10 indicii care arată că Marea Piramidă din Giza ar fi fost în trecut un dispozitiv gigantic de captare a energiei

 

Marea Piramidă situată pe Platoul Giza (Egipt) este una dintre cele mai uimitoare structuri construite vreodată pe Pământ. Pe lângă faptul că este un monument antic masiv, impunător, construit printr-o tehnologie misterioasă, despre care și astăzi avem doar supoziții, această structură încă „refuză” să renunțe la tot secretul ce o învăluie, în ciuda a sute de ani de studii arheologice.

Cercetătorii susțin că structura a fost comandată de faraonul Khufu pentru a-i servi ca mormânt. Lucrările s-au întins pe o perioadă cuprinsă între 10-20 de ani, fiind finalizate în jurul anului 2560 î.Hr. Cu toate acestea, Marea Piramidă este înconjurată de multe enigme care sugerează că suntem departe de a înţelege în totalitate scopurile pentru care ea a fost construită.

Iată 10 motive pentru care Marea Piramidă din Giza poate fi creditată ca un dispozitiv energetic uriaș.

Înainte de a expune cele 10 motive și pentru a înțelege cum aşa ceva este posibil, pentru început să aruncăm o privire asupra materialelor folosite în construcția piramidei, deoarece acestea, atât cele utilizate la structură, cât și cele de la interior, conțin proprietăți electrice unice.

1. O echipă mixtă formată din cercetători germani și ruși au descoperit recent că pietrele de granit folosite la interior în pasajele piramidei sunt ușor radioactive. Această caracteristică permite pietrei să electrizeze aerul. Din acest motiv, constructorii Marii Piramide au folosit dolomitul.

2. Dolomitul este un material care se dovedește a fi un excelent conductor de electricitate. Acesta se găsește pe toate suprafețele interioare ale Marii Piramide. De asemenea, tura calcar, un alt material folosit în construcție, este un izolator electric excelent. Însă acest material a fost folosit de constructori pentru a acoperi părțile exterioare ale Marii Piramide.

3. Este de menționat și faptul că alegerea locului de construcție al Marii Piramide din Giza, nu a fost făcută la întâmplare. Piramida este situată pe o sursă puternică de energie subterană, la fel ca multe alte structuri antice ce se regăsesc pe întreaga suprafață a planetei, atât la suprafață cât și pe fundul oceanelor.

4. Geologia prezentă pe platoul Giza concentrează în mod natural câmpuri electromagnetice ale planetei. În subteran, câmpurile electrice naturale sunt cunoscute sub numele de curenți telurici sau curentul Pământului. Curenții telurici sunt curenți electrici de intensitate mare ce se deplasează în subteran sau prin mare. Curenții telurici rezultă atât din cauze naturale, cât și din activitatea umană, iar curenții discreți interacționează cu aceștia într-un tipar complex. Există dovezi că vechii egipteni au folosit în activitățile lor electricitatea cu mii de ani în urmă. Acest adevăr a rămas „la sertar”, în ciuda eforturilor unor cercetători de a-l prezenta opiniei publice, ei lovindu-se de fiecare dată de refuzul „academic” al unor savanți ce au obstrucționat și respins totodată această idee, ca nefiind posibilă.

5. Oricine a vizitat Marea Piramidă a observat că în interiorul camerelor și pe coridoare ei nu există nicio dovadă prin care constructorii ar fi folosit torțe sau foc pentru a ilumina interiorul. Nu s-a găsit nicio urmă de funingine sau coridoare pentru evacuare a fumului. În mai multe temple egiptene există ilustrat în reliefuri ceea ce mulți cercetători au interpretat a fi niște becuri masive. Mai mult, dacă privim la așa-numitele „baterii din Bagdad”, vom înțelege că în urmă cu mii de ani, aceste dispozitive produceau, de fapt, energie electrică.

6. Marea Piramidă din Giza diferă mult de toate celelalte piramide care au fost construite în Egiptul Antic şi despre care se consideră că au rolul de monument funerar.

7. Interiorul piramidei este rece din punct de vedere al designului. Nu există decorațiuni, iar la construcția acesteia s-au folosit materiale cu proprietăți electrice. În toate cercetările asupra piramidei efectuate de diferite echipe de arheologi, nu s-a găsit niciodată în interiorul ei o mumie sau alte artefacte specifice unei camere mortuare.

9. Ultimele cercetări științifice au confirmat faptul că Marea Piramidă din Giza captează energia electromagnetică. Această nouă descoperire a răsturnat tot ce știam despre Piramidă. Descoperirea a fost făcută de o echipă de cercetători germani și ruși care au dovedit cu argumente științifice că Marea Piramidă de la Giza captează și concentrează energia electromagnetică în camerele sale.

10. Energia electromagnetică este concentrată în partea sa inferioară, situată în subteran. Cercetătorii au vrut să afle și modul prin care Marea Piramidă din Giza interacționează cu undele electromagnetice. Însă, după ce au făcut publice primele rezultate ale cercetărilor, echipa nu a mai primit autorizația de a efectua noi cercetări…

Ţinând cont de toate aceste elemente, se nasc în mod logic anumite întrebări:
– De ce au construit vechii egipteni un astfel de monument similar ca aspect cu mormintele unor faraoni, dar părând să aibă o altă utilitate și scop?
– Pentru ce aveau nevoie de o asemenea cantitate de energie?
– La ce o foloseau?

Citiți și:

Misterele Egiptului antic: Coordonatele Marii Piramide sunt similare cu constanta vitezei luminii

Ce se ascunde și ce este cu adevărat în interiorul unei piramide egiptene? Imagini realizate recent cu o tehnologie de ultimă oră

Există o țară cu cele mai multe piramide. Ea nu este Egiptul

 

yogaesoteric
20 februarie 2021


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More