Sexualitatea şi YOGA – de profesor yoga Gregorian Bivolaru

Tradiţia yoghină autentică dezvăluie cu privire la iubire şi sexualitate o cu totul altă atitudine, infinit mai pozitivă şi plenară decât aceea nebuloasă şi grotescă pe care şi-au făcut-o majoritatea occidentalilor insuficient edificaţi sau inhibaţi.

Până la o epocă destul de recentă, se nega chiar şi că femeia poate încerca senzaţii erotice. Era deci admis că rolul femeii într-o căsătorie consta în datoria de a asigura plăcerea soţului pentru ea rămânând doar bucuria de a procrea. Prin urmare, deoarece femeile erau considerate ca neavând nici o dorinţă sexuală , nu se punea deloc problema ca ele sa aibă plăceri sexuale. Această falsificare a faptelor era foarte răspândită în Anglia Reginei Victoria iar întemeietorii Imperiului Britanic, sprijiniţi de misionarii anglo-saxoni, au răspândit această viziune penibilă în cele patru colţuri ale planetei. Până la urmă, a trebuit să se aştepte o epocă destul de recentă a planetei pentru a se recunoaşte că femeia este o creatură profund senzuală şi cu această ocazie atenţia a fost atrasă de filozofiile străvechi care recunoşteau că plăcerea intensă împărtăşită de cei doi iubiţi constituie, atunci când este inteligent rafinată şi controlată, un puternic mijloc de lărgire a conştiinţei ce permite accelerarea evoluţiei spirituale a fiecăruia.

Chinezii antichităţii ştiau aceasta foarte bine şi o practicau, la fel ca şi alte popoare asiatice, aici fiind bineînţeles cuprinşi şi tantricii Indiei.

TANTRA YOGA a fost şi este încă filozofia complexă a eliberării şi iluminării prin plăcerea maximă stăpânită perfect YOGA fiind aici ansamblul mijloacelor practice utilizate pentru a asigura pe deplin acest obiectiv. Practica precisă a tehnicilor YOGA nu numai că măreşte puterea sexuală, dar aduce pe deasupra şi o perspectivă profundă şi corectă referitoare la amor şi sexualitate în contextul evoluţiei spirituale accelerate a acestei epoci.

În YOGA, femeia, aleasă datorită înzestrărilor sale, este recunoscută ca o contraparte sau, altfel spus, ca fiind parte întreagă în jocul sexual frenetic la care ea participă dinamic în funcţie de posibilităţile sale.
Iluminarea sau eliberarea spirituală poate fi atinsă la fel de bine şi prin, sau graţie trăirii controlate plenare şi profunde a bucuriilor vieţii, transmutate şi sublimate în final în cele mai elevate stări de conştiinţă posibile.

Sexualitatea şi amorul cât mai intens şi nuanţat trăite, în lumina modalităţilor secrete tantrice nu se opun deloc evoluţiei spirituale, ci, dimpotrivă, o grăbesc, asigurându-i o bază trainică în străfundurile abisale ale fiinţei.

Fiind departe de a-i condamna pe adepţii YOGA la abstinenţă sau impotenţă, tehnicile yoghine, dimpotrivă, măresc puterea sexuală şi amplifică trăirile erotice, permiţând în acelaşi timp un control total asupra energiilor erotice în vederea transmutării acestora în forme superioare de energie.

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More