Teams.

Vom avea fiecare un avatar

Cum va fi angajatul viitorului? În metavers am avea un avatar 3D care ar putea participa la întâlniri într-un spaţiu de birou virtual sau altă destinaţie, unde ar putea interacţiona cu avatarurile colegilor săi.

Ideea este că în cele din urmă vă veţi folosi avatarul pentru a vă întâlni cu oameni într-un spaţiu virtual care reproduce sentimentul de a fi într-o cameră reală cu ei”, scrie Gates.

Şi Teams ar putea chiar să ofere acces la metavers acum că Microsoft colaborează cu Mark Zuckerberg şi Meta pentru a face reţeaua socială Workplace a acestuia din urmă compatibilă cu Teams.

Ne apropiem de un prag în care tehnologia începe să reproducă cu adevărat experienţa de a fi împreună la birou”, scrie el.

Citiți și:
Acest viitor nu este pentru mine: Metaversul, confidențialitatea și identitatea digitală, unde se întâlnesc două lumi
Ce este metaversul lui Zuckerberg și cum vei putea accesa universul paralel virtual
Simbolismul ocult al înfiorătoarei reclame la Meta

 

yogaesoteric
27 mai 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More