SRI, din politică și justiție, în economie

Suntem din ce în ce mai precauți. Adică mai speriați de dușmani. O vreme am pândit pe la toate colțurile de stradă din orașele transilvane ca nu cumva spionii maghiari mascați în prelați să pună la cale mișcări iredentiste.

Apoi am făcut tărăboi când un zălud a dat foc unei păpuși de cârpe sau a aruncat o fâsâitoare într-un coș de gunoi. Destul de repede am trecut la campania combaterii pericolului și spionajului cu rădăcini în Orientul Mijlociu. Şi, de îndată, am prins un alt zălud care voia să plece sau să racoleze adepți ISIS.

Am dat rapoarte și am informat populația cu privire la succesele obținute în neutralizarea unor teroriști care ar fi fost necesar ca mai întâi să fie tratați medical și mai apoi neutralizați informativ. A venit apoi campania antichineză lansată de președintele Trump, după care a fost lansată inițiativa Drulă-USR ca România să blocheze participarea firmelor chineze la proiecte importante de infrastructură. Nu care cumva să ne facă autostrăzi prea repede!

Nu mai intrăm în detalii cu privire la Cloudul național realizat prin PNRR în care un rol important este vânat, pretins și urmărit de SRI și STS.

A început să miroasă a măsuri de control asupra datelor tuturor cetățenilor și de preluare a operațiunilor de combatere a adversarilor noștri.

Războiul din Ucraina a determinat o modificare de optică. Nu iredentismul maghiar, nu agenții ISIS, nu constructorii chinezi reprezintă pericolul principal, ci spionajul rus și politica fake news dirijată de Moscova (capitală, nu navă amiral!).

Vigilența noastră a intrat într-o nouă etapă odată cu instalarea la guvern și la PNL a generalului rezervist Nicolae Ciucă.

Recent, guvernul rezervistului a adoptat o ordonanță de urgență care reglementează investițiile străine în țara noastră. Am zis, foarte bine. Să avem cât mai multe că au început să scadă!

Ei bine, nu era vorba de o ordonanță care se referea la o creștere rapidă a investițiilor străine, ci la modul în care vor fi aprobate investițiile din țări care nu sunt membre UE (Rusia, China, SUA, Marea Britanie, Belarus, Turcia etc.)

Hmm, parcă miroase a ceva. E drept, suntem într-un fel de stare de război și este necesar să știm cine vrea să instaleze obiective economice în țara noastră.

Nu de aliat, dar nu care cumva un dușman să ocupe piața aflată la dispoziția partenerului strategic sau al celorlalți aliați. Din moment ce ei ar putea investi spre a obține bani frumoși din economia României, de ce nu i-am bloca pe cei care ar putea urmări alte interese decât economice? Dacă zic ei că vor produce cărămizi și apoi le vor folosi la blocarea trenurilor, a vapoarelor sau a camioanelor militare?

Haz de necaz sau ironie de batjocură? Nu avem o lege conform căreia serviciile secrete pot desfășura activități economice?

Nu este suficient ca agenții noștri secreți sub aparența de concurenți sau contractanți să se apropie de investițiile posibililor noștri inamici și să le observe spre a le oferi parchetelor militare pe tavă?

Guvernul domnului general rezervist Ciucă a promovat o Ordonanță de Urgență conform căreia doritorii de investiții de peste 2 milioane de euro să depună o cerere care să fie avizată de o comisie (CISD) care poate aviza favorabil sau nefavorabil, rezultat preluat apoi de o hotărâre de guvern ce poate fi contestată în instanță. Mașinărie de protecție patriotică, nu glumă.

Așadar, la vreme de război sau de tensiune militară, crește rolul SRI și SIE în aprobarea investițiilor în România. Este o formă de a ne apăra interesele, dar și una de a le da de lucru băieților specializați în afaceri cu informații, dar și private.

Nu știu dacă acest mecanism este menit de a păstra piața României doar la dispoziția partenerilor noștri strategici sau de a implica mai ales SRI-ul în tot ce mișcă în țara noastră, de la baze de date, la politică, partide, justiție și acum, investiții străine.

Ce credeam noi? Vom fi mai bine apărați pe tot flancul estic de forțe multinaționale și toți proștii și bandiții vor putea să se miște liberi prin țară și să învârtă banii economiei românești?

Fără aprobarea SRI nu se mișcă nimic!

Citiți și:
Europa Liberă: „SRI îşi spală imaginea prin instituţii de învăţământ superior civile”
Umbra SRI în justiție – Îngrijorarea judecătoarei CSM Gabriela Baltag: „Implicarea SRI în sistemul judiciar a fost și este evidentă. Cred ca nici nu a trecut” (I)
SRI dă o lovitură capitală

 

yogaesoteric
29 iunie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More