Sentimentul de nemulţumire indus de media și rețele virtuale de socializare a reușit să instituie o stare permanentă de agitație sterilă

 

Puţine sunt mai rele decât nemulțumirea. Acest sentiment care este indus de media și rețele virtuale de socializare și care a reușit să instituie o stare permanentă de agitație sterilă. Nemulțumirea a devenit o virtute, o soră geamănă a eroismului.

Fiecare se simte împins să fie nemulțumit de: gropile din asfalt, blocajele din trafic, incompetența funcționarilor, de absolut tot. Grupuri întregi de oameni își ies din fire pentru cauze pe care nu le pot transforma, dar care le schimbă conştiinţa, inima și îi îmbolnăvesc. Puțini oameni își mai văd de treabă.

Veți spune că pasivitatea în războaiele ideologice și de influență îi aduc pe cei răi la putere. Nu este adevărat, voi sunteți războiul, energia și forța care aduce la putere în chip irațional pe cei care, fără acest zgomot de gloată, pur și simplu nu ar fi existat ca nume pe harta lumii.

Singurul mod prin care se recrutează și se formează armata „idioților utili” este inducerea nemulțumirii.

Pacea și prosperitatea se instaurează acolo unde nemulțumirea este biruită prin credință și mărinimie. Mărinimia este un semn al curajului și al înțelepciunii, și este o trăsătură fundamentală a oricărui conducător. Oricine conduce prin instigare la nemulțumire și ură va duce în beznă pe cei ce îl urmează.

Iar dacă nu aveți motive să fiți mulțumiți, întrebați-vă ce este cu viața voastră. Dacă nu găsiți mulțumire în voi înșivă, cine altcineva din afară ar putea să vă mulțumească? A fi mulțumit este secretul atât de râvnit al fericirii.


Citiţi şi:

SANTOSHA te învaţă bucuria de a trăi

Fii mulţumit cu ceea ce ai!

O epistolă neobișnuită – Ce i-a scris Mahatma Gandhi lui Adolf Hitler în pragul celui de al Doilea Război Mondial

 

yogaesoteric
20 decembrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More