Serviciile de informații pot folosi pe ascuns internetul lucrurilor pentru supraveghere, localizare, monitorizare și chiar pentru recrutare

James Clapper, șeful spionajului american în timpul administrației Obama, a declarat că electrocasnicele conectate la Internet, precum frigiderele inteligente, becurile și termostatele, pot fi folosite ca instrumente de supraveghere.

Directorul Serviciilor Naţionale de Informaţii a declarat în faţa unui comitet senatorial, atunci când se afla în funcție, că aşa-zisul Internet al tuturor lucrurilor poate deschide o nouă eră pentru supraveghere, permiţând agenţiilor de informaţii să urmărească digital persoanele, dincolo de telefoane inteligente, tablete şi calculatoare.

„În viitor, serviciile de informaţii ar putea folosi Internetul lucrurilor pentru identificare, supraveghere, monitorizare, localizare, urmărire şi vizare pentru recrutare sau pentru a obține acces la reţele sau datele utilizatorului”, a explicat Clapper.

În acelaşi timp, arăta Clapper în raportul prezentat în Senat, Internetul lucrurilor este una dintre cele mai mari ameninţări la adresa securităţii SUA, la fel ca şi vehiculele autonome şi sistemele îmbunătăţite de inteligenţă artificială.

„Dispozitivele create şi puse în operaţiune cu cerinţe şi testări minime de securitate, precum şi o complexitate tot mai mare a reţelelor ar putea duce la vulnerabilităţi răspândite în infrastructurile civile şi sistemele guvernamentale americane. Aceste evoluţii vor reprezenta provocări la adresa apărării noastre cibernetice, însă creează şi noi oportunităţi pentru propriii noştri colectori de informaţii”, a afirmat Clapper. 

Citiți și:

Internetul lucrurilor, sfârșitul libertății omului

Samsung dezvoltă cipul conceput pentru internetul lucrurilor prin care totul va fi controlat

Supravegherea în masă şi modelarea comportamentului în era digitală. Ce se mai poate face?yogaesoteric

12 septembrie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More