Sondaj: Peste 60% dintre români preferă valorile tradiționale în locul celor moderne progresiste. Aproape 70% ar vota un partid naționalist, care apără familia și credința

Dintr-un sondaj realizat de INSCOP și Strategic Thinking Group, reiese faptul că românii nu și-au risipit principiile naționale și religioase.

Peste 60% dintre români preferă valorile tradiționale în locul „drepturilor și libertăților” moderne, iar peste două treimi din populație ar vota un partid naționalist, care promovează valorile religioase și susține familia tradițională.

Sondajul publicat recent se intitulează „Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naționalist în era dezinformării și fenomenului știrilor false – Ediția a III-a. Capitolul 4: Valori tradiționale vs. modernitate. Intenția de vot pentru un partid naționalist”.

Mai exact, 63,1% dintre români au o orientare conservatoare, preferând valorile tradiționale în detrimentul celor moderne, progresiste, numite în sondaj „drepturi și libertăți moderne”.

Totodată, 31,3% susțin modernismul valoric în locul celui clasic. Un procent însemnat, anume 17,2% nu au oferit un răspuns concludent.

Întrebați care este cauza pentru care valorile tradiționale se risipesc, românii au răspuns, în proporție de 63,6%, că acestea se pierd din pricina „modernizării” și a „dezinteresului generațiilor mai tinere”.

Aproape o treime, adică 30,8%, au spus că acestea se pierd deoarece „sunt atacate de străini”. Sub șase procente (5,6%) nu au oferit un răspuns anume.

Ultima întrebare a pătruns în spectrul politic. În lunile martie, iunie și septembrie ale anului trecut s-au înregistrat răspunsuri, obținându-se rezultate ușor diferite.

În luna martie, puțin peste două treimi (66,4%) dintre cei chestionați au spus că ar vota cu un partid naționalist, care promovează și apără valorile religioase și susține familia tradițională, deci cu o orientare autentică conservatoare.

În luna iunie, s-a înregistrat o ușoară scădere în acest sens, 59,5% dintre participanții la sondaj răspunzând că ar vota un partid precum cel descris anterior.

În luna septembrie înregistrăm o creștere semnificativă, care depășește chiar și cifrele din martie, cu aproape 70% (68,7%) dintre români ar vota, ipotetic, un astfel de partid.

De cealaltă parte, procentele de români care nu ar vota un asemenea partid au fluctuat între 28,2% și 34,8%. Puțini (2,3% / 5,7% / 3,0%) au declarat că nu știu sau au refuzat să răspundă.

Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului simplu, stratificat fiind de 1.204 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ±2.8 %, la un grad de încredere de 95%.

Citiți și:
„În loc să scoatem deasupra valorile, noi le alungăm. Din cauza aceasta, suntem încă în Evul Mediu”
Războiul comuniștilor împotriva familiei (1)
Interviu cu Sorin Lavric (AUR): „Noi suntem în mod fățiș naționaliști. Politica Bruxelles-ului este una neomarxistă, de distrugere a identităților naționale și a rasei albe” (I)

 

yogaesoteric
30 martie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More