«Rugați-vă cum puteți! Din deasa rugăciune, omul învață rugăciunea cea adevărată!»

O mărturie cutremurătoare a părintelui Cleopa despre clipele de coşmar petrecute în beciurile Securităţii ne arătă puterea extraordinară a rugăciunii:

Odată am fost arestat de securitate de la Mănăstirea Slatina și apoi dus la Fălticeni. Aici am fost bătut și băgat într-un beci în care ardeau o mulțime de becuri. Toți care intrau acolo ieșeau aproape nebuni. M-au băgat pe mine ca să-mi pierd mințile. Nu mai vedeam cu ochii și nu mai puteam de căldură.
 
Atunci mi-am coborât mintea în inimă, cu rugăciunea lui Iisus. După o oră m-au scos și s-au mirat toți ca încă mai vorbeam și mergeam fără să mă țină nimeni. Iată cât de mare este puterea rugăciunii. De aceea rugați-vă cum puteți.
Sfântul Macarie ne povățuiește: „Omule, eu știu că nu știi să te rogi, dar îți dau un sfat: roagă-te cum poți tu, dar roagă-te adeseori căci din deasa rugăciune, omul învață rugăciunea cea adevărată!
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More