Societatea Canadiană a Cancerului spune că bărbații cu organe genitale feminine false ar fi indicat să ia în considerare controalele periodice pentru cancerul de col uterin
Statul Washington a fost luat în derâdere la începutul acestui an pentru că a făcut un anunț similar, însă și-a reorientat avertismentul, mai pe înțelesul tuturor, către femeile reale.
Societatea Canadiană a Cancerului sugerează că bărbații care și-au făcut „operații mutilante în partea de jos” pentru a semăna mai bine cu femeile, ar putea dori să ia în considerare posibilitatea de a se supune unui screening pentru cancerul de col uterin.
Breitbart a evidențiat sfatul organizației, subliniind că acesta coincide cu o recomandare suplimentară din partea societății profesionale pentru femeile care se identifică ca bărbați, să se supună unui screening pentru cancerul de sân, pe care l-a redenumit „cancer la piept”.
Potrivit sfatului, un bărbat care crede că este femeie (o „femeie trans”) ar fi indicat să discute cu un furnizor de servicii medicale despre posibilitatea de a se supune unor teste de depistare a cancerului de col uterin dacă „a suferit o operație în partea de jos” pentru a crea în mod artificial organe genitale feminine false, deoarece „există un risc foarte mic de a dezvolta cancer în țesuturile neo-vaginului sau al neo-cervixului”.
Cele care nu au suferit această operație, recunoaște societatea oncologică, „nu sunt expuse riscului de cancer de col uterin”.
„Poate fi dificil să faci din depistarea cancerului o prioritate, mai ales atunci când nu există multe informații despre riscurile de cancer de col uterin pentru femeile trans [sic]”, se mai arată în continuare în consultativ, sugerându-se că bărbații care cred că sunt femei „pot fi, de asemenea, îngrijorați de aspecte precum experimentarea transfobiei în timpul procesului de depistare”.
„Cu toate acestea, este important să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră prin efectuarea screening-ului de cancer de care aveți nevoie”, a susținut Societatea Canadiană de Cancer. „Screeningul înseamnă depistarea cancerului înainte de apariția simptomelor”.
„Iată care este concluzia: dacă ești o femeie trans care a suferit o operație în partea de jos, discută cu furnizorul tău de servicii medicale despre riscul personal de cancer la nivelul neo-vaginului sau al neo-cervixului și stabilește un plan de depistare a cancerului care să funcționeze pentru tine”, au spus ei.
Societatea canadiană de cancer nu este prima organizație care, în acest an, promovează screening-ul cervical pentru persoanele cu identitate LGBT.
Statul Washington a fost ironizat la începutul acestui an pentru că a făcut un anunț similar, deși și-au îndreptat avertismentul, mai pe înțelesul tuturor, către femeile reale.
În ianuarie, departamentul de sănătate din Washington a trimis un tweet prin care le amintea „persoanelor transmasculine cu col uterin” – cunoscute mai bine sub numele de „femei” – să se supună unui screening pentru cancerul de col uterin.
Mesajul recomandă publicului să „găsească un furnizor de servicii de sănătate care să primească LGBTQ”, accesând un link către Rețeaua Națională LGBT a Cancerului.
„Dacă ai un col uterin, ești o femeie de genul fată/femeie”, a scris un utilizator pe Twitter, ca răspuns la tweet. „Nu există altă opțiune decât în imaginația ta. Departamentele de sănătate ar fi necesar să știe mai bine, decât să facă pe plac capriciilor imaginare”.
Dincolo de jocurile lingvistice ale organizațiilor profesionale din domeniul sănătății, studiile au descoperit legături între tratamentele mutilante pentru transsexuali și riscul crescut de cancer.
O analiză din 2017 publicată de National Institutes of Health (NIH)’s National Center for Biotechnology Information (NCBI) a observat că, întrucât „hormonii transsexuali administrați în scopul afirmării sexului pot fi administrați în doze mari și pe o perioadă de zeci de ani, carcinogenitatea terapiei hormonale la persoanele transsexuale reprezintă un domeniu de o îngrijorare considerabilă”.
„În plus, preocupările legate de riscul de cancer la pacienții transsexuali au fost legate de infecțiile cu transmitere sexuală, de expunerea crescută la factori de risc bine-cunoscuți, cum ar fi fumatul și consumul de alcool, și de lipsa accesului adecvat la screening”, a sugerat analiza.
Între timp, un studiu din 2019 publicat în British Medical Journal a constatat că bărbații care au luat hormoni pentru a semăna mai mult cu femeile au fost de peste 46 de ori mai predispuși să fie diagnosticați cu cancer de sân.
Cercetătorii au observat, de asemenea, o incidență mai mare a cancerului în cazul femeilor cu confuzie de gen.
Un studiu publicat în martie 2020 de revista medicală Cancer, a descoperit că femeile cu confuzie de gen „au un risc de două ori mai mare ca bărbații cisgender [bărbați biologici] să aibă cancer”, a precizat Școala de Sănătate Publică a Universității din Boston.
„Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că, în rândul supraviețuitorilor cancerului, bărbații trans [femeile cu confuzie de gen] au avut cea mai proastă stare generală de sănătate și au fost de nouă ori mai predispuși la diabet și boli de inimă decât femeile cisgender, de șapte ori mai predispuși la diabet decât bărbații cis [sic] și de patru ori mai predispuși la boli cardiovasculare decât bărbații cis [sic]”, a precizat Universitatea din Boston.
Citiți și:
România va fi obligată să încurajeze ideologia transgender la copii
O australiancă susține că propaganda transgender i-a distrus fiica: Este ca un cult unde ți se spală creierul
yogaesoteric
15 mai 2023