Spotify vrea să afle care este starea emoțională a utilizatorilor săi, pentru a le afișa reclame mai relevante

 

Compania suedeză Spotify se află în căutarea unor instrumente care să o ajute să-și targheteze mai eficient utilizatorii care nu plătesc pentru versiunea Premium și să atragă, astfel, cât mai mulți cumpărători de publicitate.

Spotify a depus actele pentru un brevet care descrie o modalitate de folosire a microfonului pentru a afla cât mai multe date despre propriii utilizatorii. Microfonul poate capta sunete care ajută compania să înțeleagă mai bine utilizatorii și nevoile acestora.

Conform descrierii care însoțește brevetul, instrumentul elaborat de Spotify va folosi microfonul pentru a ajuta compania suedeză să deducă vârstă, genul, originea și, foarte interesant, starea emoțională a utilizatorilor. În funcție de starea emoțională a utilizatorului, Spotify va personaliza reclamele și recomandările muzicale pe care le realizează prin listele personalizate de melodii.

În aceleași scopuri, vor fi folosite și alte sunete, precum claxoanele mașinilor sau sunetul tastaturilor. Acestea vor ajuta Spotify să înțeleagă unde se află și ce face utilizatorul și, la fel, să-i facă recomandări și să-i afișeze reclame în consecință.

Ascultarea utilizatorilor, însă, este una dintre cele mai intruzive strategii la care pot apela companiile care câștigă bani din publicitate digitală, iar utilizatorii ar putea fi, pe bună dreptate, deranjaţi când vor afla că le-a fost violată intimitatea, așa cum a fost și cazul Facebook, în urmă cu mai mulți ani.

Spotify a depus brevetul în 2018 și acum a fost aprobat. Asta înseamnă că punerea în funcțiune a unui astfel de instrument este doar o chestiune de timp.


Citiţi şi:
Ultimele idei vigilantiste aduc laolaltă orwellianul ‘1984’ și serialul ‘The Office’
Difuzoarele inteligente de la Google, prinse că ascultă mai mult decât ar fi necesar. Detaliul care le-a dat de gol

 

yogaesoteric
20 februarie 2021


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More