ȘOC în SUA: Diferența dintre Hillary Clinton și Donald Trump a atins o cifră nemaiîntâlnită

Distanţa în sondaje între candidata democrată la alegerile prezidenţiale din SUA, Hillary Clinton, şi rivalul ei republican Donald Trump s-a redus, în contextul anunţării de către directorul FBI a redeschiderii dosarului corespondenţei electronice a fostului secretar de stat, relatează AFP.

Hillary Clinton, în continuare considerată favorită, a revenit duminică, 30 octombrie, în Florida, stat-cheie în cursa pentru Casa Albă. Avansul ei a scăzut în media ultimelor sondaje, ajungând la +0,8%, potrivit Real Clear Politics. Un nou sondaj de opinie realizat duminică, 30 octombrie, îl indica chiar pe adversarul ei republican, Donald Trump, învingător cu 46% din preferinţele alegătorilor faţă de 42% pentru Clinton (New York Times Upshot/Siena College).

Avansul dnei Clinton s-a contractat uşor la nivel naţional, întrunind acum 44,9% din intenţiile de vot faţă de 41,1% pentru Donald Trump, conform mediei sondajelor recente.

În acest context, tabăra Clinton a continuat să-l critice pe directorul FBI, James Comey, care crease stupoare vineri, 28 octombrie, anunţând redeschiderea anchetei asupra e-mailurilor fostului secretar de stat.

Mii de e-mailuri au fost descoperite recent, potrivit presei americane, într-un calculator pe care una din colaboratoarele sale cele mai apropiate, Huma Abedin, îl împărţea cu soţul ei, Anthony Weiner. Acesta din urmă, de care Huma Abedin s-a despărţit în august, face obiectul unei anchete pentru trimiterea de SMS-uri cu caracter sexual unei adolescente de 15 ani, în cadrul anchetării acestor fapte fiind descoperite e-mailurile respective.

Comey nu a dat niciun detaliu în scrisoarea sa adresată responsabililor Congresului, care au făcut-o publică imediat. El subliniază că este prea devreme pentru a şti dacă această descoperire va fi sau nu semnificativă.

„Este o acţiune fără precedent care se rupe de politica ministerului Justiţiei”, a denunţat preşedintele campaniei lui Hillary Clinton, John Podesta, afirmând că directorul FBI a „trecut peste sfatul înalţilor responsabili din Ministerul Justiţiei”.
El a amintit că acest minister, căruia îi este subordonat FBI, avea ca tradiţie „să nu interfereze cu alegerile, cu 11 zile înaintea acestora”. „El ar fi putut începe prin a studia aceste e-mailuri înainte de a comunica acest lucru în mijlocul unei campanii prezidenţiale, atât de aproape de ziua votului”, a insistat Podesta la CNN, considerând „nepotrivită” conduita lui Comey.

„Dl. Comey trebuie într-adevăr să vină să explice pentru ce a luat această măsură fără precedent din moment ce, spune chiar el însuşi, aceste e-mailuri ar putea să nu fie importante”, a declarat Podesta.

„Conţinutul scurt” al scrisorii directorului FBI a fost „imediat deformat”, a adăugat de asemenea la NBC directorul campaniei lui Hillary Clinton, Robby Mook, cerând – ca şi fostul secretar de stat – ca „toate informaţiile să fie dezvăluite”.

Tema e-mailurilor a fost exploatată pe larg de tabăra candidatului republican. Donald Trump a denunţat sâmbătă, 29 octombrie, „cel mai mare scandal politic de la Watergate” încoace, informează agerpres.ro.


Citiți și:

Dezvăluirile WikiLeaks o pun în dificultate pe Hillary Clinton

«Dacă va câștiga, Hillary Clinton va face trei lucruri care vor schimba America într-o pepinieră de teroriști»

 

yogaesoteric
7 noiembrie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More