Singura țară de care se teme ISIS

 
Jurnalistul Jürgen Todenhöfer, care a petrecut zece zile alături de combatanţii Daesh (ISIS) din Mosul (Irak) în 2015, a declarat că gruparea teroristă nu are nicio teamă faţă de SUA şi nici față de alte puteri occidentale.

Jurnalistul a scris o carte-documentar după întâlnirea cu jihadiștii ISIS, unde se arată că singura ţară de care se tem aceştia cu adevărat este Israel. Apoi, într-un interviu acordat site-lui Jewish News, Jürgen Todenhöfer a declarat că pentru Daesh, Israel nu face în niciun caz parte dintre ţările „de cucerit” din Orientul Mijlociu.

„Israelul este singura ţară de care se tem jihadiștii”, a spus el, adăugând că mai mulţi combatanţi ISIS i-au mărturisit în mai multe ocazii ca statul evreu este „prea puternic pentru noi”. Cei din Daesh spuneau că au putut învinge la sol trupe americane sau britanice pentru că acestea nu au experienţă în lupta de guerillă, spre deosebire de Tsahal (armata israeliană) care înfruntă guerilla palestiniană de mulţi ani. În plus, Moshe Ya’alon, fost ministru al Apărării israelian, a afirmat, citat de The Independent, că luptătorii Statului Islamic „şi-au cerut scuze” după ce au lansat un atac asupra soldaţilor israelieni, scrie The Independent.

Pe de altă parte, ISIS este cunoscută ca o grupare teroristă care urăşte fără limite Israelul, ameninţând deseori că „va eradica cangrena iudaismului din întreaga lume”. Chiar dacă grupări afiliate ISIS sunt suspectate a fi active în fâşia Gaza, niciun atac terorist al Daesh nu a fost încă revendicat în Israel și nici în teritoriile palestiniene.

Citiți și:
Manualul cel secret al lui ISIS: Cum vor jihadiştii să cucerească lumea. Avertismentul unui expert militar
Asta e bomba bombelor: Hillary Clinton, membru fondator al ISIS
Luptătorii ISIS au atacat o nouă țară!


yogaesoteric
2 august 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More