Serghei Lavrov: Noua Ordine Mondială este și o «psihoză în masă»

 

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, este cunoscut pentru franchețea sa. El a fost întrebat recent: „Ce s-a petrecut cu partenerii americani?”. A răspuns că „psihoza în masă le-a spălat orice urmă de judecată”.

Lavrov și, evident, oficialii ruși se amuză copios de rapoartele frauduloase care apar aproape în fiecare lună perpetuând ideea că Rusia este responsabilă pentru aproape orice nenorocire care se petrece în Statele Unite sau în Marea Britanie. Când a fost întrebat despre așa-numitul Raport Kremlin, Lavrov a răspuns la obiect: „Adevărul este că nu-mi pasă de situația din jurul Raportului Kremlin sau de alte evenimente de la Washington care sunt asociate cu așa-numitul Dosar privind Rusia. Raportul și listele pe care le-ați menționat sunt pur și simplu ridicole. Ar putea fi alcătuite în 30 de minute.

Sunt de acord cu fostul ambasador american la Moscova, Michael McFaul, care a spus că asistentul său care se ocupă de cercetare ar fi putut să compileze această listă în mai puțin de o oră, copiind nume din cărțile de telefon de la guvernul rus și de la biroul executiv al Președinției, precum și din revista Forbes.

Când a început totul, am avut
un sentiment foarte neplăcut. Nu-mi puteam crede ochilor și urechilor, având în vedere că i-am cunoscut personal pe mulți oficiali din administrația de la Washington și din Congres. Sunt oameni serioși, inteligenți și rezonabili. Prin urmare, am fost șocat să văd această psihoză în masă spălându-le orice urmă de judecată. Dar, pe măsură ce această tendință a continuat, și aceasta se petrece de mai bine de un an, mi-am pierdut treptat interesul.”

Lavrov a continuat prin a prezenta o politică consistentă pentru cazul în care SUA ar alege să provoace Rusia militar. Noua întrebare a fost: „Este posibil ca ei să ne provoace să răspundem? Cum ar trebui să reacționăm?”
Lavrov a răspuns: „Cred că ar fi bucuroși să vadă o situație în care Rusia ar lua măsuri nervoase sau dramatice. Dar politicile noastre, formulate de președinte, nu se bazează pe asemenea acțiuni de improvizație, de tip impromptu.

Avem o linie consistentă pe care o avansăm indiferent de peisajul global. Unii oameni ar dori cu siguranță să ne provoace să realizăm acțiuni care să le permită să mărească presiunea sancțiunilor asupra noastră și să ia alte măsuri coercitive. Cu toate că ei continuă să sporească presiunea asupra noastră, ceea ce reprezintă un alt motiv pentru a ne pune întrebări legate de abilitățile celor care continuă să mărească sancțiunile fără nicio logică.

Cred că cei care cunosc măcar câte ceva despre afacerile internaționale, sau despre viață în general, ar fi trebuit să vadă de mult timp că nicio sancțiune nu ne va forța să ne schimbăm politica. Suntem întotdeauna gata să discutăm întrebările partenerilor noștri cu privire la interesele lor legitime. Dar, după cum spun americanii, tango-ul se dansează în doi, ceea ce se aplică de asemenea și referitor la negocieri. Este nevoie de cel puțin două părți pentru a purta o negociere.”

În cele din urmă, Lavrov a lansat „bomba atomică”: el a explicat de ce agenții Noii Ordini Mondiale urăsc Rusia de atât de mult timp: „În anii 2000, Rusia a început să se bazeze în cea mai mare parte pe tradițiile sale, pe locul ei în istorie, să realizeze că cetățenii săi simt această istorie în interiorul lor, sunt mândri de ea și doresc să trăiască și să-și construiască țara pe baza istoriei sale – era șocant pentru cei care erau încremeniți în iluzii despre nelegiuiri referitoare la Rusia. Și cred că încă nu reușesc să își revină din șoc.

Când și-au dat seama că încercările lor de a ne ține în lesă au eșuat, toate atacurile și interferențele actuale au început. A început cu Legea Magnitsky, când nimeni nu a vrut să-și dea seama ce s-a petrecut cu adevărat, și cu reacția absolut inadecvată la ceea ce s-a petrecut cu Edward Snowden, când Obama și-a anulat vizita la Moscova. Au urmat mai multe sancțiuni.

Apoi, Ucraina a fost un alt pretext pentru a pune și mai multă presiune asupra noastră. Și acum este intervenția în alegeri. Nu s-a constatat niciun singur fapt, nu s-a găsit nicio dovadă care să susțină speculațiile, în cursul anchetei care a durat un an de zile. Este imposibil. Dacă ar fi existat fapte, ar fi fost de mult scoase la lumină. Știu cum funcționează acest sistem în SUA. Imediat apar dezvăluiri atunci când atât de mulți oameni sunt implicați în audieri, în anchetă și așa mai departe.”

Complotul se îngroașă. Aici, din nou, Lavrov s-a dovedit a fi realist din punct de vedere politic. Întrebările sunt pur și simplu: vor începe agenții Noii Ordini Mondiale să fie serioși? Măcar vor înțelege poziția Rusiei și vor răspunde rațional? Vor începe să prezinte dovezi clare pentru acuzațiile neîncetate și false? Sau vor continua să înainteze pe o cale care duce la haos moral și politic, precum și la distrugere? Alegerea este a lor.


Citiți și:

Noua Ordine Mondială în era Trump. Posibilitatea unei noi Yalte şi a destrămării UE declanşate? 
Noua Ordine Mondială: Agenda întunecată satanică, insidioasă din spatele globalismului și a ideologiei graniţelor deschise 
Adevărul despre Rusia, ceea ce elita nu vrea ca tu să știi 

 

yogaesoteric
4 martie 2018

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More