Standarde despre relația de cuplu care te împiedică să găsești fiinţa iubită potrivită

Fiecare dintre noi are anumite standarde despre relația de cuplu și despre fiinţa de sex opus cu care vrea să fie. Nici nu este sănătos ca acestea să nu existe. Dar există situații când standardele sunt prea înalte ori nu au legătură cu realitatea. Și fiinţa în cauză în loc să facă o selecție corectă, nimeni nu se poate încadra în cerințele ei, ori ajunge exact cu persoana de care ar fi indicat să fugă.

Judeci foarte mult oamenii

Dacă privești în urmă, nimeni nu a fost suficient de bun, fiecare fiinţă de sex opus care te-a plăcut avea cel puțin o problemă. Sigur, nu există perfecțiunea, dar în final tu cam asta cauți. Când întâlnești pe cineva nou se activează și judecătorul din tine, care nu face altceva decât să vâneze defecte. Evident că e necesar să ai niște filtre, standarde, însă dacă se află la un nivel maxim, până la urmă nimeni nu se poate încadra în acel ideal.

Nu știi concret ce cauți…

Una este să ai un set de aspiraţii și una este să nu știi ce formează acele standarde înalte care îngustează și mai mult aria disponibilă pentru o potențială relație de cuplu. Când ești în contact cu cerințele tale şi ți le asumi, faci conștient selecția fiinţelor de sex opus pe care le întâlnești. Când nu ești în contact cu ele trăiești într-o perpetuă confuzie în care nu înțelegi de ce nu găsești pe nimeni potrivit. Poate și pentru că standardele sunt fluide și se schimbă de la o săptămână la alta.

Îl / O încarci cu roluri care nu sunt ale lui / ei

Fiinţa cu care vrei să fii în cuplu trebuie să îți fie și substitut de tată iubitor / mamă iubitoare, de prietenă bună / prieten bun, de mentor profesional. Să fie meșter / gospodină în casă, profesor în ale vieții, ghid în experiențe interesante, model de cultură etc. Îi pui în cârcă, pe lângă a fi iubitul tău / iubita ta, și o mulțime de alte roluri pe care de multe ori nici nu e sănătos să le îndeplinească. Mai mult, nici nu e realist să le înglobeze pe toate.

Dai prea multe șanse

La polul opus rigidității și criticismului se află granițele difuze. Crezi că este bine să fii foarte flexibil/ă, nu pui limite și oferi șanse la infinit chiar și persoanelor care îți arată de la bun început că nu le merită. Astfel te învârţi în cerc sau ca pe o rotiță de hamster pedalând spre nicăieri. În final ești cu inima zdrobită și încredere 0 în fiinţele de sex opus. În termeni de standarde despre relația de cuplu este ca și cum ele nu există sau ai bifat fiecare căsuță din absolut toate variantele existente.

Nu faci niciodată primul pas

Sigur, vei spune că noțiunea de primul pas diferă de la persoană la persoană și așa și este. Mai ales în cazul femeilor, este în regulă dacă nu te simți confortabil să îl inviți tu la un ceai sau la o plimbare în parc. Dar în universul tău lăuntric există niște mituri cultivate de filme sau de frica de a nu suferi. Încât îți spui că ce este necesar să se petreacă se va petrece în mod obligatoriu, așa e soarta. Dar nu se poate lega nimic cu nimeni dacă ești constant cu ochii în pământ, nu oferi un zâmbet sau confirmări nonverbale, refuzi dialogul și ții fiinţele de sex opus la distanță, cu îndârjire.

Standardul proximității

Te-ai întrebat vreodată care este aria ta de căutare a unei potențiale fiinţe iubite? Dacă preferi varianta pe recomandare, numai prin prieteni, la un moment dat opțiunile se cam sfârșesc. Benefic este să extinzi aria receptibilității. Să fii atent/ă la fiinţele de sex opus de la sală, de pe stradă sau îndrăznește și fă-ți cont pe o aplicație de dating. Când cauți exclusiv într-un singur loc, posibilitățile sunt semnificativ reduse. Cultivă-ți curiozitatea și disponibilitatea pentru nou. Nu ai nicio garanție că nu-ți va rupe inima dacă este rudă sau prieten/ă cu prietena/ul tău cel mai bun.

Citiţi şi:
Sfaturi inspiratoare pentru femeile care aspiră să aibă cât mai multă iubire, înţelegere, satisfacţie şi împlinire în viaţa lor amoroasă de cuplu (I)
Adevăratul izvor al iubirii în cuplu
Iubirea adevărată şi transcenderea dualităţii în relaţiile cu ceilalţi

 

yogaesoteric
16 mai 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More