Sistemul colonial modern (I)

 

În ultimii ani, tot mai mulți ambasadori ai unor state occidentale își încalcă statutul diplomatic și se poartă inadmisibil cu România, ca fostul ambasadorul SUA, Hans Klemm, care „klămpănea” tot mai obraznic și căruia câțiva politicieni români i-au cerut expulzarea, precum și cei 12 ambasadori – ai Austriei, Belgiei, Canadei, Danemarcei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Irlandei, Norvegiei, Olandei, Statelor Unite și Suediei – care au formulat niște proteste față de acțiunile României, în demersul ei de a-și manifesta bruma de suveranitate pe care o mai are. Ca replică la aceste agresiuni axiologice ale respectivilor diplomați, publicăm acest articol.

FRANŢA

Este o putere colonială care a controlat, la un moment dat, aproape 13.000.000 kilometri pătrați, aproximativ 9% din întreaga suprafață a uscatului mondial. Un număr impresionant de țări au fost ocupate cu forța de către francezi. Prosperitatea Franței se bazează într-o bună măsură și pe crimele și jaful din fostele țări coloniale. Iată câteva dintre acestea: Algeria, Camerun, Ciad, Congo, Gabon, Laos, Madagascar, Maroc, Niger, Senegal, Tunisia, Vietnam, ș. a.

În plus, jumătate din Franța a fost colaboratoare cu Germania în al Doilea Război Mondial și asta nu pare să deranjeze atât de mult, cât „alianța” României cu Germania, alianță făcută cu forța de către Germania, care a șantajat România cu asigurările de protecție date de Franța și perfidul Albion.

Franța a făcut masacre în coloniile din Nordul Africii când acestea și-au cerut independența și, chiar după dobândirea independenței, au intervenit direct sau indirect în evenimentele politice ale fostelor colonii.

Prin intermediul acelui faimos corp de militari numit „Legiunea Franceză” – supranumită „bandă de criminali” –, formată din mercenari din toată lumea, recrutaţi dintre cei care fug de pedepsele date de legile din ţările lor sau care, sub aspect psihologic, au un tropism criminogen, Franţa oferă ajutor altor țări care dau lovituri de stat în alte zone decât fostele ei colonii. Aşa cum s-a petrecut în Siria, când, împreună cu SUA şi alte ţări occidentale „civilizate şi democratice”, au urmărit înlăturarea guvernului sirian, dar au eşuat fiindcă a intervenit Rusia cu presiuni diplomatice şi chiar cu trupe de „voluntari”.

Franţa sileşte şi acum 14 ţări africane, fostele sale colonii, la plata unor impozite şi taxe, folosind şi alte forme de exploatare, aşa cum denunţă jurnalistul Mawuna Remarque Koutonin de la Silicon Africa: Benin, Burkina Faso, Guineea, Coasta de Fildeş, Mali, Niger, Senegal, Togo, Camerun, Republica Central Africană, Ciad, Congo, Guineea Ecuatorială şi Gabonul. Aceasta este Franţa „creştină şi democrată”, din cadrul căreia mizerabilul cabotin Jonathan Lambert a ironizat România pretinzând că „salutul românesc” ar fi gestul ţiganilor care întind mâna la cerşit! Ca să nu mai vorbim de marea panaramă franţuzească a zombilor franţuji de „solidaritate” numită „Je suis Charlie”.

REGATUL UNIT AL MARII BRITANII, numit comod și ANGLIA

Cel mai mare imperiu colonial și sclavagist pentru o lungă etapă istorică, care a inclus și SUA, a cuprins peste 20% din suprafaţa uscată a Terrei. Prosperitatea Marii Britanii se bazează într-o bună măsură şi pe crimele şi jaful din fostele ţări coloniale. Iată câteva dintre acestea: Australia, America de Nord, Africa de Sud, Birmania, India.

Acum, Commonwealth-ul britanic este forma fățuită, modernizată și „democratizată” a fostului Imperiu Britanic, în cadrul căruia unele state sunt supuse ale reginei Elisabeta a II-a a Angliei, iar altele sunt state independente – dar toate sprijină politica Angliei care, în esență, este o politică imperialistă „cu față umană”.

În aproape toate situațiile istorice majore, Anglia a fost contra României. Singura ocazie care ar fi fost, potențial, favorabilă României a fost dezavuarea de către Winston Churchill a ideii „capitulării necondiționate”, emise de Franklin Delano Roosevelt în Conferința de la Casablanca, deoarece „îl luase gura pe dinainte” – cum se exprimase, ironic, Ivor Porter, dar care dezavuare a rămas fără urmări, fiindcă Churchill nu a susținut-o public și faptic, întrucât Imperiul Britanic ajunsese la cheremul SUA în al Doilea Război Mondial.

După 1945, Imperiul Britanic a decăzut la forma actuală, iar locul său l-a luat imperiul american. De altfel, F.D. Roosevelt a complotat cu Stalin tocmai în scopul sabotării Imperiului Britanic.

RUSIA

Ţară în care evreii conduşi de Vladimir Ilici Lenin şi Leon Troţky au introdus socialismul în 1917 – în varianta dogmatică stalinistă care a urmat –, sistem devenit o nenorocire inclusiv pentru România. Şi-a consolidat poziţia de putere mondială şi prin crimele şi jaful la care şi-a supus ţările vasale. Iată câteva dintre ţările exploatate de Uniunea Sovietică: România, Republica Moldova (Basarabia=România Răsăriteană), Polonia, Ucraina, Belarus, Georgia, Lituania, Letonia, Estonia, Armenia, Kazahstan, Uzbekistan.

Ulterior, pentru a-și întări poziția de lider în cadrul „lagărului socialist”, U.R.S.S. a ajutat economic țările socialiste-satelit, iar Leonid Brejnev a impus teoria „suveranității limitate” – în consens cu doctrina americanului Helmuth Sonnenfeldt, adjunctul Secretarului de Stat Henry Kissinger. Limitarea suveranității se efectua, evident, în favoarea Uniunii Sovietice. Toate statele din Organizația Tratatului de la Varșovia au achiesat la doctrina brejnevistă, cu excepția României. Din această cauză, România nu a mai primit ajutor economic și militar sovietic ci, dimpotrivă, așa cum demonstrează categoric politologul Larry Watts, a fost sabotată și spionată de toate țările lagărului socialist, cu reverberații inclusiv asupra politicii inițial favorabile a SUA față de România.

SUA

Întemeiate pe genocidul contra indigenilor americani, cărora europenii le-au ocupat pământul pe care locuiau de milenii. Populaţii întregi au fost exterminate, înfometate, alungate în rezervaţii ca nişte animale sălbatice ca să facă loc foamei de înavuţire a coloniştilor europeni, deveniți „americani”. Cea mai mare ţară cu orânduire sclavagistă după căderea Imperiului Roman, SUA au practicat segregarea rasială până prin anii ’60. Exemplu al democraţiei şi iubirii creştine? Poate o oră, duminica la biserică. Aventurile militare germane din cele două războaie mondiale i-au accelerat industrializarea şi înarmarea şi le-au transformat în jandarmul planetar.

Forţate şi de expansionismul Rusiei şi Chinei comuniste, SUA, după al Doilea Război Mondial, au purtat mai mult de zece războaie importante (Vietnam, Iugoslavia, Irak, Afganistan ş.a.), alături de diverse alte intervenţii militare mai mult sau mai puţin legitime în toate colţurile planetei. Au răsturnat regimuri instalate democratic şi, chipurile, de „teama” comunismului – pe care l-au recunoscut printre primele state şi l-au subvenţionat direct şi indirect –, au susţinut dictatori corupţi şi sângeroşi atât pe continentul sud-american (Argentina, Chile, Columbia etc.), cât şi în Africa sau în Asia.

Au finanţat în America Centrală grupări armate teroriste vinovate de crime pe bandă rulantă. Nu le-au păsat că, poate, oamenii săraci din acele ţări aspiră la acelaşi nivel de prosperitate şi democraţie ca în SUA. Sub masca apărării drepturilor omului şi cu ajutorul instituţiilor financiar bancare transfrontaliere, au pus mâna pe resursele naturale ale mai multor ţări.

Este emblematică pentru politica SUA declaraţia publică făcută de un partizan al acestor războaie, Donald Trump: „Să le luăm petrolul libienilor!”. În Afganistan, mai important decât Bin Laden erau minereurile strategice de care complexul militaro-industrial american are nevoie ca de aer sau ca de petrol pentru a-şi menţine supremaţia.

Desigur că se pune şi întrebarea ce se petrecea cu planeta dacă SUA nu contrabalansau ameninţarea expansionismului altor mari puteri. Ar fi fost o lume mai bună? Puţin probabil dacă ne uităm la ceea ce a însemnat gulagul sovietic şi revoluţia culturală din China, unde se tăiau degetele pianiştilor.

GERMANIA

Unul dintre izvoarele culturii şi tehnicii europene, Germania a provocat două războaie mondiale cu consecinţe catastrofale – zeci de ţări ruinate, genocid planetar, zeci de milioane de morţi şi alte sute de milioane cu vieţile distruse. A întrunit condițiile pentru a i se pune în cârcă, prin Procesul de la Nürnberg confecționat de învingătorii din al Doilea Război Mondial, „holocaustul” prin care milioane de oameni ar fi fost făcuţi sclavi epuizaţi și ar fi fost gazaţi şi arşi în cuptoare precum gunoaiele. Este un fapt ce nu se va şterge din memoria colectivă a lumii.

Germania l-a ajutat pe Lenin să revină în Rusia ca să o submineze şi ştim ce a urmat. A împărţit Polonia şi România cu Rusia şi Ungaria.

Atacându-l, l-a forţat pe Stalin să transforme U.R.S.S. în superputere mai repede decât îşi imaginase acesta. La încetarea ostilităţilor, tragedia din spatele Cortinei de Fier a continuat pentru ţările ocupate de Armata Roşie, în timp ce Germania, ajutată de fostul duşman SUA, s-a reclădit şi a prosperat continuu, iar acum este tot mai des numită „Al Patrulea Reich”. În schimb, noi am plătit, ca ţară învinsă, zece ani datorii de război U.R.S.S.-ului. Germania a trădat permanent România și la fel procedează și acum, mai ales că se poate vorbi de Marele Reich al Uniunii Europene.

AUSTRIA şi UNGARIA

Imperiul Austro-ungar a avut sub stăpânire Cehoslovacia, partea nordică a Regatului Sârbilor, Croaţilor şi Slovenilor, Transilvania, Bucovina, părţi din Banat, Crişana şi Maramureş, Tirolul de Sud. Prosperitatea Austriei şi a Ungariei se bazează şi pe crimele şi jaful din teritoriile subjugate. Toţi cei care trudeau şi erau taxaţi astfel încât balurile vieneze să funcţioneze, nu prea o făceau de bunăvoie şi, când se răsculau, erau împuşcaţi, evisceraţi (traşi pe roată, tranșați etc.), maltratați.
În rest ordine, curăţenie şi civilizaţie, nu?

SPANIA
şi PORTUGALIA

Sunt două țări vinovate de un uriaş genocid prin exterminarea indienilor din America Centrală şi de Sud; masacraţi, torturaţi, arşi pe rug, convertiţi cu forţa la creştinism, transformaţi în sclavi, odată cu negrii aduşi din Africa, acțiuni urmate de jefuirea sistematică a resurselor naturale şi îndeosebi a aurului şi argintului care au relansat economia nu doar din Peninsula Iberică, ci din toată Europa Occidentală.

Descoperirea Americii ar fi normal să fie marcată cu o zi de doliu la nivel planetar, nu cu serbările indecente pentru începutul genocidului latino-american. Ambele ţări şi nu numai ele poartă uriaşa vină a crimelor contra umanității prin exterminarea băștinașilor din Africa și a comerţului cu sclavi destinaţi plantaţiilor din SUA, America Centrală şi de Sud, care au prosperat prin munca acestor oameni vânaţi ca animalele şi aduşi în lanţuri de la mii de kilometri. Prin agresiunile lor, conjuncte cu cele comise de Marea Britanie, Franța, Olanda, Belgia etc., au fost capturați circa o sută de milioane de africani, dintre care cei care au supravieţuit traversării Atlanticului au reprezentat doar o zecime!
Ţări profund creştine cu catedrale până la cer, nu?

ITALIA

A avut colonii în Africa de Est şi a visat ca, alături de Germania, să participe la marele jaf planetar dar, deşi a fost iniţiatoarea fascismului european, nu a fost considerată ţară învinsă pentru că italienii şi-au trădat aliatul şi pe IL DUCE la timp. Atât italienii, cât şi nemţii i-au susţinut în masă pe Mussolini şi pe Hitler, crezând că nemernicia se va înfăptui fără costuri prea mari, în sunet de fanfară, pas de defilare, câţiva comunişti asasinaţi, fâlfâit de steaguri şi cam atât. România n-a avut acest noroc şi când ar fi vrut să părăsească alianţa nu i s-a permis. SUA şi U.R.S.S. erau înţelese deja. Când i s-a permis, era prea târziu şi, oricum, fuseserăm vânduţi, deja, la schimb de către Churchill prin trocul scris pe un șervețel de hârtie – vânzare definitivată prin trădarea comisă de imberbul rege Mihai I la 23 august 1944.


Citiți a doua parte a articolului

Citiți și:

«Modelul economic» al României nu este cel eufemistic numit «model bazat pe consum», ci clasicul model colonial, impus de vestici și îndeosebi de UE!

Ilie Șerbănescu: «România, cea mai colonie dintre coloniile est-europene»

Este real. SUA au rămas proprietatea Marii Britanii, iar Marea Britanie este proprietatea Vaticanului (I)

 

yogaesoteric
24 iunie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More