Sesizare adresată Consiliului Superior al Magistraturii – 16 mai 2006

Domnului preşedinte al CSM Iulian Gâlcă,

Domnule preşedinte,

Vă aducem la cunoştinţă că în data de 13 aprilie 2006 postul de televiziune Antena 1 a difuzat în cadrul emisiunilor de ştiri “Observator” de la orele 19:00, respectiv 23:00, informaţii clasificate din dosare aflate în cursul derulării anchetei penale. Este vorba despre datele de contact din Suedia, mai precis adresa şi numărul de telefon pe care Gregorian Bivolaru, prin intermediul avocaţilor săi aleşi, le-a pus la dispoziţia procurorului care efectuează cercetarea penală în dosarul 6D/P/2004, Delcea Marian.

Întrucât la aceste informaţii nu pot avea acces decât magistraţi sau alţi angajaţi care gestionează dosarele în cauză, este evident faptul că avem de-a face cu o flagrantă încălcare a drepturilor statuate atat de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului cât şi de Constituţia României care în art. 26, privitor la „Viaţa intimă, familială şi privată” stipulează:

      „(1) Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată.”

În consecinţă, vă solicităm să îi identificaţi şi să îi sancţionaţi pe cei vinovaţi de a fi pus la dispoziţia presei informaţiile legate de domiciliul refugiatului politic Gregorian Bivolaru din Suedia, cu atât mai mult cu cât imobilul respectiv se află în proprietatea unor cetăţeni suedezi, cărora le-a fost deasemenea încălcat dreptul la viaţa privată, fiind prejudiciaţi de publicitatea datelor arătate anterior. 

Vă rugăm deasemenea să aveţi în vedere că  acest gen de fapte şi situaţii tind să devină o obişnuinţă din partea procurorilor tocmai din cauza pasivităţii de care dau dovadă cei care ar trebui să intervină şi să elimine abuzurile şi ilegalităţile flagrante care sunt comise de magistraţii români.

Aşteptăm răspunsul dumneavoastră.
 
yogaesoteric
17 mai 2006

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More