Serele verticale din Singapore. Metoda ingenioasă prin care un fermier produce o tonă de legume pe zi pe o suprafață de doar… 60 de metri pătrați

 

Pentru o țară insulară de numai 710 km pătrați precum este Singapore, terenurile fertile reprezintă o mare problemă. Nu mai puțin de 93% din produsele alimentare sunt importate, iar noțiunea de agricultură pare o nebunie curată pentru cei 5 milioane de locuitori. Cu toate acestea, un antreprenor ambițios declară că poate produce de cinci ori mai multe legume decât o fermă obișnuită din America, chiar în inima centrului de afaceri din Singapore. Datorită tehnicii sale, ferma Jack Ng poate produce o tonă de legume proaspete pe zi, oferind cetățenilor o sursă nouă și proaspătă de produse locale.

Tehnologia lui Jack Ng este numită „A-Go-Gro” și este destul de simplă. Tăvile cu plante sunt stivuite în interiorul unui cadru din aluminiu pe mai multe etaje, iar cu ajutorul unui mecanism plantele sunt rotite astfel încât toate să primească același flux de lumină și irigație pe tot parcursul zilei. Apa care alimentează cadrele este reciclată și filtrată înainte de a se întoarce la plante. Toate deșeurile organice din fermă sunt compostate și reutilizate. Potrivit lui Ng, energia necesară pentru alimentarea unui cadru este echivalentă cu cea consumată de un singur bec de 60 de wați.

Întreaga seră verticală are doar 60 de metri pătrați, iar în interiorul ei au fost ridicate 120 de turnuri cu legume. În viitor, dezvoltatorul dorește să dubleze numărul lor și să ajungă la o producție de 2 tone de legume pe zi. Ng vinde produsele sale sub numele de SkyGreens în magazinele alimentare, oferind consumatorilor o alternativă la produsele importate. Jack Ng consideră că sistemul său ar putea fi adoptat în întreaga lume, dar în special în Asia de Sud-Est.


Citiți și:

În Tel Aviv a fost înființată o bogată grădină de legume… pe acoperișul unui mall. Plantele sunt cultivate în sistem hidroponic!

Francezii au conceput o seră inteligentă, de mici dimensiuni, în care oricine își poate cultiva propriile legume bio
 

 

yogaesoteric
8 iulie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More