Sorina Matei a răbufnit după declarațiile lui Ovidiu Marincea (purtător de cuvânt al SRI): «Pot să spun că este un mare mincinos»

 

Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii, a declarat, în seara zilei de 29 martie, într-un interviu pentru B1 TV, că a doua zi urma să fie publicat, pe site-ul instituţiei, protocolul din 2009 încheiat între SRI şi Parchetul General şi a adăugat că ofiţerii SRI nu au efectuat anchete penale împreună cu procurorii, atribuţia acestora fiind aceea de a furniza informaţii către parchete. Jurnalista Sorina Matei îl contrazice pe Marincea și spune, într-o postare pe Facebook, că „ofițerii SRI participau la anchetele DNA”. Ba mai mult, jurnalista susține că „SRI a condus uneori anchetele cu forța”.Ovidiu Marincea

„Pot să spun că #MarinceaBoy este un mare mincinos. Și este grav că este lăsat/pus ca să mintă în numele instituţiei numită SRI și lăsat/pus ca să dezinformeze opinia publică. Ofițerii SRI participau la anchetele DNA, stăteau cu picioarele pe birourile procurorilor, erau băgați uneori cu forța acolo, alteori cu acceptul procurorilor, iar procurorii care i-au dat afară din birouri au avut de suferit încă de la început. Nimeni, dar nimeni nu poate nega asta, pentru că lucrurile s-au petrecut iar eu am obţinut de ceva timp inclusiv numele și prenumele ofițerilor SRI care au stat în aceste birouri.

În plus, și polițiștii judiciariști de pe teren au avut de suferit din cauza SRI, pur și simplu li se smulgeau căștile de pe urechi la filaje și activități de supraveghere, deși procurorii si polițiștii făceau anchetele legal, răspundeau și semnau actele, iar dacă polițiștii spuneau ceva în faţa ofițerilor SRI erau raportați la ambele instituţii și izolați. SRI a condus uneori anchetele cu forţa. La fel păţeau și procurorii care descopereau lucruri necurate în dosare făcute de SRI sau percheziţii pe care uneori SRI voia să le comande şi chiar să le conducă. Mai mult, procurorii considerați «periculoși pentru că le mergea mintea, știau carte, contraziceau ordinele și erau independenți» au fost puşi sub supraveghere chiar de SRI. Toate dosarele considerate «cu potențial» sau «delicate» au fost supravegheate de SRI, toate informațiile din aceste anchete erau scurse la SRI, iar ca sa fie «securizate» dosarele a fost impus om de la SRI în fiecare birou în care erau instrumentate aceste dosare.

La fel și transcripturile/redarea era făcută de SRI iar interceptările nu erau complete. SRI dădea doar ce voia, cum și când voia din aceste interceptări, decupând din ele, declasificând doar ce dorea. Mai mult, oameni din SRI și șefi au participat/condus ședințele operative în unele dosare chiar în sediul instituţiei de parchet iar oameni din SRI au adus denunțători in birourile procurorilor după niște deal-uri numai de ei știute și făcute. Și ca sa fie treaba cum vrea SRI, procurori au fost aduşi de SRI în DNA: Negulescu, Adrian Matei George, Veve. Asta ca sa nu mai vorbim despre Dumbravă pe care înțeleg că îl vedeau ziariştii ieșind constant din DNA. Iar domnul Adrian Ciocârlan, actualul adjunct al SRI, care are și el o reţea de ziarişti pe care am găsit-o, supraveghea anumite anchete celebre și am probe indubitabile pentru asta. Ştie toată lumea ce face şi acum Ciocârlan și toată lumea tace în continuare. Și dacă toată lumea tace, poate ne spune chiar domnul Ciocârlan ceva despre domnul Buzăianu. Bogdan Buzăianu. Sau ne pune la dispoziţie listing-ul zilnic al telefonului său sau al cartelei. Că tot se luptă SRI să reglementeze cartelele dar vorbeşte ca teroriştii de pe cartele şi/sau utilizează conturi anonimizate pe reţelele de socializare pe modelul IRA. Adică Internet Research Agency a ruşilor, că s-ar putea ca #MarinceaBoy să nu ştie ce e IRA. Asta doar ca un mic exemplu. So, #SRI și #MarinceaBoy sunt niște mega mincinoși și dezinformează cu intenție opinia publică.”, scrie Sorina Matei pe Facebook.


Citiţi şi:

Jurnalista Sorina Matei: «Procurorii luau denunțurile, SRI lua șpăgile!»

Dezvăluiri incendiare: SRI punea ţara la cale cu şefi din DNA, magistratură, miniştri şi politicieni la tenis şi la chermeze!

 

yogaesoteric
25 mai 2018

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More