Statuile care urinează din Bruxelles, printre cele mai cunoscute monumente din capitala UE. Să fie oare bruxelezii urinofili?

 

 

Unul dintre simbolurile cele mai cunoscute din Bruxelles nu îl reprezintă podurile maiestuoase sau vreo catedrală, ci o statuie mică a unui băiețel fericit care… urinează în public. Dacă ați fost vreodată în capitala belgiană, atunci cu siguranța ați trecut și pe la această celebră statuie din bronz, cea mai renumită atracție a orașului. Statuia este de doar doi metri înălțime și a fost plasată acolo în anul 1619 de către sculptorul Hieronimus Duquesnoy.

Unii spun că aceasta reprezintă un băiețel care a reușit să salveze orașul de la un incendiu devastator. O altă poveste se învârte în jurul unui comerciant bogat care și-a pierdut fiul și, în cele din urmă, l-a găsit urinând într-o grădină micuță din oraș.

Însă mulți dintre turiștii care o vizitează nu știu că băiatul nu este singur. El are o soră și un câine, care la rândul lor urinează în public, în diferite locuri din capitala Belgiei.

O statuie înaltă de jumătate de metru, din calcar albastru-cenușiu, a unei fetițe cu părul scurt și prins în codițe, ghemuită peste o fântână, a fost amplasată în oraș în 1987. Sculptura este împrejmuită de niște bare de fier pentru a nu fi vandalizată.

A treia statuie, cea a câinelui, a fost ridicată în 1998. Este tot din bronz și se află la colțul străzilor Rue des Chartreaux și Rue de Vieux-Marche.

Citiți și:

Statuile din marmură albă sunt rasiste

Bătălia stranie a statuilor

Ciudatele statui ce reprezintă reptilieni de pe insula Nuku Hiva… arată că reptilienii există

 

yogaesoteric
25 iulie 2017

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More