Speranţa maximă de viaţă pentru om

Un nou studiu coordonat de statisticieni olandezi confirmă un studiu anterior, care a stabilit speranţa maximă de viaţă a unui om la 115 ani, potrivit IFL Science.

Profesorul John Einmahl, de la departamentul de econometrie al Universităţii Tilburg împreună cu alţi colegi au colectat datele a 75.000 de persoane olandeze care au decedat în ultimii 30 de ani. Conform studiului, speranţa maximă de viaţă a femeilor este de 115,7 ani, iar a bărbaţilor de 114,1 ani.

„În medie, persoanele trăiesc mai mult, însă cei mai vârstnici oameni nu ating vârste mai mari decât acum 30 de ani”, a declarat Einmahl pentru AFP. „Cu toate acestea, celula umană în sine nu s-a modificat”, a mai adăugat acesta.

„Este aproape imposibil ca o persoană să treacă de vârstă de 115 ani”, a precizat Jan Vijg, autorul principal al unui alt studiu, desfăşurat în SUA, conform căruia vârsta maximă a omului este de 115 ani.

Citiți și:
Longevitatea ființei umane (I)
Ovidiu Bojor: «Cred în tinereţe fără bătrâneţe şi în viaţa fără de moarte»
Celulele stem, miracolul reîntineririi şi rasayana

yogaesoteric
29 noiembrie 2017

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More