Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: Linia care nu urmărește relații de prietenie, ci să subjuge și să suprime, este „marca înregistrată” a politicii americane

Este rău atunci când cineva care poate influența procesele mondiale decide nu să ajute relația de prietenie, ci să submineze perspectivele acesteia și să planteze dușmănie.

Serghei Lavrov

Cu toții ne gândim acum la ceea ce se petrece în jurul Ucrainei. Cu zeci de ani în urmă, analiști politici și politicieni americani, în special Z. Brzezinski, fost consilier pentru securitate națională al președintelui Statelor Unite (1977-1981), a declarat direct că obiectivul este de a nu permite în niciun caz o prietenie între Rusia și Ucraina.

El a spus literalmente următoarele: „Rusia cu Ucraina este o mare putere, Rusia fără Ucraina nu este un actor regional foarte vizibil”. Cu cinism, cu nerușinare, în mod evident.

Putem vedea cât de mult obiectivul politic stabilit de Statele Unite este împotriva dezvoltării prieteniei. Nu a plecat nicăieri. Americanii nu au fost niciodată sinceri. Chiar și atunci când, după prăbușirea Uniunii Sovietice, se părea că relațiile dintre SUA și țara noastră dobândesc noi calități. De atunci, aceștia au urmărit o politică de slăbire, dacă nu chiar de împiedicare, a relațiilor de prietenie dintre Federația Rusă și celelalte foste republici ale Uniunii Sovietice, pe cât posibil.

Au forțat Ucraina să devină un inamic în loc să încurajeze prietenia care a stat întotdeauna la baza relațiilor dintre popoarele ucrainean și rus, începând cu secolul al XVII-lea, când Rada Pereiaslav a fost martoră la reunificarea țărilor și popoarelor noastre.

Occidentul nu a fost mulțumit de aceasta. Acum, omologii lor occidentali spun că singura putere care poate conduce lumea este America.

Ei spun că este necesar să elimine amenințarea reprezentată de Rusia și apoi să se ocupe de amenințarea reprezentată de China. Amenințare față de ce? Ei o spun cu franchețe: „o amenințare la adresa dominației noastre americane”. Linia opusă, care nu urmărește relații de prietenie, ci să subjuge și să suprime, este „marca înregistrată” a politicii americane.

Chiar și cu aliații săi din Europa, SUA nu au nicio prietenie. Este vorba de „suprimare” și subjugare. UE a arătat cu ceva timp în urmă că vrea să fie un actor independent, să aibă suveranitate, autonomie strategică suverană. Li s-a spus „nu este nevoie”. Și nimeni nu mai vorbește despre autonomie strategică. Statele Unite îi cere UE să ofere tot felul de sprijin Ucrainei.

Întreaga povară a acestui sprijin (economic, financiar) a căzut pe umerii Uniunii Europene. Este dificil să vorbim despre orice fel de prietenie. Este o relație de hegemon și vasal. America se află într-o stare în care, din punct de vedere material, financiar, mai mult decât oricine altcineva (poate doar ea) beneficiază de ceea ce a planificat și implementat ca declanșarea războiului împotriva Rusiei prin intermediul regimului ucrainean.

Răutatea politicienilor occidentali este bine cunoscută. Acum, complotul, pus în aplicare prin „învrăjbirea” Ucrainei împotriva Rusiei și prin purtarea unui război al întregului Occident împotriva Rusiei prin intermediul Ucrainei, este în mare măsură pentru a împiedica o nouă apropiere între Germania și Rusia.

Statele Unite au decis că am cooperat prea bine cu Germania în ultimii douăzeci-treizeci de ani. Sau, mai degrabă, Germania a cooperat prea bine cu noi. Că a apărut o alianță puternică bazată pe resursele noastre energetice și pe tehnologia germană. A început să amenințe poziția de monopol a multor corporații americane. Așa că era necesar să distrugem această alianță într-un fel, la propriu.

De fapt, oficialii americani recunosc că exploziile de pe Nord Stream 1 și Nord Stream 2 au fost provocate de ei. Acum sunt chiar bucuroși să vorbească despre asta. Aici intervine faptul că prietenia dintre țări, reconcilierea națională dintre ele, așa cum s-a petrecut între ruși și germani, a devenit un „os în gât” pentru cei care nu vor să apară nicăieri pe această planetă, cineva care să concureze cu principalul hegemon, care Statele Unite s-au declarat a fi.

Noi suntem pentru justiție. Nu avem de gând să inventăm nimic nou. După cel de-al Doilea Război Mondial, puterile victorioase au redactat Carta ONU. Acest document rămâne o bază esențială pentru construirea unei lumi noi. Dar este necesar să respectăm cu toții cuvintele scrise în Carta ONU cu privire la necesitatea de a asigura egalitatea suverană a statelor. Așa cum în orice țară toți cetățenii este necesar să fie egali, la fel și pe planetă toate statele este necesar să aibă drepturi egale și să fie respectate în mod egal.

Citiți și:
Serghei Lavrov: Noua Ordine Mondială este și o «psihoză în masă»
Întrebarea zilei cu profesorul Corvin Lupu: Este Vladimir Putin omul globaliștilor?

 

yogaesoteric
6 aprilie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More