Semnele dictaturii. Capitalismul este pe punctul de a adopta sistemul totalitar…

Unul dintre semnele distinctive ale sistemelor totalitare este incriminarea disidenței. Nu doar stigmatizarea disidenței sau demonizarea ei, ci criminalizarea formală a disidenței și a oricărui alt tip de opoziție față de ideologia oficială a sistemului totalitar. Capitalismul global se apropie de această etapă de ceva timp, iar acum, aparent, este gata să o adopte fără echivoc.

Germania, țară cu o oarecare tradiție, deschide calea. De peste un an, oricine pune la îndoială sau protestează împotriva „măsurilor de urgență covid” sau a narațiunii oficiale covid-19, a fost ridiculizat, apoi demonizat de guvern și de mass-media și, din păcate, de majoritatea publicului german. La noi n-a fost altfel, semn că șefu’ de la Cotroceni conduce bine barca conform indicațiilor prețioase venite din țara sparanghelului.

Acum, o astfel de disidență este oficial numită „extremism”. Da, așa este în Germania „noua normalitate”, dacă nu sunteți de acord cu ideologia oficială a statului, acum sunteți oficial un „extremist” periculos.

Agenția germană de informații („BfV”) a inventat chiar o nouă categorie de „extremiști” pentru a putea monitoriza legal pe oricine este suspectat că este „nedemocratic sau că delegitimizează statul într-un mod care pune în pericol siguranța”. Exemple: protestând într-un mod non-violent, vorbind împotriva, sau criticând, satirizând așa-numita „nouă normalitate”. Și vă asigur că nu glumesc.

Oficiul Federal pentru Protecția Constituției („Bundesamt für Verfassungsschutz”) monitorizează în mod activ pe toți cei care pun sub semnul întrebării sau contestă ideologia oficială „Noua normalitate” … „Negaționiștii covid”, „teoreticienii conspirației”, „anti-vaxx”, „Querdenkers” (adică oameni care „gândesc singuri cu propriile organe”) și toți cei pe care vor să-i urmărească și care au refuzat să se alăture cultului covid.

Adevărul nu contează când lansezi o nouă ideologie oficială – o ideologie patologizantă-totalitară. Terorizarea oamenilor, după cum bine a explicat maestrul Hermann Goering despre cum să conducem o țară la război (și principiul este valabil pentru orice tranziție mare, cum ar fi cea prin care trecem acum):

„… oamenii pot fi întotdeauna puși sub cizma conducătorilor. Este ușor. Este nevoie doar să le spuneți că suntem atacați, că suntem în război. Că este nevoie să-i denunțe pe pacifiști pentru lipsă de patriotism și din cauza faptului că au pus țara în pericol.

Lectură devenită aproape obligatorie pentru a mai înțelege ceva din propaganda generală, Ministerul de Interne german și DHS.

De vreo douăzeci de ani, adică de la lansarea conceptului de război împotriva terorismului, din 2001 pentru cei mai tineri, ni se spune că „suntem atacați”, și de patru ani că suntem în război împotriva populismului.

Covidul este acum însă un nivel cu totul nou… o fuziune a narațiunilor oficiale și a dușmanilor lor oficiali respectivi într-una singură oficială, cuprinzătoare, în care disidența nu mai poate fi autorizată. Pentru a fi, probabil, criminalizată sau patologizată. Direcție casa de nebuni…

Citiți și:
Noua normalitate-fără intimitate: #Chatcontrol: Parlamentul UE a aprobat supravegherea în masă a comunicațiilor private
C. J. Hopkins: „Noua Normalitate” mai poate fi încă oprită (1)

 

yogaesoteric
7 decembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More