Sesiunea 18: Prezentarea conferinţelor şi a autorilor[L46]  Andras Hegyeli, Dr Orsolya Gantner: Cum poate învăţa un bărbat continenţa sexuală şi cum poate o femeie să-l ajute cu succes în acest process


         Prezentarea conferinţei: Această conferinţă sintetizează experienţa autorilor şi studiile pe care le-au făcut despre modalităţile prin care bărbatul poate învăţa continenţa sexuală şi despre ajutorul pe care femeia i-l poate oferi în acest proces. Conferinţa evidenţiază de ce este atât de importantă continenţa sexuală într-o relaţie de cuplu orientată spiritual, subliniind efectele şi ecourile acestei stări în cadrul cuplului şi transformarea spirituală pe care o produce.
         Despre autori: Andras Hegyeli este informatician, practică YOGA de peste 15 ani şi este instructor YOGA de aproape 10 ani. A studiat în cadrul unui grup de persoane efectele transmutării şi sublimării energiei sexuale. Orsolya Gantner, avocat, practică YOGA de peste 7 ani şi predă YOGA de peste 3 ani. De asemenea conduce un grup de SHAKTI.
►Conferinţa va fi prezentată duminică, 17 octombrie, în cadrul sesiunii 18, care va începe la ora l1:00, la sala 1, Obor. Durata: 90 min.


[L47] Alexandru Radu: Compromisul spiritual în relaţia de cuplu

         Prezentarea conferinţei: În această epocă de maximă decadenţă spirituală, Kali Yuga, un număr din ce în ce mai mare de fiinţe umane alunecă încet, dar sigur, în compromisul de a uita de Dumnezeu, şi aceasta cu atât mai mult când este vorba de o relaţie de cuplu. În cadrul acestei conferinţe sunt prezentate aspecte importante referitoare la principalele cauze care ne pot conduce la uitarea de Dumnezeu, precum şi metode şi modalităţi de a ne sustrage acestor capcane.
         Despre autor: Alexandru Radu este informatician, cursant YOGA în cadrul MISA, fiind preocupat de studiul demonologiei de peste 5 ani. Pregăteşte o carte despre caracteristicile fiinţelor demoniace, care în curând va vedea lumina tiparului.
►Conferinţa va fi prezentată duminică, 17 octombrie, în cadrul sesiunii 18, care va începe la ora l1:00, la sala 1, Obor. Durata: 50 min.


[L48] Simona Popescu: Continenţa sexuală – trambulină către extazul mistic în cuplu


         Prezentarea conferinţei:
A face dragoste fără a risipi energia sexuală este o condiţie necesară pentru ca actul amoros să-şi dezvăluie adevărata sa valoare spirituală. Pentru a atinge extazul mistic prin practica continentei sexuale, ea trebuie înţeleasă ca o trăire sacră ce  naşte în conştiinţă o stare de libertate copleşitoare, ce implică în fapt, o raportare constantă a fiinţei umane, chiar în mijlocul celor mai intense stări de plăcere, la Dumnezeu, la transcendenţă, la infinit. 
         Despre autor: Simona Popescu este medic şi are masteratul în psihologia de cuplu şi familie. A susţinut numeroase conferinţe şi seminarii pe tema continenţei sexuale, în cele şase ediţii succesive ale festivalului „Iubeşte viaţa”, la organizarea căruia a participat.
►Conferinţa va fi prezentată duminică, 17 octombrie, în cadrul sesiunii 18, care va începe la ora l1:00, la sala 1, Obor. Durata: 90 min.


[L49] Alexandru Acs: Sublimarea traumelor emoţionale prin YOGA. Perspective noi în psihosomatică

         Prezentarea conferinţei: Traumele emoţionale reflectă ignoranţa noastră în ceea ce priveşte cine suntem cu adevărat. Problemele relaţionale se reflectă în trup ca tensiuni, suferinţă şi boli. Înţelegând sensul transformator al relaţiilor cu ceilalţi, ne putem vindeca trupul şi sufletul. Practica HATHA YOGA ca şi relaţiile de iubire pline de transfigurare, ne ajută sa ne depăşim limitele. Înţelepciunea aduce eradicarea suferinţei, înţelegând sensul devenirii.
         Despre autor: Alexandru Acs este naturopat, psiholog, terapeut si astrolog.
►Conferinţa va fi prezentată duminică, 17 octombrie, în cadrul sesiunii 18, care va începe la ora l1:00, la sala 1, Obor. Durata: 50 min.Sesiunea 17 
                                                Sesiunea 19

yogaesoteric
12 octombrie 2010

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More