Stăpânii banilor: datoria statelor este de peste 300.000 de miliarde dolari. În comparație cu acești păpușari, Bill Gates şi Big Pharma sunt mizilic

În cadrul unei emisiuni Subiectiv, jurnalistul Răzvan Dumitrescu a prezentat fragmente dintr-un documentar francez ce demonstra că, cel puţin în Franţa, „specialiştii” invocaţi de guvern pentru implementarea măsurilor anti covid-19 sunt în solda Big Pharma. Iar conform celor din platou, coloşii ce se ocupă cu vaccinuri, alifii şi pilule ar avea o cifră de afaceri chiar mai mare decât cei din industria petrolului. Concluzia este limpede: Big Pharma decide ce şi cum cu pandemia, iar OMS şi guvernele sunt doar marionete.

Cele de mai sus sunt corecte, însă nu reprezintă imaginea întreagă. Există o forţă colosală cu mult mai mare.
Industria farmaceutică la nivel global a crescut foarte mult în ultimii ani, fiind estimată la o valoare de circa 1,11 trilioane de dolari în 2018, şi de aproape 1,5 trilioane în 2020. Este mult. Şi într-adevăr, la banii ăştia se pot decide multe. Să vedem însă cum este situația în liga mare.
Recent, într-o emisiune la România Actualităţi, Mircea Coşea vorbea despre datoria de peste 300.000 de miliarde de dolari pe care o au toate statele lumii. Articolul Cele mai datoare ţări din lume din 2020, publicat pe portalul Life.ro, dovedește realitatea acestei cifre. Iată câteva paragrafe:
Datoria publică a fiecărei ţări va creşte de la o generaţie la altă până când va deveni nesustenabilă. Anul trecut datoria globală era de 247.000 de miliarde de dolari, o sumă cu mai multe zerouri decât am scris vreodată, de 3 ori mai mare decât economia lumii. În loc să facă împrumuturi pentru dezvoltare, să ia bani pe care să-i folosească pentru investiţii sau infrastructură, guvernele lumii se îndatorează în mare parte pentru a acoperi cheltuielile obişnuite. 
Nici populaţia nu se descurcă mai bine în acest sens, acumulând datorii care nu au alt scop final decât să finanţeze consumul, iar companiile iau la rândul lor cu împrumut bani pentru susţinerea achiziţiilor. Pare un cerc vicios pentru că economiştii şi istoria au arătat că o reducere bruscă a gradului de îndatorare la nivel global ar duce în acest moment la recesiune şi, implicit, la o dificultate şi mai mare a capacităţii statelor, companiilor şi persoanelor fizice de a returna banii împrumutaţi.
 
Să nu uităm că aceste cifre erau valabile la finalul anului 2019. Între timp pandemia de coronavirus a făcut ravagii în întreaga lume şi continuă să creeze probleme serioase, astfel încât este de aşteptat că datoria globală să crească şi mai mult în următorii ani.
Deci putem să-l credem pe Mircea Cosea când spune că actualmente datoria sare de 300.000 de miliarde de dolari. Sumă colosală, care cum necum, direct sau indirect este gestionată de bănci, adică de stăpânii banilor.

Ce avere are Bill Gates? În jur de 113 miliarde de dolari. Adică un mărunţiş, comparativ cu liga mare. Este descris de către mass-media pentru gloate ca fiind „al doilea cel mai bogat om din lume”, doar pentru că acest soi de miliardari au fost scoşi în faţă în ultimele decenii, pentru a nu se mai vorbi despre cei cu adevărat grei. Iar Big Pharma cu ai săi 1.500 de miliarde nu reprezintă cu mult mai mult decât un mizilic.
Iar mărunţişul şi cu mizilicul nici măcar nu sunt independenţi, ci doar unelte. Credeţi că degeaba au fost create Bilderberg sau Comisia Trilaterală sau Consiliul pentru Afaceri Externe? Ca să fie fiecare de capul său? Nu există aşa ceva…
Ca atare, nici Bill Gates, nici Big Pharma şi nici măcar George Soros nu sunt păpuşarii adevăraţi, ci doar nişte locotenenţi, nişte unelte sau cel mult nişte păpușărei minusculi care execută şi trasează sarcini mai departe.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More