Secretele celor mai puternici oameni în sfera conștiinței au ieșit la iveală! Vezi cele 13 lecții esențiale

 

Iată o listă cu atitudini pe care le adoptă persoanele puternice în sfera conștiinței, întocmită de Amy Morin, psihoterapeut şi asistent social clinic licenţiat.


1. Nu pierd timpul compătimindu-se.
N-ai să întâlneşti oameni puternici în sfera conștiinței care să se plângă de circumstanţele în care se găsesc sau să insiste asupra faptului că nu au fost trataţi cum trebuie. Ei au învăţat să-şi asume responsabilitatea pentru acţiunile şi rezultatele lor şi au o înţelegere intrinsecă a faptului că, adesea, viaţa nu pare corectă, dar numai în aparență. Ei sunt capabili să iasă din situaţiile dificile cu conştiinţa de sine consolidată şi având recunoştinţă pentru lecţiile învăţate. Când o situaţie se încheie rău, ei răspund cu expresii cum ar fi „Ei, bine…” Sau poate, pur şi simplu, „Mergem mai departe!”.

2. Nu-şi cedează niciodată puterea. Oamenii puternici psihic evită să dea altora puterea de a-i face să se simtă inferiori sau prost. Ei înţeleg că sunt în control în ceea ce priveşte acţiunile şi emoţiile lor. Ei ştiu că puterea lor stă în capacitatea de a-şi gestiona modul în care răspund.

3. Nu sunt timizi în fața schimbării. Oamenii puternici psihic îmbrăţişează schimbarea şi întâmpină provocarea. Cea mai mare „frică” a lor – dacă au una – nu este de necunoscut, ci de a deveni indiferenți, impasibili şi de a stagna. Un mediu generator de transformare şi chiar incertitudinea poate energiza o persoană puternică şi astfel scoate ce este mai bun din ea.

4. Nu îşi pierd energia cu lucruri pe care nu le pot controla. Oamenii puternici nu se plâng (mult) de traficul îngreunat, bagajele pierdute sau, mai ales, de alte persoane, pentru că ei îşi dau seama că toţi aceşti factori sunt dincolo de controlul lor. Într-o situaţie proastă ei îşi dau seama că singurul aspect pe care îl pot controla este întotdeauna propriul lor răspuns şi atitudinea pe care o au, şi folosesc aceste atribute cât se poate de bine.

5. Nu se preocupă să le facă în permanență altora pe plac. Cunoşti persoane care caută mereu să facă pe plac celorlalţi? Sau invers, oameni care provoacă neplăceri altora ca o modalitate de a-şi consolida propria imagine de putere? Nicio poziţie nu este una bună. O persoană puternică se străduieşte să fie mereu bună şi corectă şi să îi mulţumească pe alţii, după caz, dar nu îi este teamă să-şi susţină poziţia benefică. Ei sunt capabili să reziste posibilităţii ca cineva să se supere din cauza lor şi știu să navigheze prin această situaţie cu graţie.

6. Nu le este teamă să îşi ia riscuri benefice ce sunt calculate. O persoană puternică este dispusă să îşi asume multe riscuri benefice calculate. Acesta este ceva cu totul diferit față de a sări cu capul înainte în riscuri funeste prosteşti. Cu puterea sa lăuntrică foarte mare, o persoană poate să evalueze atât riscurile constructive şi beneficiile, cât şi dezavantajele, şi știe să ia în calcul cele mai rele scenarii înainte de a stabili măsuri.

7. Nu trăiesc în trecut. Ai nevoie de o mare forţă să îţi accepţi trecutul şi, în special, să înveţi din experienţele trecutului. O persoană puternică evită însă să îşi împotmolească energia ocultă în dezamăgiri trecute sau în fantezii tâmpe ce sunt legate de zilele de glorie de altădată. Ei îşi investesc majoritatea energiei lor oculte în a crea un prezent şi implicit un viitor optim.

8. Nu fac aceleaşi greşeli din nou şi din nou. Ştim cu toţii definiția simplă a nebuniei, nu? Este atunci când faci acelaşi lucru cretin sperând totuși că vei obţine un rezultat benefic diferit chiar şi mai bun decât înainte. O persoană puternică îşi asumă întreaga responsabilitate pentru comportamentul ei din trecut şi este mereu dispusă să înveţe din greşeli. Cercetările arată că abilitatea de a fi auto-reflexiv într-un mod precis, practic şi productiv este una dintre cele mai mari forţe ale conducătorilor de mare succes.

9. Nu se simt niciodată iritaţi de succesul altor persoane. Ai nevoie de tărie de caracter să simţi bucurie autentică şi entuziasm pentru succesul altora. Oamenii puternici au din plin trezită această capacitate. Ei nu devin geloşi şi nu poartă pică altora atunci când aceştia reuşesc (deşi pot învăţa din tot ceea ce ei au făcut bine). Sunt chiar dispuşi să lucreze din greu pentru propriile şanse pentru succes, fără a se baza pe comenzi rapide sau pe pripeală.


10. Nu renunţă deloc după eşec. Fiecare eşec este o şansă de a îmbunătăţi. Chiar şi cei mai mari conducători sunt dispuşi să admită că eforturile lor timpurii le-au adus și multe eşecuri. Oamenii puternici sunt dispuşi să eşueze din nou şi din nou în tot ceea ce fac bun, dacă este necesar, atât timp cât experienţa de învăţare de la fiecare „eşec” îi poate duce mai aproape de obiectivele lor binefăcătoare finale.

11. Nu le este niciodată teamă de timpul petrecut în singurătate cu Dumnezeu. Oamenii puternici se bucură şi chiar preţuiesc timpul petrecut fiind singuri cu Dumnezeu. Ei folosesc aceste perioade pentru a reflecta, pentru a planifica şi pentru a fi apoi productivi. Cel mai important aspect, fericirea şi stările lor de spirit nu depind doar de alţii. Ei pot fi fericiţi atât cu alţii, dar pot fi şi foarte fericiţi singuri cu Dumnezeu.

12. Nu simt că lumea le datorează ceva. În special în perioada actuală, astfel de oameni de la fiecare nivel realizează că lumea nu le datorează un salariu, un pachet de beneficii şi o viaţă confortabilă, indiferent de pregătirea lor. Oamenii puternici intră în lume fiind pregătiţi să lucreze şi să aibă succes pe baza meritelor lor, în fiecare etapă a jocului.

13. Nu se aşteaptă anapoda la rezultate imediate. Fie că este vorba de un TAPAS, un regim nutriţional sau de a începe o acțiune benefică, oamenii puternici se implică într-un mod detașat și pe termen lung. Ei îşi folosesc energia ocultă şi timpul în doze măsurate şi sărbătoresc cu entuziasm fiecare piatră de hotar de care trec pe drumul succesului.


Citiți și:

Sugestii benefice pentru armonie, succes şi sănătate
Cât de mare și evidentă este puterea ta realizatoare benefică? (I)

 

yogaesoteric
12 martie 2018

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More