Simona Lungu declară…

fragment dintr-un articol apărut în EVENIMENTUL ZILEI din 30 octombrie 2004

Judecătoarea Simona Lungu afirmă că PSD acţionează folosindu-se de procurori

Simona Lungu, “judecătoarea MISA”, susţine că este o victimă nevinovată a unui război declanşat de PSD împotriva mişcării iniţiate de Gregorian Bivolaru, în care instrumentul principal sunt procurorii. La rândul său, preşedintele CSM, Dan Lupaşcu, dă înapoi după ce a condamnat-o pe judecătoare înainte de a fi judecată. Acum el afirmă: “Trebuie să răspundă pentru ceea ce este dovedit”.

Dacă tot nu au putut dovedi că Simona Lungu a jucat, pe vremea când nu era judecătoare, într-un film erotic, cei din CSM s-au gândit să găsească totuşi  ceva. Şi au găsit. E adevărat, acţiuni petrecute cu ani în urmă: legături cu MISA, prezenţa printre acţionarii unei firme şi necompletarea declaraţiei de avere. Iar şeful CSM, Dan Lupaşcu, s-a pronunţat în acest caz înainte ca el să fie judecat. El a susţinut că judecătoarea Lungu ar putea fi înlăturată din Justiţie chiar dacă nu se va dovedi că a jucat in filmul erotic “Secretele seducţiei”. La rândul ei, judecătoarea susţine că totul este o înscenare pusă la cale de undeva din sfera politicului, ca răzbunare la adresa MISA.
Doamnă judecător Lungu, credeţi că acest caz ar putea declanşa un “război  al robelor” între procurori şi judecători?

Da, este un război, dar care nu începe neapărat cu mine. Este un aspect care are conotaţii legate de sfera politică. Atâta timp cât judecătorul, ca funcţie mă refer, ştie de frica procurorilor şi a serviciilor secrete, este evident că este compromisă în proporţie de sută la sută independenţa justiţiei. Deci nu poate exista independenţa judecătorului într-o ţară dacă el se simte ameninţat de procuror, care aparţine aparatului executiv.
Cine credeţi că a lansat caseta în care aţi fi dv.? Parchetul, serviciile secrete sau CSM?
CSM este exclus. Cred că e vorba de un întreg ansamblu de distrugere a imaginii MISA. Acesta are o anumită strategie, în mai multe etape, şi aşa s-a ajuns la mine, printr-un tandem între Parchet şi serviciile secrete.

Doamnă magistrat, sunteţi sau nu sunteţi dumneavoastră actriţa din caseta “Secretele seducţiei”?
CATEGORIC NU. Nu am făcut nici un fel de activităţi de acest gen.
Cine credeţi că ar sta în spatele acestei încercări de discreditare?
Sunt vizată din două puncte de vedere. Unul este o bătalie care s-a desfaşurat pe tărâm juridic şi s-a încheiat cu hotărâri definitive şi irevocabile. Eu am fost implicată ca apărător. A fost condamnată şi dată afară din poliţie o rudă a unei persoane foarte importante din serviciul secret al MI. În al doilea rând, este vorba de simpatia mea pentru curentul filozofic propagat de Gregorian Bivolaru. Conjunctura a făcut ca aceeaşi persoană (n.r. – din serviciile secrete) care, în mod declarat, s-a angrenat pentru crearea acestei imagini proaste a MISA este aceeaşi care mă vizează şi doreşte să-mi provoace aceste situaţii neplăcute.

Mi-aţi povestit că ieri după-amiaza aţi făcut mai multe declaraţii unor posturi de televiziune cu referire la premierul Nastase şi la persoane din PSD  şi că aceste declaraţii nu au apărut pe post. Este adevărat?
Da. Şi asta este un semn că niciodată nu va apărea ceva dacă faci declaraţii împotriva lui Năstase.

Ce aţi declarat, de fapt?
Că exista legături foarte apropiate între cel care conduce această anchetă în dosarul MISA, mă refer la domnul procuror general George Bălan, şi un personaj foarte important şi promovat cu mult tam-tam în rândurile partidului de guvernământ, respectiv fostul procuror Victor Ponta.
Un interviu de Christian Levant

click aici pentru a merge pe prima pagina 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More