Şoc în Slovenia. Refugiaţii au dat foc corturilor oferite şi și-au făcut selfie-uri: «E ca în război»

 

Criza refugiaţilor a lovit în plin Slovenia, care se simte depăşită de situaţie. Primarul orăşelului Brezice, luat cu asalt de refugiaţi, i-a cerut Germaniei să intervină, comparând situaţia actuală cu cea a unui război.

 

 
 
Brezice se află la graniţa dintre Slovenia şi Croaţia, fiind punctul central al crizei migranţilor din regiune. În Slovenia au trecut mii de refugiați, cu mult mai mulţi decât se aştepta.

 

Ivan Molan, edilul localităţii, a descris pentru Der Spiegel situaţia ca fiind scăpată de sub control, după ce zeci de corturi au fost incendiate de cei adăpostiţi aici. Au circulat zvonuri potrivit cărora lipsa de apă şi de alimente a fost cea care a provocat furie în rândul refugiaţilor. Primarul, însă, le-a arătat jurnaliştilor germani o fotografie de pe telefonul mobil în care se putea vedea cum pâinea şi produsele alimentare care le-au fost oferite zăceau aruncate pe jos.
  

 
„Ne-am organizat să le dăm apă şi mâncare. Însă unii refugiaţi refuză, tocmai pentru a pune presiune pe autorităţi să îi mute. Între 50 şi 100 de voluntari sloveni sunt disponibili non-stop. Sistemul nu funcţionează perfect, dar funcţionează. Cea mai bună dovadă este faptul că nu au existat conflicte majore”, a declarat edilul.
 

 
Întrebat despre incendiul uriaş provocat de migranţi, Molan le-a spus jurnaliştilor că este modalitatea refugiaţilor de a forţa plecarea lor mai departe spre ţările din Vest. „Unii îşi fac selfie-uri în faţa corturilor în flăcări. Dacă aş fi în locul lor aş fi fericit că mă aflu într-o ţară sigură şi să am ce mânca şi ce bea. Însă ei nu sunt mulţumiţi cu ceea ce au”, a mărturisit edilul.
 
În presă au apărut imagini în care unul dintre refugiaţi se fotografiază în faţa unui cort în flăcări chiar în tabăra de la Brezice. 27 de corturi au ars, însă nimeni nu a fost rănit.

Ivan Molan consideră că Slovenia nu poate face fată singură valului de refugiaţi. În opinia sa, Guvernul german ar trebui să le ofere ajutor şi să trimită trenuri în care refugiaţii să se îmbarce din Croaţia.

Molan a lansat un avertisment cu privire la consecinţele pe care le-ar putea avea eşecul rezolvării crizei refugiaţilor. „Mai devreme sau mai târziu, peste un milion de refugiaţi vor ajunge în UE. Acest lucru ar putea distruge comunitatea internaţională”, a mai spus primarul.

Citiți și:
Imagini video devastatoare cu imigranții. Televiziunile nu vă vor arăta niciodată așa ceva! Filmul marii trădări a Europei!
Trăind cu lupii – un eseu despre imigranţi

 

yogaeosteric
23 iulie 2016

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More