Șefa DSP Dolj a fost diagnosticată cu SARS-CoV-2 după a doua doză de vaccin

Valeria Andreescu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, a fost confirmată pozitiv la trei zile după ce i-a fost administrată a doua doză de vaccin. În aceeași situație se află soțul și soacra ei, conform adevărul.ro.

Valeriei Andreescu şi soţului său, inginer la serviciul administrativ al DSP Dolj, li s-a administrat a doua doză de vaccin în data de 26 ianuarie 2021. După câteva simptome specifice virusului simțite de domnul Andreescu, soții și-au făcut testele RT-PCR care s-au dovedit a fi pozitive. Cei doi au intrat apoi în izolare.

Specialiştii din Ministerul Sănătăţii au făcut precizări că astfel de situaţii pot să apară.

„Este posibil ca astfel de cazuri să mai apară în perioada următoare, ceea ce nu poate fi interpretat ca un eşec al vaccinării în general, al vaccinării cu produsul dezvoltat de BioNTech/Pfizer în particular.

În primul rând, după cum o arată dovezile din studiile clinice, răspunsul imun ca urmare a vaccinării apare la circa 10-14 zile după prima administrare, iar efectul maxim (răspunsul protector maxim) apare la 7 zile după a doua administrare, după rapel. Ceea ce înseamnă că se poate produce o infectare cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea primei doze, întrucât acea perioadă este considerată perioadă de «fereastră imunologică»”, se arată într-o declarație aflată pe site-ul Guvernului.  

Un caz similar s-a petrecut și în Statele Unite, unde Stephen Lynch, membru al Congresului american, a fost infectat cu SARS-CoV-2 după ce a fost vaccinat.

Citiţi şi:

Ne-am liniștit! Șeful companiei Moderna spune că vaccinul anti Covid-19 NU GARANTEAZĂ oprirea răspândirii virusului

Elveția așteaptă șase luni înainte de a începe vaccinarea populației, ca măsură de siguranță

yogaesoteric

22 februarie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More